«محمدعلي اينانلو»، فيلمساز و از فعالان حفظ محيط زيست، در رونمايي كتاب «آفرين آفرينش» به قلم فاطمه حبيبيزاد (گردآفريد) از اين اثر به عنوان شناسنامه و كارت ملي ايرانيان ياد كرد._
وي افزود: وقتي داريوش تخت جمشيد را ساخت و پس از وي نيز چندين بار شناسنامه و كارت ملي ايرانيان صادر و متاسفانه گم شد. به جرات درباره كتاب «آفرين آفرينش» ميگويم كه نگارش و انتشار اين اثر صدور دوباره كارت ملي ماست.
كتاب «آفرين آفرينش» به قلم فاطمه حبيبيزاد (گردآفريد)، به حکمت و راز و رمز نهفته در جشنهای کهن ملی، گنجینههای مکتوب کهن ایران باستان، سرودها، نیایشها، افسانهها، اسطورهها، آثار حکیمان و شاعران میپردازد.
اين كتاب به گفته نويسنده، «آفرينبادي است به آفريدگار طبيعت و آفرين طبيعت است به همه مظاهر زيبايش: آب، باد، آتش، خاك، آسمان، زمين، خورشيد و ...». در «آفرين آفرينش»، زمان و هنگام جشنها و گردهماييها بر اساس گاهشماري ايراني باستاني تنظيم شده است.
در بخشي از اين كتاب 62 صفحهاي، رسمهاي كهن ايراني چون «برسم گرفتن» و پنج گاهنبار (جشنهاي اصلي سال) معرفي شدهاند. گاهنبار نخست، «ميديوزرم گاه» پانزدهم ارديبهشت و زمان آفرينش آسمان است. گاهنبار دوم، «ميديوشم گاه» برابر با پانزدهم تير ماه، گاه آفرينش آب، «پتيه شهيم گاه» مصادف با سيام شهريور ماه زمان آفرينش زمين، «اياثرم گاه» سي ام مهر ماه زمان آفرينش روييدنيها و گاهنبار پنجم«ميدياريم گاه» بيست دي ماه و زمان آفرينش جانوران است.
معرفي كتابهاي مقدس و ذكر توجه پهلوانان اساطيري ايران باستان به طبيعت نيز در اين كتاب گنجانده شده است. «تهمورث»، براي غذاي حيواناتي چون اسب و شتر و گاه، سبزه، جو و كاه اختصاص داد و يوز و باز و شاهين را رام كرد. مرغ و خروس پرورش داد و مردمان را به تيمارداري، نگهداشت و احترام آنها بسيار سفارش كرد: «بفرمودشان تا نوازند گرم نخوانندشان جز به آواز نرم».
اين كتاب با معرفي تعدادي از جانوران اساطيري و افسانهاي ايران چون «چمروش»، «گوش»، «خروس»، «سيمرغ»، «واسي» و «خرسهپا» و بخشهايي از شاهنامه فردوسي به پايان ميرسيد.
«آفرين آفرينش»، به تازگي از سوي انتشارات ايرانشناسي عرضه شده است. آيين رونمايي اين كتاب شامگاه يكشنبه (چهارم اسفند ماه) در خانه هنرمندان برگزار شد.
نظر شما