دوشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳
همایش ملی میراث فرهنگی و هنری «سیراف در پهنه خلیج‌فارس» برگزار می‌شود

بوشهر - همایش ملی میراث فرهنگی و هنری «سیراف در پهنه خلیج فارس» ۱۹ و ۲۱ دی ۱۴۰۲ به همت پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر موزه ملی ایران و انجمن علمی باستان‌شناسی ایران در تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر، این همایش با هدف شناسایی «میراث فرهنگی و هنری سیراف و کاربرد هنر در سازه‌های باستانی آن» فردا در فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار خواهد کرد.

برنامه‌های روز نخست این همایش ملی شامل گزارش علمی و اجرایی همایش سعید امیر حاجلو نائب‌رئیس انجمن علمی باستان‌شناسی ایران، سخنرانی محمداسماعیل اسمعیلی‌جلودار رئیس انجمن علمی باستان‌شناسی ایران و دبیر علمی همایش، سخنرانی مجید شاه‌حسینی رئیس فرهنگستان هنر با علی تقوی، رئیس پژوهشکده هنر می‌شود.

همچنین در این روز نشست‌های تخصصی با محوریت سیراف و هنر با حضور محمدحسن طالبیان، ندا اخوان‌اقدم، سعید امیر حاجلو برگزار خواهد شد که در این بخش مژگان خان‌مرادی به ارائه مقاله‌ای با عنوان «مطالعه تطبیقی گچبری‌های مکشوفه از سیراف با تأکید بر نمونه‌های موجود در موزه بریتانیا» خواهد پرداخت.

افزون بر این، مقالات دیگری نیز ارائه خواهد شد که شامل ارائه مقالۀ «میراث فرهنگی و هنری ایران و چین بر اساس یافته‎های فرهنگی سیراف در خلیج فارس» از سوی محمداسماعیل اسمعیلی جلودار، «دست ساخت‌های هنری صدف‎های دریایی و مهره‎های کوسه‎ای کاوش‎های سیراف در تجارت دریایی خلیج فارس و اقیانوس هند» به همت پریسا ناصری، «انتقال فرهنگ ایرانی - اسلامی در چین بر اساس مطالعه تطبیقی سنگ قبرهای موجود در بندر چوانجو چین و بندر سیراف در ایران» از سوی فاطمه شهیدی‎فر و مهدی آذریان از اداره‎کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر می‌شوند.

سپس نشست تخصصی گروه دوم همایش ملی میراث فرهنگی و هنری «سیراف در پهنه خلیج‌فارس» در روز نخست با حضور علی بحرانی‌پور، علی تقوی و محمد اسماعیل اسمعیلی‌جلودار برپا می‌شود. در این برنامه نیز مقالاتی دربارۀ میراث فرهنگی و هنری بندر باستانی سیراف به این شرح ارائه خواهد شد: «هنر شیشه‎گری در سیراف؛ اندازه‎گیری ترکیبات عنصری شیشه‎های اسلامی به‎دست آمده از سیراف به همت داوود آقاعلی گل از پژوهشگاه علوم و فنون هسته‎ای سازمان انرژی اتمی و همکاران، «بررسی شبکه‎راه دارابگرد – سیراف» به همت یعقوب محمدی فر و خدیجه غلامی، «مطالعه نقوش گیاهی گچبری‎های سیراف و تأثیر‎پذیری آن از دوره ساسانی؛ مطالعه موردی: گچبری‎های بیشاپور» به همت الهه پنجه‎باشی و زینب محمدجانی دیوکلایی، «معرفی و تحلیل کارکرد اشیاء عاجی بندر سیراف در مخزن موزه ملی ایران» کاری از انسیه یعقوبی و کرم میرزایی.

در روز دوم این همایش ملی؛ یعنی ۲۱ دی، پنجشنبه، برنامه‌های متنوعی اجرایی خواهد شد که بخشی از آن شامل سخنرانی نصرالله ابراهیمی، مدیر پایگاه میراث ملی خلیج فارس و دریای مکران، سخنرانی علی تقوی رئیس پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، سخنرانی محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار دبیر علمی همایش و رئیس انجمن علمی باستان شناسی ایران، سخنرانی اسماعیل سجادی‎منش مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر و سخنرانی یکی از مسئولان استان بوشهر دربارۀ سیراف می‌شود.

نشست تخصصی گروه اول این همایش در روز دوم نیز با حضور محمدحسن طالبیان، نصر الله ابراهیمی و ندا اخوان‌اقدم برگزار می‌شود. در این نشست مقالاتی چون «امکان‎سنجی توسعه گردشگری بندر باستانی سیراف با نگاهی بر طرح‎های اجرا شده توسعه گردشگری در محوطه‎های باستانی جهانی» از سوی سید امیرسعید محمودی، عبدالحمید عالی‎حسینی و فاطمه صالحی، «تأثیر اقلیم بر فضای شهری سیراف در قرون اولیه اسلامی (مطالعه موردی خانه‎های اعیانی)» به همت محدثه سوخته‎سرایی و نصر الله ابراهیمی، «مجموعه گچبری‎های سیراف در موزه ملی ایران» از سوی حسن مرادی و عباس توکلی ارائه خواهد شد.

همچنین در این نشست مقالۀ پژوهشی «انتقال فرهنگ ایرانی - اسلامی در چین بر اساس مطالعه تطبیقی سنگ قبرهای موجود در بندر چوانجو چین و بندر سیراف در ایران» به همت فاطمه شهیدی‌فر و مهدی آذربان از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر ارائه خواهد شد.

سپس نشست تخصصی گروه دوم با حضور علی بحرانی‎پور، علی تقوی و سعید امیر حاجلو برگزار می‌شود. در جریان این نشست نیز مقالاتی نظیر «مطالعه ترکیب آلیاژی تعدادی از اشیاء فلزی به‎دست آمده از کاوش‎های باستان‎شناسی بندر سیراف» از سوی محمد مرتضوی و محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار، «دست‎ساخت‎های صدف‎های دریایی و مهره‎های کوسه‎ای کاوش‎های سیراف در تجارت دریایی خلیج فارس و اقیانوس هند» به همت پریسا ناصری و همکاران، «تحلیل جایگاه سیراف و نیشابور به‎عنوان دو مرکز بازرگانی دریایی و خشکی ایران با چین در صدر اسلام بر پایه مدارک استادی و باستان‎شناختی» از سوی حسن نامی و محمد صادق داوری ارائه خواهند شد.

همچنین در ادامه این نشست محی‎الدین جعفری از شرکت نفت و گاز پارس به ارائۀ مقالۀ «زمین باستان‎شناسی و منابع آب سیراف» خواهد پرداخت. همایش ملی میراث فرهنگی و هنری «سیراف در پهنه خلیج‌فارس» سپس با بازدید از آثار تاریخی بندر باستانی سیراف به کار خود پایان خواهد داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها