دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۵
«مينوسي‌ها» از تمدن‌هاي گمشده بيرون آمدند

«مينوسي‌ها» دومين مجموعه از سري كتاب‌هاي «تمدن‌هاي گمشده» اثر «دان ناردو» با ترجمه «نادر ميرسعيدي» به كوشش انتشارات ققنوس منتشر شد. اين مجموعه خواننده را با تاريخ، دستاورد‌ها، زندگي روزانه و اهميت تمدن‌هاي باستاني آشنا مي‌كند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، «مينوس» نام يك شاه اهل جزيره كرت بود. «آرتور اونز» دانشمند و حفار انگليسي از روي نام همين پادشاه اين قوم را مينوسي‌ها خواند. متأسفانه با وجود بيش از يك سده حفاري‌هاي مستمر در سراسر كرت و جزاير نزديك آن، اطلاع از مينوسي‌ها بسيار محدود است. غير از تعدادي اسامي ذكر شده در اساطير كه ممكن است ساختگي باشند، رهبران سياسي يا اشخاص مينوسي مهم ديگري شناخته نشده‌اند.» 

در بخشي از كتاب آمده است: «دانشمندان عملاً هيچ چيز درباره تاريخ مينوسي‌ها نمي‌دانند. اين امر تنها به اين دليل نيست كه مينوسي‌ها در زمان بسيار قديم زندگي مي‌كردند. مشكل اصلي باستان‌شناسان و دانشمنداني كه درباره مينوسي‌ها مطالعه مي‌كنند اين است كه برخلاف مصري‌ها و اهالي بين‌النهرين، آن‌ها هيچ ادبيات مكتوبي از خود باقي نگذاشته‌اند، آن‌ها تنها قوم باسواد و بسيار با فرهنگي بودند كه هيچ‌گونه دركي از تاريخ نداشته‌اند.»
 
مجموعه تمدن‌هاي گمشده خواننده و مخاطب را با تاريخ، دستاورد‌ها، زندگي روزانه و اهميت تمدن‌هاي باستاني آشنا مي‌كند، تمدن‌هايي كه تا كنون نامي از آن‌ها كم‌تر شنيده‌ايم. اين مجموعه از يافته‌هاي باستان‌شناختي و روش‌هاي به كار رفته براي گردآوري اين آگا‌هي‌ها مي‌گويد.

اين مجموعه از خود مردمان باستان و نيز از تاريخ‌نگاران، باستان‌شناسان و ديگر كارشناسان پسين در تأييد متن و روح بخشيدن به آن نقل قول مي‌آورد و به خواننده كمك مي‌كند تا دريابد تمدني كه مدت‌ها پيش از بين رفته چگونه در پرتو دانش روز بار ديگر در برابر چشمان شيفته نسل امروز متجلي مي‌شود و رازهايش را آشكار مي‌كند.

«محدوديت‌هاي منابع»، «آرتور اونز و كشف تمدن مينوسي»، «كشاورزي، امور مالي و تجارت در كرت مينوسي»، «زندگي سياسي و اجتماعي در شهرهاي مينوسي»، «نقاشي، معماري، صنايع و خط مينوسي»، «اماكن مذهبي، خدايان و مراسم مذهبي مينوسي»، «مينوسي‌ها در جنگ و غلبه ميسنه»، «تمدن مينوسي به سبب فوران آتشفشان ناتوان مي‌شود» و «پايان تمدن مينوسي-ميسنه‌اي» از جمله بخش‌هاي مختلف اين كتاب تاريخي‌اند. 

بخش‌هاي مختلف اين كتاب به تصاويري مزين شده كه  مضاميني چون پيكار، نقاشي، مجسمه، بناهاي تاريخي، خانه مينوسي، اشياي گرانبها، سفال، معبد، ابزار و سلاح‌هاي جنگي را شامل مي‌شود.

چاپ نخست «مينوسي‌ها» دومين مجموعه از تمدن‌هاي گمشده در 145 صفحه با شمارگان 3000 نسخه و بهاي 3هزار و 800 تومان در دسترس تاريخ‌پژوهان ايران و جهان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط