به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ساری، دارنده کوچکترین قرآن کریم در مراسم رونمایی از این قرآن، گفت: این قرآن را حدود ۲۲ سال قبل از پدرم هدیه گرفتم و پدرم هم این قرآن را از عموی خودش هدیه گرفته بود و اینکه چگونه کوچکترین قرآن جهان به دست عموی پدرم رسیده، اطلاعاتی موجود نیست.
عقیل رفیعی اظهار کرد: این قرآن از نسلهای قبل به دست من رسیده و بر اساس تشخیص کارشناسان بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد.
وی افزود: بر اساس شنیدهها، از این مصحف ارزشمند ۱۰ نسخه در مصر چاپ شده و در حال حاضر تنها نسخه موجود در جهان همین قرآن است که امروز در این نمایشگاه رونمایی شد.
دارنده کوچکترین قرآن چاپی دنیا در مورد وضعیت نگهداری این قرآن ارزشمند گفت: این قرآن از گذشته در یک محفظه فلزی نقرهای محفوظ بوده و یکی از دلایلی که تاکنون محفوظ مانده و ورقههای آن سالم است، نگهداری در همین محفظه است، البته جلد این قرآن موجود نیست.
رفیعی با بیان اینکه این مصحف شریف کل ۳۰ جزء قرآن کریم را شامل میشود، تصریح کرد: با توجه به ظرافت ورقهای این قرآن، جلد این اثر وزین از همان برگههای کل قرآن بوده و بر روی آن با ظرافت خاصی تذهیب شده است.
وی درباره اثبات قدمت این مصحف گرانقدر، ادامه داد: این مهم توسط کارشناسان و متخصصان حوزه حفظ، نشر و چاپ قرآن کریم کشور تأیید شده است.
به گزارش ایبنا، این قرآن شامل ۳۰ جزء کامل به طول ۲.۲ سانتیمتر، عرض ۱.۷ سانتیمتر، قطر ۱.۲ سانتیمتر و به وزن ۴.۲ گرم بوده و اکنون در خاندان رفیعی المشیری محفوظ است.
طبق نظریه کارشناسان این گنجینه بزرگ در دوره امپراطوری عثمانی توسط شخصی به نام مصطفی نظیف که از خطاطان و نقاشان معروف و بنام دوران حکومت عثمانی بوده نوشته شده و بعدها در کشور مصر به چاپ رسیده است.
همچنین این مصحف گرانقدر با رایزنیهای انجام شده قرار است در آینده نزدیک در کتاب گینس به ثبت برسد.
در این راستا سازمان اوقاف و امور خیریه در نظر دارد طی مکاتباتی که با گینس داشته، با ثبت این مصحف ارزشمند رکورد جدیدی از این نوع قرآن صورت گیرد.
نظر شما