یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
کتاب «امامت در بینش اسلامی» به چاپ یازدهم رسید

چاپ یازدهم کتاب «امامت در بینش اسلامی» اثر علی ربانی گلپایگانی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «امامت در بینش اسلامی» اثر علی ربانی گلپایگانی در ۴۴۰ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ یازدهم رسید.

امامت، یکی از اصول بنیادین اسلامی است که اصول دیگر در پرتو آن، تفسیر و تبیین می‌شود. مذاهب اسلامی، هر یک به نحوی آن را با عقاید خود، پیوند داده‌اند، اما در شیعه، برجستگی خاص دارد؛ به طوری که این مذهب را به «امامیه» مشهور ساخته است.

اثر حاضر، امامت را در بینش اسلامی در این فصل‌ها می‌کاود: تعریف، جایگاه و ضرورت امامت، مقامات و رسالت‌های امام، انتصاب یا انتخاب امام، بررسی آیات و روایات امامت، عصمت ائمه، شخصیت معنوی امامان (ع) و علم ائمه.

ساختار اثر

این کتاب در ۱۶ فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «واژه شناسی و تعریف امامت» تعریف لغوی امامت، کاربردهای امام در قرآن و تعریف‌های متکلمان اسلامی را بررسی می‌کند.

فصل دوم با عنوان «جایگاه امامت در تفکر اسلامی» قرآن و جایگاه امامت، جایگاه امامت در احادیث اسلامی و جایگاه امامت از منظر تاریخی را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل سوم با عنوان «وجوب امامت» مذهب امامیه، مذهب زیدیه، خوارج و وهابیه را شرح داده و دلایل وجوب امامت را مورد تأکید قرار داده است.

«قاعده لطف و وجوب امام» عنوان چهارمین فصل از کتاب حاضر است که در آن تعریف و اقسام لطف، فاعل لطف و برهان لطف بر وجوب امامت تبیین شده است.

نویسنده در فصل پنجم با عنوان «متکلمان اسلامی و فلسفه امامت» فلسفه امامت از دیدگاه اهل سنت و فلسفه امامت از نظر امامیه را مورد بررسی قرار داده است.

فصل ششم با عنوان «امامت و فلسفه خلقت» انسان کامل، فلسفه خلقت است، پیامبران، امامان و خلفای الهی در زمین بوده‌اند، خلافت الهی و امامت بشر و استمرار امامت و خلافت الهی پس از پیامبران را به رشته تحریر درآورده است.

هفتمین فصل با عنوان «فلسفه امامت از نگاه روایات» روایات نبوی و روایات اهل بیت (ع) را مورد تأکید قرار داده است.

فصل هشتم با عنوان «بایستگی‌های امامت» قریشی بودن امام، دانایی و کفایت و معتزله و علم امام را بیان کرده و ماتریدیه و علم امام، زیدیه و علم امام و حاصل کلام را تشریح کرده است.

فصل نهم با عنوان «امامت و افضلیت» شیعه امامیه و افضلیت امام، قلمرو افضلیت، قرآن و افضلیت امام و برتری اخروی را تبیین می‌کند.

«عصمت امام از دیدگاه خرد» عنوان دهمین فصل از کتاب مذکور است که در آن حقیقت عصمت، عصمت علمی، عقاید و آرا و دلایل عقلی عصمت امام بررسی شده است.

فصل یازدهم با عنوان «قرآن و عصمت امام» آیه ابتلای ابراهیم (ع) آیه اولی الامر و آیه صادقین را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل دوازدهم با عنوان «مذاهب اسلامی و راه تعیین امام» نصّ و معجزه، بکریّه و نص در امامت، نص و وراثت و بیعت و انتخاب را بیان کرده است.

فصل سیزدهم با عنوان «شیعه امامیه و لزوم نصّ در تعیین امام» عصت امام، افضلیت امام و علم گسترده امام را شرح داده و سیره پیامبر (ص)، امام خلیفه پیامبر (ص) است، نه وکیل مردم و نظریه انتخاب اختلاف خیز است را به رشته تحریر درآورده است.

فصل چهاردهم با عنوان «بررسی نظریه انتخاب در تعیین امام» بیعت و اجماع و انکار نص در امامت را مورد بررسی قرار داده است.

«نظریه انتصاب و تحلیل رفتار صحابه» عنوان پانزدهمین فصل از این کتاب است که در آن قرآن و صحابه پیامبر (ص)، صحابه از نگاه تاریخ و تأویل نصوص یا اجتهاد در برابر نص تبیین شده است.

شانزدهمین و آخرین فصل از کتاب حاضر با عنوان «نقد فرضیه استحاله در مفهوم امامت» غلوّ و غالیان، وحی و تفویض و توکل و توسل در فرهنگ تشیع را مورد تأکید قرار داده است.

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها