چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۸
نسيم انديش؛ پرسش و پاسخ از محضر آيت‌الله جوادي آملي

چاپ اول كتاب «نسيم انديشه (دفتر دوم)» تاليف آيت‌الله جوادي آملي، تنظيم و ويرايش شده توسط حجت‌الاسلام سيدمحمود صادقي از سوي مركز نشر اسراء منتشر و روانه بازار نشر شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مجموعه، محصول پرسش‌هاي شفاهي و مكتوبي است كه در موضوعات قرآن، عترت، عرفان، فقه و حقوق اجتماعي، فلسفه و كلام و ... به محضر  آيت‌الله جوادي آملي ارائه شده و به فراخور سطح علمي مخاطبان پاسخ يافته است. 

بر اساس مطالب كتاب، روح تشنه آدمي، همواره در پي ‌كشف رازهاي نهفته و سر به مهر هستي در تكاپو بوده و پيشرفت و تعالي علمي بشر در وجوه گوناگون را مي‌توان مرهون حيات پرسشگر و روحيه كنجكاو او دانست. در اين ميان رسالت عالمان دين در هر عصري پاسخگويي به سوالات و شبهات مطرح در باب دين و پاسداري از حدود و حريم شريعت است. 

از جمله اين بزرگان، آيت‌الله جوادي آملي است. آيت‌الله جوادي آملي در سال 1312‌ (هجری شمسی) در خانواده‌اي روحاني در شهرستان آمل متولد شد. پدر ايشان از علما و وعاظ زهاد مشهور آمل بود. پس از گذران تحصيلات دوران ابتدايي در سال 1324 (هجری شمسی) شوق پدر و فرزند به دروس ديني موجب شد ايشان در حوزه علميه آمل مشغول تحصيل شود و در مدت پنج سال نزد استادان مبرز و متقي كه برخي شاگرد مرحوم آخوند خراساني بودند، سطوح عاليه مقدمات، فقه، اصول و حديث را فرا بگيرد. 

آيت‌الله جوادي آملي در سال 1330 (هجری شمسی) از آمل به تهران هجرت كرد و با راهنمايي پدر بزرگوارشان به حضور آيت‌الله شيخ محمدتقي آملي(ره) كه از اعاظم عصر بود، رسيد و از آن طريق به مدرسه مروي راهنمايي شد و سطوح عاليه و معقول را در محضر آن شريف فرا گرفتند. اين سير علمي تا سال 1335 (هجری شمسی) ادامه يافت و در آن دوره، كتاب‌هاي منظومه، اشارات و بخشي از اسفار را نزد استادان مبرزي همچون آيت‌الله شعراني(ره) و آيت‌الله الهي قمشه‌اي(ره) فرا گرفت و نيز مقداري از خارج فقه و اصول را نزد استاد آيت‌الله شيخ محمدتقي آملي(ره) تلمذ كرد و در سال 1335 (هجری شمسی) به دليل جامعيت حوزه علميه قم، وارد قم، شهر كريمه اهل‌بيت، حضرت معصومه(س) شدند و در آنجا از محضر آيت‌الله‌العظمي سيد محمدحسين بروجردي بهره برد و نيز از درس فقه فقيه نامدار، آيت‌الله محقق داماد(ره) به مدت سيزده سال از محضر  امام خميني(ره) يك دوره اصول به مدت هفت سال را درك كرد.

همچنين ايشان به حضور علامه طباطبايي(ره) رسيد و مباحث تكميلي اسفار، خارج، حكمت متعاليه، عرفان اسلامي و مباحث عاليه تفسير، حديث و قرآن را در جلسات خصوصي از محضر آن استاد گرانقدر فراگرفت. 

ايشان از اوان حضور در تهران و نيز پس از هجرت به قم و تاكنون كه حدود چهل سال مي‌گذرد، انواع دروس معقول و منقول را تدريس كرده‌اند؛ به گونه‌اي كه اكنون از بزرگترين رهبران فكري جهان اسلام، در ابعاد مختلف اسلامي به‌شمار مي‌آيد و شاگردان فراواني در علوم مختلف اسلامي براي عالم اسلام تربيت كرده است.

كتاب «نسيم انديشه» در سه بخش پاسخگوي سوالاتي در باب «فلسفه»، «كلام» و «تحريف قرآن» است كه بخش اول شامل سه فصل با عناوين «تفكر در نظام آفرينش» و «انسان خليفه خدا و عدل‌الهي» مي‌شود. بخش دوم اين اثر نيز به سه فصل ديگر در باب امامت، شفاعت و عصمت مي‌پردازد.

از منابع مورد استناد اين اثر مي‌توان كتاب‌هاي قرآن كريم، نهج‌البلاغه، شرح نهج‌البلاغه ابن ابي‌الحديد، اجوبة‌المسائل‌السرويه، اعتقادات، بحارالانوار، التبيان في تفسيرالقرآن، تفسير نورالثقلين، تهذيب‌الاحكام، شرح المقاصد، علم‌اليقين، قاموس‌الرجال، الكافي، كشف‌المراد في شرح تجريدالاعتقاد، مجمع‌البيان، مستدرك‌الوسائل، من لا يحضره‌الفقيه، الميزان و نزاهت قرآن از تحريف را نام برد. 

در انتهاي اين اثر، فهرستي از آيات، روايات، اعلام و كتب درج شده است. 

چاپ اول كتاب«نسيم انديشه (دفتر دوم)» در شمارگان 5000 نسخه، 165 صفحه و بهاي 18500 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط