به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، اصغر ایزدی نویسنده این کتاب در تشریح موضوعات آن گفت: کار میدانی مردم نگارانه من در میان محله حاشیه نشین در تبریز، به من نشان داد کالبد فیزیکی محله، شالوده اساسی است که تجربهها و زندگی مردم روی آن شکل میگیرد.
وی ادامه داد: پس از پژوهشهای میدانی از شاخه های مردم شناسی و پزشکی کمک گرفتم تا واقعیت های علمی و زیسته های این فرودستان را به لحاظ نظری درک کنم.
ایزدی تصریح کرد: دادههای لازم برای این پژوهش بر اساس کار میدانی در طول مدت شش ماه بدست آمد.
نویسنده این کتاب هدف نگارش خود از این کتاب را اینگونه شرح داد: برخلاف واقعیت موجود در تبریز، مردم ایران تبریز را به عنوان شهری با شرایط عالی برای زندگی میشناسند که هیچ مشکل اقتصادی و حاشیه نشینی در آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: من این کتاب را نوشتم تا نه تنها مردم کشور بلکه آن دسته از مردم تبریز، که از حاشیه نشینان و شرایط زندگی آنها بی اطلاع هستند نیز با آنها آشنا شوند.
ایزدی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه اکثراً تصور سیاه و خاکستری نسبت به حاشیه نشینی در ذهن مردم است، افزود: این امر کاملاً غلط و نادرست است.
نویسنده کتاب حاشیه نشینی در تبریز گفت: این مناطق نیز مانند سایر مناطق شهر از هر قشر آدم دارد که مثل بقیه مردم لحظات خوب و بد، خوش و ناخوشی را میگذرانند.
ایزدی همچنین تصریح کرد: یکی از ویژگیهای خوب و انسانی که در سایر مناطق شهر ازبین رفته ولی در مناطق حاشیه نشین همچنان پا برجا است، اجتماع آنها در روزهای خوش و ناخوش هم دیگر است.چیزی که در مردم بالا شهرنشین از بین رفته است.
نظر شما