به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، کتاب «رهیافتهایی به زیارت؛ روششناسی، پیشینه و مبانی» به قلم رمضانعلی ایزانلو، نویسنده و پژوهشگر مشهدی که شامل رهیافتهای مختلف به پدیده زیارت نظیرِ پدیدارشناسی، زبانشناسی، الهیات تطبیقی، تاریخ ادیان و.. است رهسپار بازار کتاب شد.
زیارت پدیدهای جهانی و مشترک میان همه ادیان و فرهنگها و جزو آموزههای بنیادی و اساسی ادیان زنده به شمار میرود. رابطه میان دین و زیارت نیز از نکات مورد توجه برخی از زیارتپژوهان است همچنین اینکه زیارت مکانهای مقدس و بهویژه زیارت قبور بزرگان، کارکرد و نقش مهمی در زندگی فردی و اجتماعی مردم دارد.
زیارت دارای ساحتی متعالی است که میتواند افزون بر تعالی فرد و رهنمونی وی به سوی امر قدسی، در عرصه اجتماعی و تمدنسازی نیز نقش اساسی داشته باشد از این رو باید این پدیده جهانشمول را از ابعاد گوناگون نظیرِ علوم اسلامی، فلسفه، عرفان، علوم انسانی مانند جامعهشناسی، روانشناسی، تاریخ، مردمشناسی، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و..بررسی و تحلیل کرد.
بنیاد پژوهشهای اسلامی به عنوان بازوی پژوهشی آستان قدس رضوی، برای جامه عمل پوشاندن به سیاستهای کلان این آستان مقدس که همان ارتقاء اثربخشی فرایند زیارت و دستیابی به مرجعیت بینالمللی در موضوع زیارت است، رویکرد تحولی راهبری و جهتدهی به پژوهشها را سرلوحه برنامه سهساله خود قرار داده است براین اساس با بهرهگیری از دانش و تجربه صاحبنظران و متخصصان در این چند سال جلساتِ متعدد نقد و بررسی کتاب، کارگاه آموزشی و… را برگزار کرد.
کتاب «رهیافتهایی به زیارت» ثمره همین سلسله نشستهای علمی است که هفت مقاله علمی-پژوهشی و پنج سخنرانی را دربرمیگیرد. بهرهگیری از مطالعات میانرشتهای، رویکرد تطبیقی و کاربردی، تازگی مطالب، و مرجعبودن از جمله ویژگیهای این اثر به شمار میرود.
به گزارش ایبنا؛ رمضانعلی ایزانلو، نویسنده و پژوهشگر گروه ادیان و مذاهب اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی و دانشجوی دکتری رشته ادیان و عرفان تطبیقی دانشگاه فردوسی مشهد است که تاکنون آثار تألیفی زیادی نظیر کتابشناسی توصیفی مسیحیت، مقالهشناسی توصیفی یهودیت، مقالهشناسی توصیفی ایران باستان، کتابنامه آستان قدس رضوی را به رشته تحریر در آورده است.
نظر شما