سه‌شنبه ۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۴
ادبیات مقاومت، در جهان مقدس است

آیین اختتامیه کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت در امتداد مکتب سردار شهید قاسم سلیمانی، سه‌شنبه ۵ دی‌ماه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

‌سرویس مقاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت، شامل عناوینی از قبیل ایثار و مقاومت در آینه قیام سیدالشهداء علیه‌السلام، کربلای خمینی (ره) امتداد کربلای حسینی در ۸ سال دفاع مقدس، ایثار و مقاومت در سیمای جانبازان دفاع مقدس، جایگاه ایثار و مقاومت در نظم نوین جهانی و در قالب‌های شعر در دو بخش کلاسیک و آزاد، «ویژه عموم» و داستان و دل‌نوشته «ویژه خانواده معزز شهدا و ایثارگران» برگزار شد.

آیین اختتامیه این کنگره در تالار هویزه موغ ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور فرماندهانی همچون سرتیپ مسجدی و سرتیپ محسن‌شیخی، جانباز کیانی، مرتضی اسفندقه و علی‌محمد مودب و فعالان عرصه پایداری برگزار شد.

غلامعباس کیانی مدیر کل امورایثارگران شهرداری تهران در آغاز مراسم گفت: در جهان معاصری که ددمنش‌ها با تمام قوای قصد استیلای بر جهان را دارند فقط مردمی باقی خواهند ماند که مقاومت را سرلوحه خود قرار دهند. دوران دفاع مقدس به ما نشان داد که فقط مقاومت می‌تواند مردم را پیدا نگه دارد. آنچه که در این سال‌ها دیدیم و آموختیم این بود که برای باقی ماندن فقط باید مقاومت کرد. این مقاومت باید به نسل بعد معرفی شده و منتقل شود.

رئیس کنگره سراسری شعر وداستان ایثار ومقاومت افزود: بهترین زبان برای انتقال این معانی، هنر است. یک بیت شعر چنان تحول و آثاری از خود به جا می‌گذارد که با خواندن چندین جلد کتاب ممکن است منتقل نشود. این هنرمندان همچون مجاهدان فی سبیل الله به درگاه الهی معرفی خواهند شد. شهدا از شما تشکر خواهند کرد.

وی همچنین گفت: بسیار خوشحالیم که این کنگره علاوه بر داخل کشور در سطح بین المللی با استقبال کشورهایی همچون سوریه، عراق، لبنان، پاکستان، یمن و.. مواجه شد و خوشبختانه دو اثر نیز در حوزه بین الملل شایسته تقدیر شدند.

مرتضی امیری اسفندقه؛ مشاور شهردار تهران در ادامه مراسم اشاره کرد: در حوزه شعر تلاش کردیم که بیت‌هایی بسازیم که سقف و در و دیواری داشته باشد و در آن عکس و اصل رزمندگان را بگذاریم. اگر موفق بودیم به همت شماست. در اشعار شاعران کهن همچون عطار و حافظ هم نشان‌هایی از جانبازی می‌بینیم. هر جایی در ادبیات معاصر ایران شاعرانی ماندگار شدند. شاعرانی همچون سید حسن حسینی. ادبیات پارسی، از نخست ادبیات مقاومت بوده و کمی رنگ عوض کرده است. ادبیات مقاومتی که در نگاه جهانیان مقدس است. شاعر دیگر، قادر طهماسبی است که با رباعیات خودش غوغا می‌کند. دکتر قیصر امین‌پور و سعید حدادیان از دیگر شاعران نامدار ادبیات مقاومت هستند.

سرتیپ مسجدی؛ سفیر سابق ایران در عراق در ادامه بیان کرد: سردار سلیمانی زمانی که به نیروی قدس آمدند، من به‌عنوان رییس ستاد نیرو فعالیت داشتم. حدود ۲۲ سال با او همکاری داشتم. از توفیقات من این بود که جزو اولین نفرها در نیروی قدس بودم. اواخر هم به دستور شهید سلیمانی با عنوان سفیر ایران در عراق فعالیت داشتم.

