به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سومین نشست مدیرانکل استانی کتابخانههای عمومی کشور، چهارشنبه (۱۶ اسفندماه) با حضور حمیدرضا حاجیبابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس؛ یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد.
حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست، اظهار کرد: مسائل فرهنگی از مسائل مهم و شاید شالوده اصلی حرکت کشور، است. اگر گاهی گرفتار اقتصاد یا مسائل گوناگون میشویم، میدانیم که در نهایت آنچه حائز اهمیت است، فرهنگ است. من خود را یک عنصر فرهنگی میدانم و اعتقاد دارم باید دولت و مجلس در مسائل فرهنگی همت کند. واقعیت این است که در حوزه مسائل فرهنگی، اشکالات عمدهای داریم که باید رسیدگی شود. در چشمانداز، مقام معظم رهبری ساماندهی مسائل فرهنگی را مطرح کردند. در کشور مسائل فرهنگی ساماندهی نشده است. نهادها و سازمانهای مختلفی هستند که کار فرهنگی میکنند.
وی افزود: مثلاً شهرداری تهران باید ۵ درصد بودجه خود را برای مسائل فرهنگی هزینه کند، رقم ۵ درصد شهرداری تهران بسیار بالا و چندین برابر بودجه فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ بنابراین در باب فرهنگ در کشور بسیار هزینه میشود اما به دلیل تعدد دستگاهها خود را نشان نمیدهد یا حتی اولویتبندی در حوزه کار فرهنگی صورت نمیگیرد. به همین دلیل نخستینبار در سال ۱۴۰۳، ۲۸ هزار میلیارد تومان از بودجه شرکتهای دولتی را برای برنامههای فرهنگی تخصیص دادیم و این خارج از هر اعتباری است که دولت در نظر گرفته است؛ بنابراین اضافه شدن ۲۸ میلیارد تومان در سال آینده به بودجه فرهنگی کشور قطعی است. این بودجه چنانچه به صورتی بهینه مورد استفاده قرار گیرد باید تحولآفرین باشد؛ همچنین مقرر شده بودجه صدا و سیما و قوه قضاییه را به شدت افزایش دهیم؛ صدا و سیما امروز با بیش از ۲۷۰ رسانه بینالمللی هماوردی میکند. صدا و سیما برای شخص نیست، بلکه برای انجام کارهای بزرگ و تحولآفرین در عرصه بینالمللی است. قوه قضاییه مسئول برقراری عدالت است و برای کمک به مردم باید قوه قضاییه را تقویت کنیم. علاوه بر این واجب است که بودجه حوزه امنیت نیز افزایش یابد و ما در آمادگی کامل باشیم. این کارها برای مردم است؛ ما برای مردم کار میکنیم.
حاجیبابایی بیان کرد: حوزه فرهنگ بسیار ظرفیت دارد و باید مورد حمایت قرار گیرد. در تنظیم بودجه کشور حرکات مینیاتوری بسیاری وجود دارد که اگر آنها را سامان ندهیم، کار ابتر میماند. من گاهی میگویم کاش خدا به قدری به ما بودجه میداد که میتوانستیم تمام مسائل را حل کنیم و این بسیار لذتبخش است. حوزههای بسیاری همچون کسب و کارها، حوزه هنری، کتابخانه ملی، حوزه کودک و نوجوان و تمام حوزههایی که کارهای فرهنگیشان مغز بادام محسوب میشود، برای من بسیار مهم است. همانگونه که خدمت رئیس جمهور هم عرض کردهام، سال آینده باید تصمیمات مهمی در حوزه بودجه گرفته شود. گرانیها، مردم را اذیت میکند. این اذیت کردن به این معنا نیست که وضع مملکت خوب نیست؛ ما منابع فراوانی داریم و میتوان مردم را راضی کرد اما باید تصمیمات مهمی در نظام گرفته شود تا با محوریت رفاه و معیشت مردم اقدامات مهمی انجام دهیم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه بیان کرد: میدان بودجه باید میدانی وسیع و گستردهای باشد. اگر نتوانیم برای مردممان یک کتابخانه داشته باشیم که دسترسی به کتاب فراهم شود، به هیچ وجه قابل توجیه نیست و این حداقل حق مردم است. باید کتاب را در اختیار مردم قرار دهیم؛ حتی من معتقدم کتابهای کمک آموزشی را هم باید وارد کتابخانهها کنیم تا کسانی که توان مالی ندارند از آنها استفاده کنند و به شخصه به تحقق این موضوع کمک می کنم؛ به این ترتیب ظرفیت کتابخانه افزایش پیدا میکند؛ به اعتقاد من برای رشد فرهنگ، باید آموزش و پرورش را وارد کنیم؛ دانش آموز باید حس کند که نظام جمهوری اسلامی ایران، کسری او را جبران کرد و اجازه نداده کم بیاورد. اینکه حتی یک دانشآموز به واسطه شما آرامش پیدا کند، بسیار ارزشمند و تحولآفرین است. در مجموع اقدامات شما مدیران ارزشمند قابل تقدیر است و امیدواریم کارهای شما باقیاتالصالحاتی برای تمام ملت بزرگ ایران باشد.
نظر شما