به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، حسن نوروززاده در نشست «کتاب درمانی از دیدگاه روانکاوی» که در آستانه سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در کتابخانه مرکزی قم برگزار شد، گفت: زمانی که کتابی را میخوانیم و شخصیتهای آن مطابق با احساسات فعلی و وقایع پیرامون شما است، آن کتاب میتواند در روند درمان روحی و روانی ما موثر باشد.
وی در ادامه افزود: ما زمانی که شخصیت شبیه خودمان را در کتاب پیدا کنیم، با آن شخصیت همانندسازی میکنیم و چون در جایگاه او قرار گرفتهایم، اضطرابمان کم شده و حال خوب پیدا می کنیم.
این مدرس دانشگاه در ادامه بیان کرد: انسان دارای دو عالم طبیعت و اندیشه است و اندیشه پلی به بینهایت است. جسم انسان محدود است اما اندیشه انسان پلی به عالم بینهایت است و محدودیتی ندارد و این بینهایت را میتوان با مطالعه به دست آورد.
نوروززاده تاکید کرد: اگر میخواهیم به کسی کمک کنیم به او علم دهیم. اهالی مطالعه و کتاب مسئله دارند، مسئله در ما دغدغه ایجاد میکند و افراد کتابخوان متناسب با دغدغه زمان خود، کتاب خوب را میخوانند.
وی تصریح کرد: شاعران بزرگ ما همچون سعدی، مولانا، حافظ و عطار، نسبت به اجتماع خود دغدغهمند بودهاند و نسبت به نیازهای مردم زمانه خود، خود را مسئول میدانند و در مسیر تامین نیاز روحی انسانهای زمانه خود تلاش میکنند.
مهمان نشست «کتاب درمانی از دیدگاه روانکاوی» در پایان یادآور شد: خودشناسی یعنی یاد بگیریم که درست بیاندیشیم چرا که بیش از نود درصد ذهن ما ناخودآگاه هست و اگر به خودآگاهی برسیم، میتوانیم به کمک ابزارهایی مثل کتاب آن را درمان کنیم.
نظر شما