منتخب اخبار این هفته از سرویس کودک و نوجوان ایبنا را در این مطلب میتوانید بخوانید.
معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب در نمایشگاه کتاب مسکو: طی سال اخیر بیش از 16 هزار عنوان جدید کتاب کودک در ایران منتشر شده
در آستانه اربعین حسینی؛ ۲۰ هزار جلد کتاب «گام گام تا داستان سفر اربعین» به سراسر کشور ارسال شد
انتشارات علمی و فرهنگی خبر داد: سی عنوان کتاب کودک و نوجوان انیمیشن میشود
به مناسبت ۱۲ شهریورماه، روز مبارزه با استعمار انگلیس؛ شاید رئیسعلیهای دیگری از میان این نوجوانان بیرون بیاید
به همت «بنیاد نمایش کودک» برگزار شد؛ «کارگاه داستاننویسی» کتابی با رویکردی متفاوت
به زودی؛ پوستر و فراخوان بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی رونمایی میشود
در این هفته، گفتوگوهای متنوعی نیز منتشر شد که گزیدهای از آنها را در ادامه میخوانید:
کلر ژوبرت در گفتوگو با ایبنا بیان کرد؛ خاطرات کودکان از شرکت در پیادهروی اربعین میتواند منشاء داستانهای پُرماجرایی باشد
کلر ژوبرت، نویسنده ادبیات کودک گفت: هیچ جایی ندیدهام که خاطرات کودکان از شرکت در پیادهروی اربعین به صورت منسجم ثبت شده باشد؛ اما به گمانم چنین خاطراتی میتوانند منشاء داستانهای کودک پُرماجرایی باشند. در ضمن میتوانند به نویسنده کمک کنند تا اتفاقات و شرایط این سفر خیلی خاص را از دریچه نگاه بچهها ببیند و از همین دریچه به آن بپردازد.
در گفتوگو با نویسنده «تنگهی سیاهگرگ» مطرح شد؛ گاهی باید نوجوانان را در فضایی دور از خانواده و شرایط جدید قرار دهیم/ پارادوکس خونخواری در مقابل رحم
مهیندخت حسنیزاده، نویسنده رمان نوجوان «تنگهی سیاهگرگ» گفت: به نظر من گاهی جدا کردن بچهها و قرار دادن آنها در شرایط جدید مفید است؛ مثل اردوهای تابستانی که در اغلب کشورها رایج است. از این راه، بچهها در مواجهه با دنیای جدید تجربه زیادی کسب میکنند و بهتر میتوانند قدر داشتههایشان را بدانند.
زبان در کتاب کودک-۹/ سرویراستاری ضروریترین نیاز یک نشر است
محمد گودرزی دهریزی، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان گفت: ما در ایران تا دلتان بخواهد ویراستار داریم و به ندرت سرویراستار. پُست سرویراستاری ضروریترین نیاز یک نشر است. سرویراستار در حد نویسنده و حتی فراتر از نویسنده اختیار دارد.
یک پژوهشگر تاریخ در گفتوگو با ایبنا گفت؛ سخن از راه طیشده در گذر از رنجها و رسیدن به پیشرفتها، بدون تبیین تاریخی ممکن نیست
علیرضا عزیزگل، نویسنده و پژوهشگر تاریخ گفت: بدون مطالعه و نگاه تاریخی اساسا نمیتوان شناخت خوبی، برای طیکردن راه در آینده پیدا کنیم. نوجوان ما چگونه میتواند قدر داشتههای ملی خود را بداند؟ به عنوان نمونه اگر ما دفاع مقدس هشتساله را برای نوجوان توضیح نداده باشیم، قدر امنیت و اهمیت قدرت بازدارندگی نظامی را بهخوبی نمیداند.
پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان در گفتوگو با ایبنا بیان کرد؛ ما به اشتباه تصور میکنیم دنیای نوجوانی را میشناسیم
نگین صدریزاده، پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان گفت: چون ما زمانی نوجوان بوده و دوره نوجوانی را تجربه کردهایم، به اشتباه تصور میکنیم که دنیای نوجوانی را میشناسیم. این بدیهیپنداری که سبب تکیه بیش از حد به پیشفرضهای ذهنی ما در رابطه با نوجوانان میشود، مانع بزرگی برای شناخت و کشف دنیای نوجوانی است.
یک فعال رسانهای در گفتوگو با ایبنا بیان کرد؛ با نگاه روانشناسانه میشود آثار اربعینی بهتری برای کودکان و نوجوانان تولید کرد
زهرا پناه، فعال رسانهای گفت: ما باید در حوزه رسانه و کتاب، چه درباره پیادهروی اربعین و چه موضوعات دیگر مرتبط به اهل بیت(ع) کاری کنیم که بین آن چیزی که کودک دیده و آن چیزی که ما میگوییم قرابتی باشد؛ یعنی برایش توضیح دهیم این چیزی که تو داری میبینی یعنی این مطلب.
یادداشتها و معرفیهایی نیز درباره کتابها و نویسندهها در این هفته نوشته و منتشر شدند که تعدادی از آنها در ادامه آمده است:
کتاب و مدرسه-۱۰/ یادگیری شمارش اعداد به کمک میمونهای جنگل
کتاب نوجوان در ستایش مرگ و زندگی؛ «موج بزرگ» دو کفه ترازوی مرگ و زندگی را به نوجوانان نشان میدهد
کتابی درباره اهمیت دوستی در دنیای کودکان؛ داستان اسکلت کوچکی که دوستی ندارد
به بهانه هشتادسالگی هوشنگ مرادی کرمانی؛ او مریخی است
نظر شما