به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «دختران کارخانه» نوشته لزلی تی چانگ به تازگی با ترجمه سهراب خلیلی شورینی و مترضی خلیلی شورینی توسط انتشارات پویش مُدام منتشر و روانه بازار نشر شده است.
کتاب «دختران کارخانه» یکی از مهمترین و بهترین کتابها برای رفتن به درون چین امروز است با تکیه بر وقایعنگاری، گفتوگوها و گزارشهایی که لسلی تی چانگ با حضور در میان زنان و دختران کارخانهها و مراکز صنعتی مختلف حاضر در چین نوشته است. چانگ با رفتن به درون بسیاری از مناسبات کاری و کارگری در چین امروز، به کتابش جامعیتی داده که به بهترین نحو به شما نشان میدهد چرا چین فرم دیگری از سرمایهداریست که به بهترین نحو طراحی شده تا منافع سرمایهداران بزرگ سرتاسر جهان را به واسطهی له کردن همه عزت و شرف آدمها، تأمین کند.
لزلیتی چانگ، مولف اینکتاب، نویسنده و پژوهشگر چینیآمریکایی است که به خاطر تحلیلهایش از جامعه چین شناخته میشود. او در دانشگاههای معتبر تحصیل کرده و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته ادبیات از دانشگاه کلمبیا است. چانگ به نوشتن کتابهایی میپردازد که به زندگی روزمره و چالشهای اجتماعی و اقتصادی مردم چین، به ویژه زنان کارخانهها میپردازند.
کتاب «دختران کارخانه» روایتگر داستانهای واقعی و تاثیرگذار از دخترانی است که تلاش میکنند در دنیای صنعتی چین، هویت و صدای خود را پیدا کنند؛ از خوابهای نصفه و نیمه گرفته تا مبارزات روزانه برای عدالت و برابری.
لزلی تی. چانگ داستان دخترانی را از بطن جهان کارخانههای چین روایت میکند؛ دختران و زنان جوان مهاجری که روستاهای فقیر وطن خود را برای رؤیاهایشان و پیشرفت و ساخت زندگی فردیشان ترک کردهاند و راه خود را از خط مونتاژ کارخانهها تا رتبههای بالای مدیریتی بازکردهاند. دخترانی با داستان منحصربهفرد خود که در یک چیز مشترکاند: جستوجوی پایانناپذیر.
چین بالاترین جمعیت مهاجر جهان را دارد و بیش از ۱۳۰ میلیون مهاجر در خود چین و سرتاسر جهان پراکندهاند. لزلی تی. چانگ به مدت دو سال با برخی از این دختران مهاجر روستایی زندگی کرد و از نزدیک شاهد موفقیتها و شکستهایشان بود و روایتی حقیقی از واقعیت زندگی آنها را برای خوانندگانش تعریف کرد. کتاب از دو بخش اصلی شهر و روستا و پانزده داستان کوتاه تشکیل شده است. داستانهایی که شاید در نگاه اول پراکنده و نامرتبط به هم به نظر برسند، اما رفتهرفته حلقههای اتصال بسیاری را پیش خواننده آشکار میسازند: شخصیتهای اصلی، حضور نویسنده و نیز بنمایهای که بین اینهمه شخصیت مشترک است؛ جنگیدن برای زندگی بهتر و یافتن فردیت خود.
روایت نویسنده گاهی با گذشته خانوادگی خودش در هم میآمیزد گویا او نیز بهعنوان یک چینی - آمریکایی بعد از سالها به ریشههایش بازگشته است و بودن در بین دختران کارخانه او را وسوسه کرده است تا برای اولینبار پیشینهاش را واکاوی کند و کمکم خود نیز با روایت تاریخچه خانوادگیاش و جستوجوی ریشههایش به یکی از شخصیتهای اصلی کتاب تبدیل میشود.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم؛ «در روستایی که پدر بزرگم ژانگ چونن در سال ۱۸۹۹ متولد شد، تقریباً همه نام خانوادگی او را داشتند. او در کودکی به مدرسه خانوادگی رفت، در مدرسه بخشهای طولانی از کتب اربعه و کلاسیکهای خمسه که مربوط به زمان کنفسیوس بود را حفظ کرد. اینکه او یک کلمه از این متون را نمیفهمید مهم نبود، بلکه قصد، آموزش رفتار مناسب به کودک و ایجاد فضیلت اطاعت، احترام و خویشتن داری در او بود. هدف نهایی از آموختن موفق شدن در آزمون خدمات مدنی و اخذ مقام رسمی بود_ نظامی که هزاران سال تقریباً بدون تغییر پا برجا مانده بود. اما این جهان زمانی که پدر بزرگ من یک پسربچه بود داشت از هم می پاشید»
این کتاب با ۳۹۸ صفحه، و به بهای ۴۶۰ هزار تومان توسط انتشارات پویش مدام عرضه شده است.
نظر شما