به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، در آستانه سال جدید و عید باستانی نوروز در مراکز فرهنگی - هنری استان همدان برنامههای متنوعی برای اعضا انجام میشود اما در این میان برنامههای مربیان سیار روستایی حال و هوای دیگری دارد.
آنها به جاده میزنند و خود را به روستاها و به میان کودکان و نوجوانان میرسانند تا در کنار آنها با انجام فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی لحظات شادی را برایشان رقم بزنند.
مربی سیار روستایی مرکز فرهنگی - هنری شهرستان فامنین در آستانه بهار با حضور در روستای مرغ آباد (بیرقووا) از توابع بخش محروم پیشخور شهرستان فامنین به اجرای برنامه تکم خوانی پرداخت.
احمد عسگری در این خصوص اظهار کرد: تکم خوانی یک برنامه شاد و مفرح با هدف معرفی و پاسداشت آیینهای نوروزی و استقبال از بهار است.
وی ادامه داد: تکمخوانی یا تکم گردانی رسمی دیرین در میان اقوام ترک اردبیل و آذربایجان بوده که در آن افرادی با ساخت عروسکی چوبی به نام تکم (بز نر) و تزئین آن با پارچههای رنگی با مراجعه به درب منازل و خواندن اشعار شاد و فولکلور محلی آمدن بهار و سال نو را به دیگران نوید میدادند و در مقابل از دیگران هدیه دریافت میکردند.
مربی سیار روستایی فامنین با بیان اینکه به عروسک گردان این نمایش "تکمچی" میگفتند، بیان کرد: این رسم شاد و دیرین هنوز هم در برخی از مناطق ایران مرسوم و اجرا میشود و سالها پیش مرکز سرگرمیهای سازنده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز دو نمونه از این عروسکها را تولید و به مراکز کانون ارسال کرد و من هر سال در آستانه بهار این عروسک را با خود به میان بچهها برده و به اجرای نمایش میپردازم و آنها از این نمایش بسیار لذت میبرند.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین رسالت یک مربی سیار روستایی در کنار معرفی فعالیتهای کانون و معرفی کتاب باید ایجاد شادی و نشاط در میان آنها باشد و خاطره خوشی را برای آنها بسازد.
نظر شما