به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ کتاب «نامههای مجتبی مینوی و ایرج افشار» مجموعهای از مکاتبات میان این دو تن را دربردارد.
هزار سال بیشتر است که جمعآوری مراسلات فارسی یکی از فعالیتهای پسندیده ادبی بوده است. با وجود این، گردآوردن مکاتبات میان دو تن سابقهای ندارد و با تغییراتی که دنیا در همین چند دهه اخیر به خود دیده و رسم نامهنویسی تقریباً برافتاده است گمان نمیرود نشر چنین مکاتباتی دوام داشته باشد.
ایرج افشار، که کتاب حاضر مجموعهای از مکاتبات میان او و مجتبی مینوی است (به ترتیب ۸۹ و ۴۸ نامه).خود از پیشگامان نشر مراسلات رجال تاریخی، فرهنگی و ادبی ایران بود و با رویه منظمی که در زندگی داشت، هم هزاران نامه به اقصی نقاط جهان نوشت و هم گنجینه کمنظیری از نامههای دیگران به خود برجای گذاشت.
نامههای افشار و مینوی اغلب از دهه سی و چهل قرن گذشته است و شمّهای از فعالیتهای علمی و فرهنگی دو تن از ایراندوستان نامدار در عرصه زبان و ادب فارسی را باز مینماید. جز اینکه سبک انشای نامهها آموزنده است، با خواندن آنها فضای فرهنگی حاکم برآن زمان را نیز بهتر میتوان شناخت.
موضوع نامهها پیشتر کتاب است و نسخه و مقاله و مجله و کتابخانه و احوالپرسی. گاهی هم دربردارنده یادگویههای گذشته است و بعضی داوریهای خواندنی و یاد نیک دوستان مشترک مانند سید حسن تقیزاده، عباس زریاب خویی و… را دربردارد.
کتاب «نامههای مجتبی مینوی و ایرج افشار» تالیف محمدافشین وفایی در ۵۰۴ صفحه و قیمت ۴۵۰ هزار تومان از سوی انتشارات سخن و بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار منتشر شده است.
نظر شما