سرویس کودک و نوجوان خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - معصومه دادگر، کارشناس کتاب کودک و نوجوان: «اینجوریه، اینجوری!» قصهگویی ابرها برای کودکی به نام علی است. این قصهها با استفاده از ضربالمثلهای زیبای ایرانی روایت میشوند و در آخر داستان متوجه میشویم که کدام ضربالمثل دستمایه نگارش اثر شده است.
کتاب «اینجوریه، اینجوری!» نوشته غلامرضا حیدری ابهری با تصویرگری سمیرا حسینی از نشر کتابک، در ۲۴ صفحه مصور رنگی ویژه رده سنی کودکان ۷ الی ۱۳ سال منتشر شده است. این اثر برای اولینبار در سال ۱۴۰۳ در بازار کتاب عرضه شده است.
شخصیت اصلی داستان پسربچهای است به اسم علی است که در خانه حوصلهاش سر رفته و منتظر ابرهاست. او ذهن خلاقی دارد و با آمدن ابرها شروع به نوشتن داستان میکند.
اینبار داستان ابرها مربوط به خانواده آقاجواد و جمیلهخانم است با سه فرزند پسرشان به نامهای مجید، سعید، حمید. جمیلهخانم از آقاجواد درخواست مسافرت، خرید ماشین و تلویزیون دارد اما آقا جواد میگوید «من موافقم اما پسرها دوست ندارند بخرم»؛ حالا جمیلهخانم دنبال علت است.
«اینجوریه، اینجوری!» پنجمین جلد از مجموعه «ابرهای قصهگو» است. این مجموعه شامل پنج جلد کتاب با داستانهای ضربالمثلی است.
عناوین کتابهای این مجموعه عبارتاند از: «یکی یک تار مو»، «من شترم، من مرغم»، «آشپزهای بینمک»، «لیلی لیلی عروسی» و «اینجوریه، اینجوری!».
در این اثر کودک میآموزد میتواند به تنهایی و با ذهن خلاق داستان بنویسد، در رسیدن به کارها و اهداف باید صبور باشد، برای رسیدن به خواستهها و نیازهای زندگی باید تلاش کند و مسئولیتپذیر باشد.
از دیگر نکات آموزشی کتاب، آموزش ضربالمثل در قالب داستان، افزایش مهارت اجتماعی کودکان، کمک به رفع اضطراب اجتماعی در بین کودکان و همسالانشان است. تصویرگری مجموعه نیز جذاب بوده و زبان داستان نیز شیرین و روان است.
غلامرضا حیدری ابهری متولد سال ۱۳۴۸ در تهران است. او نویسنده و محقق در حوزه تعلیم و تربیت کودکان است. تحصیلات دوره ابتدایی و راهنمایی را در تهران گذراند. بهخاطر علاقه به علوم دینی، تحصیلات دوره دبیرستان را نیمهتمام رها کرد و به شهر قم رفت. در حوزه علمیه قم، تحصیل علوم دینی را آغاز کرد و از استادان بزرگ حوزه بهره برد. او سه سال نیز در مرکز فرهنگ و معارف قرآن به سؤالات کتبی دانشآموزان پاسخ میداد و سه سال با دارالحدیث همکاری کرده است. حیدری ابهری، از سال ۱۳۸۶ در نمایشگاه قرآن حضور مییابد و به سؤالات دینی کودکان و نوجوانان پاسخ میدهد.
«پیامبر (ص) قصه میگوید»، «خداشناسی قرآنی کودکان»، «پاسخ به چهل پرسش کودکان درباره خدا»، «دایرةالمعارف قرآن»، «نان و نمک»، «خدا و قصههایش»، «زندگینامه نهجالبلاغه»، «فرهنگنامه سورههای قرآن»، «۴۶ پرسش و پاسخ دربارهی حضرت محمد (ص) و پیامبران»، «زیارت عاشورا در نگاهی دیگر» از آثار اوست. برخی از داستانهای او به زبانهای انگلیسی، عربی، اردو، مالایی و اسپانیولی ترجمه شدهاند.
او برگزیده دهمین جشنواره کتاب رشد، تقدیرشده جشنواره کتاب دین و نخستین دوره کتاب فصل است.
از حیدری ابهری در نخستین جشنواره ملی و بینالمللی کتاب کودک و نوجوان نیز بهعنوان یکی از مؤلفان پرکار در حوزه کتاب کودک و نوجوان تقدیر شد.
در قسمتی از متن کتاب «اینجوریه، اینجوری!» میخوانیم:
آقا جواد اینطور جواب میدهد:
«میگویم بیایید در آبیاری گیاهان گلخانه به من کمک کنید، میگویید حال نداریم.
میگویم بیایید در چیدن سیبها و گلابیهای باغمان به من کمک کنید، میگویید حال نداریم.
میگویم بیایید در فروش محصولات باغمان در بازار به من کمک کنید، میگویید حال نداریم.
خب شماها کمک نکنید، درآمدم میآید پایین. آنوقت چه طور مسافرت برویم؟ یا ماشین بخریم، یا تلویزیون قدیمیمان را عوض کنیم؟».
نظر شما