چهارشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸
دانشگاه‌ها به زبان‌شناسی اهمیت چندانی نمی‌دهند

الهام علایی، عضو هیئت علمی گروه زبان‌شناسی رایانشی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) گفت: مدرسه توانمندسازی دانشجویان و دانش‌آموختگان زبان‌شناسی کمک می‌کند دانشجویان با کاربردهای بین‌رشته‌ای زبان‌شناسی آشنا شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، الهام علائی، در مورد ضرورت برگزاری مدرسه توانمندسازی دانشجویان و دانش‌آموختگان زبان‌شناسی، گفت: همه دانشجویان زبان‌شناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری واحدهای نظری بسیاری را می‌گذرانند که این واحدها در جای خود، اهمیت بسیاری دارند و پایه و اساس بسیاری از کاربردهای زبان‌شناسی در حوزه‌های گوناگون هستند. اما در دانشگاه کمتر به کاربردهای زبان‌شناسی در حوزه‌های میان‌رشته‌ای پرداخته می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه زبان‌شناسی رایانشی ایرانداک علاوه بر تاکید بر هدف از برگزاری این دوره، که معرفی کاربرد زبان‌شناسی در حوزه‌های بین رشته‌ای است، افزود: به طور قطع در این مدرسه نیز همه حوزه‌های بین‌رشته‌ای معرفی نشده‌اند ولی به هرحال تلاش شده تا دانشجویان و دانش‌آموختگان با بیشتر حوزه‌های میان‌رشته‌ای مربوط به زبان‌شناسی آشنا شوند.

وی با اشاره به پیکره‌های زبانی به عنوان یکی از بخش‌های مهم زبان‌شناسی، خاطرنشان کرد: پیکره، مجموعه نظام‌مند، رایانشی‌شده و معتبر از داده‌های زبانی است که در مطالعات زبان‌شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساخت پیکره نیازمند طی کردن فرآیند خاصی است که با توجه به کاربرد آن در حوزه‌های مختلف، در مدرسه توانمندسازی دانشجویان و دانش‌آموختگان زبان‌شناسی مبانی نظری ساخت پیکره و کار با یکی از نرم افزارهای کار روی پیکره آموزش داده می‌شود.

علائی با اشاره به حوزه‌های مختلف دیگری که در این دوره معرفی می‌شوند، بیان کرد: حوزه‌های مختلفی از قبیل نشانه‌شناسی شناختی و سینما، زبان‌شناسی و گفتاردرمانی، هستان نگاری، زبان و ادبیات نمایشی، زبان و شناخت، زبان‌شناسی و هوش مصنوعی، زبان‌شناسی و فرهنگ‌نویسی، گرافولوژی یا خط‌شناسی در این دوره توانمندسازی معرفی می‌شوند.

وی اظهار امیدواری کرد که برگزاری این دوره در آینده نیز ادامه پیدا کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها