سه‌شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۶:۰۷
«فصل آخر» آيينه‌ای است برابر ایرانی امروز

گیتا گرکانی برگزيده بخش داستان بلند جايزه ادبي پروين اعتصامي درباره كتاب «فصل آخر»‌ كه موفق به كسب اين جايزه ادبي شده است، گفت: «فصل آخر» آيينه تمام‌نمايي مقابل مخاطب ایرانی امروز است و قصد دارد گذر از دوره خانواده‌های بزرگ در ايران و كوچك شدن خانواده‌ها را به تصوير بكشد./

گركاني درباره این کتاب به خبرگزاري كتاب ايران(ایبنا) گفت: در «فصل آخر» دوره‌اي خاص از زندگي مردم مد نظر است كه در آن وجود خانواده‌هاي بزرگ، رفتارهاي اعضاي خانواده‌ها را تحت تاثير قرار مي‌دهد و هميشه گمشده‌اي وجود دارد كه معلوم نيست چرا گم شده است.

وي افزود: در این داستان، دلايل بسياري از كارهايي كه در گذشته توسط اعضاي خانواده‌ها انجام مي‌شد، درون خانواده بزرگ آنها پپدا مي‌شود؛ اما اين دوره اكنون به دوره‌اي جديد تبديل شده است و ما با خانواده‌هایی متفاوت در جامعه خود روبروییم. 

این نویسنده ادامه داد: بنابراین، ما امروز دلیل بسیاری از کنش و واکنش‌های گذشته خود را نمی‌دانیم؛ در حالی که در واقع ریشه آنها به رفتارهای دیگر اعضای خانواده برمی‌گردد. تحلیل این مسایل از محورهای داستان بلند «فصل آخر» است.

گركاني با بيان اينكه داستان بلند ۲۲۰ صفحه‌اي «فصل آخر» با سبك ديگر نوشته‌هاي ايراني تفاوت دارد، افزود: اين داستان به ويژگي‌هاي خاصي از زندگي مي پردازد كه آن را از سبك و سياق آثار ايراني دور مي‌كند.

اين نويسنده و مترجم، كشش داستان و زبان ساده و به دور از پيچيدگي را از ويژگی‌های اين اثر عنوان كرد و گفت: در آثارم به دنبال پيچيدگي نيستم؛ چرا كه معتقدم پيچيدگي، زماني در نثر یک نویسنده روي می‌دهد كه حرفي براي گفتن وجود نداشته باشد.

وي تصريح كرد: بسياري از قصه‌هاي ايراني خوب شروع می‌شوند اما بد تمام. در «فصل آخر» اين زواياي ايراني‌ها تا حدودي موشكافي مي‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط