اعظم كيان افراز، مدير انتشارات افراز كه در آيين پاياني جشن «ارديبهشت تئاتر ايران» به عنوان ناشر برتر در حوزه تئاتر و ادبيات نمايشي انتخاب شد، معتقد است ناشران بايد با نمايشنامه مثل يك اثر ادبي برخورد کنند تا این گونه ادبی مخاطب خود را در جامعه پيدا كند.\
از اواخر سال گذشته «محمد يعقوبي» به عنوان كارشناس بخش «نمايشهاي ايراني» در نشر افراز شروع به فعاليت كرده و از آن زمان اين انتشارات در جهت چاپ متون نمايشي ايراني نيز فعاليتهايی انجام داده است.
كيانافراز معتقد است: به متون نمايشي ايراني كم توجه شده و مخاطب حرفهاي تئاتر نيز نمايشنامه ايراني نميخواند در حالي كه آثار بسيار خوبي در اين حوزه نوشته شده كه چاپ آنها باعث معرفي نويسنده و گسترش منابع خواهد شد.
وي مخاطبان متون نمايشي را خاص و محدود دانست و افزود: بايد با نمايشنامه نيز مثل يك اثر ادبي برخورد شود تا مخاطب خود را پيدا كند و به همان اندازه كه مخاطب رمان داريم، نمايشنامهخوان حرفهاي نيز داشته باشيم.
كيانافراز چاپ و انتشار متون نمايشي را در مقايسه با سالهاي گذشته رو به رشد دانست و گفت: بسياري از ناشران به چاپ متون نمايشي روي آوردهاند كه اين اتفاق باعث خرسندي است.
وي، از مسوولين خواستار راهاندازي كتابفروشيهای تخصصي برای آثار تئاتری شد. از نگاه او ايجاد كتابفروشيهایی كه به شكل تخصصي آثار نمايشي را به مخاطب عرضه كند با برنامهريزي و حمايت وزارت ارشاد امكان پذير است.
كيانافراز، با توجه به كمبود منابع تئاتر، از ناشران خواست براي متوني سرمايهگذاري كنند كه تاکنون چاپ نشده است. به باور او، از اين طريق ميتوان به منابعی ارزنده در حوزه تئاتر دست يافت.
وي يادآور شد: به زودي نشستهاي نقد و بررسي متون نمايشي را با اين هدف كه «مخاطب نمايشنامه» فقط مخاطب تئاتر نباشد در انتشارات افراز برگزار خواهيم كرد.
اين انتشارات به دليل چاپ آثار ماندگار و ارزشمند در حوزه تئاتر ناشر برگزيده جشن «ارديبهشت تئاتر ايران» شده است.
آيين پاياني «ارديبهشت تئاتر ايران» ۳۰ ارديبهشت در تالار سنگلج با حضور هنرمندان و مسوولان هنرهاي نمايشي برگزار شد، انتشارت ني، انتشارات قطره و انتشارات بيدگل ديگر نامزدهاي دريافت اين جايزه بودند.
انتشارات افراز طي سالهاي اخير فعاليت خود را در چاپ آثار تئاتري بيشتر كرده و به آثار متنوعي در اين حوزه پرداخته. اين انتشارات با كتابهاي جديد «اكسير نقش» زندگي هنري محمدعلي كشاورز نوشته اعظم كيانافراز و ياسين محمدي، «هملت به روايت تاركوفسكي» نوشته محمود صباحي، «تراژدي در عصر سياسي يونان» نوشته فرهاد سليماننژاد، «فنون بازيگري، حركت بدن» از محمودرضا رحيمي، «درآمدي بر رقص» از آرزو افشار، «خداي كشتار» نوشته ياسمينا رضا ترجمه عليرضا كوشك جلالي، «پيرمردي با بالهاي بزرگ» نوشته نيلو كروز ترجمه محمدرضا فرزاد و «آمادئوس» اثر پيتر شفر ترجمه منيژه محامدي در نمايشگاه كتاب حضور داشت.
«مسافر بيتوشه» و «زندگي يك هنرمند» از ژان آنوي ترجمه منيژه محامدي، «آب حيات» نوشته «اليويه پي» ترجمه زهرا قربانخانلو و غلامحسين دولتآبادي، «مستر موش» و «اپراي پياز» اثر محمود طياري، «چهاربند مخالف» و «زيباترين گلهاي قالي» از امير دژاكام، «زبر دست، زير دست» نوشته سوزانلوري پاركس ترجمه آراز بارسقيان، «زمستان در آتش» نوشته مهدي ميرباقري و «آگوست در اسيج كانتي» اثر تريس لتس ترجمه آراز بارسقيان نيز از ديگر آثار منتشر شده توسط اين انتشارات است.
نظر شما