سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
«جهان‌نگری کانت» منتشر شد

«جهان‌نگری کانت» در ۹۲ صفحه و با قیمت ۱۱۰ هزار تومان وارد بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «جهان‌نگری کانت» نوشتۀ ریشارت کرونر با ترجمۀ مریم هاشمیان وارد بازار نشر شد.

منتقدان و مفسران آلمانی کانت را می‌توان به دو مکتب تقسیم کرد؛ مکتب ماربورگ و مکتب هایدلبرگ. ماربورگی‌ها تمرکز اصلی کانت را معرفت‌شناسی می‌دانند و اساساً بر نقد اول کانت تأکید می‌کنند، اما هایدلبرگی‌ها پرسش‌های اخلاقی کانت را منشأ اصلی تنش‌های عقلانی‌ای می‌دانند که کانت می‌کوشید در دو نقد معروف خود آنها را حل کند. به‌زعم متفکران مکتب هایدلبرگ، فهم درست کانت اساساً از مسیر درک دغدغۀ اصلی او، یعنی اخلاق، حاصل می‌شود. کرونر متعلق به مکتب هایدلبرگ است و جهان‌نگری کانت را نیز با همین رویکرد نوشته است. بدین‌قرار، تفسیر وی در این کتاب از معرفت‌شناسی کانت بر فهم او از اخلاق‌شناسی کانت مبتنی است و او می‌کوشد تقدم امر عملی را در جهان‌نگری کانت به اثبات برساند. چنین رویکردی در اکثر آثار انگلیسی‌زبان پیش از کرونر چندان محل توجه نبوده است.

ریشارت کرونر، فیلسوف آلمانی نوهگلی، بیشتر به جهت کتاب «از کانت تا هگل» اش شناخته می‌شود - اثری که تاریخ کلاسیک ایدئالیسم آلمانی است و از منظری نوهگلی نوشته شده است - و نیز به جهت صورت‌بندی‌اش از هگل به عنوان آکوینی پروتستان. او مسیحی اما از تباری یهودی بود. اصل و نسب یهودی‌اش باعث شد طبق قوانین نازی، در سال ۱۹۳۴ از موقعیت دانشگاهی‌اش در شهر کیل معلق شود. هانس گئورگ گادامر که دوست وی بود برای مدت کوتاهی جانشین او شد. «تأمل در فلسفه پیشامسیحی، «کارکرد دینی تخیل»، «فرهنگ و ایمان»، و ترجمۀ «نوشته‌های الاهیاتی اولیه هگل» برخی دیگر از آثار ریشارت کرونر هستند.

«جهان‌نگری کانت» در ۹۲ صفحه و با قیمت ۱۱۰ هزار تومان وارد بازار نشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها