سرویس مدیریت کتاب خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مدیرعامل باغ کتاب تهران: باغ کتاب تهران بزرگترین مرکز کتاب و سرگرمیهای علمی کشور است که در فضایی به مساحت ۶۵ هزار مترمربع واقع شده است. این مجموعه با داشتن ۲ فروشگاه کتاب کودک و نوجوان و بزرگسال که در مجموعً ۷هزار مترمربع مساحت و بیش از ۶ هزار مترمربع پارک موضوعی و مرکز علم فضایی منحصربهفرد به خصوص برای کودکان و نوجوانان را تشکیل داده است. تأکید بر مسئله علم و ترویج آن در میان کودکان و نوجوانان یکی از دغدغههای این مجموعه علمی و فرهنگی بوده است. رضا مجدی، مدیرعامل باغ کتاب تهران درباره برنامههای جاری و توسعهای باغ کتاب در این موضوع توضیحاتی ارائه کرده است.
مجدی با تأکید بر این نکته که باغ کتاب تهران فضایی با کاربریهای متنوع است، گفت: باغ کتاب تهران بهعنوان مجموعهای علمی، فرهنگی، هنری فضای مناسبی برای رشد همه جانبه کودکان و نوجوانان است. از ابتدای استقرار مدیریت جدید با تشکیل شوراها و کمیتههای متعدد ازجمله شورای تحول، شورای علم و فنآوری و کمیته رویداد، برنامههای متعددی برای توسعه صنایع خلاق و کار فرهنگی در باغ کتاب به اجرا درآوردهایم و با توجه به اهداف سند گام دوم انقلاب رویکرد توسعه کاربرد علم و فناوری هم در دستور کار این شوراها قرار گرفته است.
مدیرعامل باغ کتاب تهران با تأکید بر توسعه فضاهای علمی در باغ کتاب گفت: در حال حاضر فضایی حدود ۴ هزار و ۴۳۹ متر مربع باغ کتاب تهران به بخش پارکهای علمی اختصاص داده شده که با مطالعات انجام شده کمترین بهرهوری را داشته است. اما به دلیل اهمیتی که وجود این یخش در پرورش کودک و نوجوان دارد بر آن شدیم که با برنامهریزی مدون و تدوین راهبرد درست به پویایی و بهروز شدن مراکز علمی باغ کتاب کمک کرده و امکان استفاده از سرمایههای فرهنگی و علمی باغ کتاب را برای کودکان و نوجوانان بیشتری فراهم کنیم.
مجدی با تشریح برنامههای توسعهای باغ علم نوجوان ادامه داد: بیش از ۳۵۰۰ متر از فضای باغ کتاب به باغ علم نوجوان اختصاص داده شده که تنها ۳۰ دستگاه در آن جانمایی شده است. اما خاصیت این پارکها بهروز شدن است؛ چراکه علم با سرعت بالایی در حال رشد و پویایی است و اینکه ما هیچ توسعهای در برنامه نداشته باشیم کار درستی نیست.
مدیرعامل باغ کتاب با تشریح برنامههای باغ کتاب در حوزه فناوری گفت: دغدغهمندی ما محدود به بهرهبرداریهای باغ نیست و با رویکرد آموزش همراه سرگرمی رویدادهای هفتگی با عنوان دوشنبههای علم و فناوری برگزار کردیم که طی این رویدادها بیش از ۲۵۰۰ کودک و نوجوان بهطور رایگان در کارگاههای کدنویسی، اسکرچ، سواد رسانهای و هوش مصنوعی آموزش دیدهاند و هدف از این رویدادها، تقویت روحیه امید مبتنی بر واقعیات عینی است. امید به تحقق ایرانی پیشرفته و مواجهه درست و علمی کودکان و نوجوانان با مقولهی فناوری؛ البته که هرتحولی هزینههای خودش را دارد و در این بین افرادی هم هستند که منافعشان به خطر میافتد و حاصلش خبرهایی است برخی اوقات از سر ناآگاهی منتشر میشود.
عضو هیئت مدیره مؤسسه باغ کتاب با ارائه توضیحاتی درباره همکاری باغ کتاب با نهادهای علمی گفت: باغ کتاب تهران در طبقه یک به پارکهای علم و فناوری و صنایع خلاق اختصاص داده شده و مدیریت جدید به توسعه روز افزون بهرهبرداری از آن اندیشیده است. به همین منظور جلسات متعددی با دوستان در معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار کردهایم تا از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، دانشمندان جوان و استارتاپهای موفق در حوزهی علم و فناوری استفاده کرده و با افزودن امکانات متعدد در حوزه فناوریهای نوین، هوش مصنوعی، رباتیک، سواد رسانهای و بهروزترین تکنولوژیهای علمی و آموزشی فضای علمی باغ کتاب را همپای کشورهای پیشرفته توسعه دهیم و به فعالان حوزه علم و فناوری نیز فرصتی برای پویایی در بستر باغ کتاب تهران بدهیم.
عضو هیئتمدیره باغ کتاب با بیان این خبر همکاری باغ کتاب با نهادهای دیگر همچون آموزش و پرورش گفت: در جلسات متعدد با وزارت آموزش و پرورش برای بهرهبرداری بهینه و تخصیص یارانه بهمنظور استفاده رایگان مدارس دولتی و مناطق کمبرخوردار از این پارکهای علمی مذاکره کردهایم و باید بگویم که به زودی خبرهای خوبی برای دانشآموزان خواهیم داشت.
یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