وی افزود: شهید سیدرضی موسوی که دیروز به شهادت رسید، مسئول هماهنگی اعزام‌ها و شهادت و مهمانان بود. در سوریه مستقر بودند و نقش بسیار مهمی داشت. مقامات سوری، مهمان‌ها و نیروهای مجاهد و خودی، او را دوست داشتند. هیچکس از او ناراحت نبود چراکه او با همه بامتانت و بشاش برخورد می‌کرد. سیدرضی الگوی ارزشمندی است. من ۳۵ سال هم با ابومهدی المهندس کار کردم. او بسیار باپشتکار و نترس. او کسی بود که با کمک حاج قاسم، حشدالشعبی را تأسیس و تقویت کرد. ابومهدی کسی بود که با سپاهش داعش را نابود و دشمن را از مرزهای ایران دور کرد.

سرتیپ مسجدی اذعان کرد: اگر امنیت نباشد هیچ نداریم. شهدای ما این امنیت را فراهم کردند. هنرمندان باید این حماسه‌ها و ایثار را به مردم نشان دهند. شهدا مردان تاریخ هستند. شهید سلیمانی یک شعار و دستور را در برنامه کار قرار دادند و آن این بود که ما باید نیروهای مقاومت را قدرتمند و مجهز کنیم. جبهه مقاومت باید از هر نظر تقویت شود. خودش هم شخصاً وارد این میدان شد. امروز مقاومت تبدیل به یک قدرت منطقه‌ای شده است. حماس و نیروهای فلسطین تبدیل می‌شوند به قدرت یک خاورمیانه. هیچ ائتلافی نمی‌تواند اثرگذار باشد مگر اینکه با جبهه مقاومت به توافق برسد.

او گفت: هر کسی که نام شهید را بزرگ می‌کند و زنده نگه می‌دارد، عاقبت به خیر می‌شود. نویسندگان و شاعران و هنرمندان که در موضوع مقاومت کار کردید، سر خودتان را بالا بگیرید. امروز اگر بخواهیم از حقی دفاع کنیم، قطعاً موضوع مقاومت است.

در پایان حجت‌الاسلام علاءالدین بیان کرد: امروز در دنیا معادلات جبهه مقاومت، معادلات تاریخی است. ما هیچ زمانی چنین جنایتی که به غزه متحمل شد را نداشتیم. این اتفاقات وقتی در قالب هنر بیان شود، ماندگار می‌شود. ۱۲۰۰ اثر به دبیرخانه کنگره رسید که از بیش از ۳۱۹ شاعر بود. حدود ۲۰۰ اثر به مرحله پایانی رسید که در قالب کتابی منتشر می‌شود. امیدواریم این فعالیت به‌طور دائمی فعالیت داشته باشد.

شاعران در ادامه مراسم به شعرخوانی پرداختند. همچنین آثار برگزیده و آثار برتر در حوزه ایثار توسط حجت‌الاسلام علاءالدین گردآوردی و منتشر شده است.

در پایان این مراسم برگزیدگان این دوره از کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت معرفی شدند:

در بخش شعر:
۱. مصطفی توفیقی از مشهد
۲. سارا صابر از تهران
۳. فاطمه افراسیابی از کرمانشاه
آثار شایسته تقدیر:
۴. رضا نیکوکار از گیلان
۵. حسن خسروی وقار از قم
۶. فاطمه سلیمانپور از اصفهان

آثار برگزیده بخش داستان:

۱. مجتبی صفدری از گیلان
۲. مهدی حمیدی از تهران
۳. رقیه رضایی از همدان

آثار برتر شاعران خارجی:
۱. احمد حسینی شهریار از پاکستان
۲. احمد الجنید از یمن

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها