به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، سعید حسامپور ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران به تشریح ویژهبرنامههای نهمین همایش ملی ادبیات کودک پرداخت و گفت: این همایش که با موضوع «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» ترتیب یافته است، طی دو روز با حضور جمعی از صاحبنظران، پژوهشگران و علاقهمندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از مجراهای تأثیر ادبیات کودک بر مخاطب، نوع بازنماییهایی است که این آثار از واقعیت جامعه و نیز واقعیتهای گوناگون اجتماعی به این مخاطب ارائه میدهند، اظهار کرد: خانواده یکی از مهمترین واقعیات اجتماعی است که هسته اصلی زندگی کودک و نوجوان و نیز جامعه را تشکیل میدهد اینکه تا چه اندازه تنوع شکلها و روابط گوناگون خانوادگی و نیز نقش هر عضو خانواده در زندگی آن به مخاطب معرفی میشود، نقشی مؤثر بر نوع نگاه مخاطبان به خانواده و اعضای آن دارد. از همینرو، مرکز مطالعات ادبیات کودک، موضوع نهمین همایش خود را «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» انتخاب کرد.
بهگفته دبیر علمی همایش ملی ادبیات کودک، آیین گشایش این همایش، صبح ۲۶ اردیبهشت در تالار علامه جعفری دانشکده ادبیات و علوم انسانی خواهد بود و در طول دو روز، ۳۷ مقاله بهصورت سخنرانی و پوستر در پیوند با موضوع و محورهای اعلام شده، از سوی پژوهشگران ارائه خواهد شد. همچنین سه کارگاهِ تخصصی «آشنایی با برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان ازطریق بازیهای فکری - فلسفی»، «آشنایی با داستانها و انیمیشنهای مناسب برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان» و «کارگاه نوشتن خلاق به زبان عربی» در این همایش برگزار خواهد شد.
حسامپور ادامه داد: در نهمین همایش ملی ادبیات کودک، نشست تخصصی «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» با همکاری مشترک قطب تربیت شهروندی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادبیات کودک، با حضور صاحبنظران این حوزه برگزار میشود.
مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز از حضور پژوهشگران غیرایرانی نیز در این همایش خبر داد و گفت: در نهمین همایش ادبیات کودک متخصصان و پژوهشگرانی از کشورهای برزیل، عمان و امارات سخنرانی خواهند داشت.
وی با دعوت از عموم علاقهمندان برای شرکت در این همایش یادآور شد: محورهای نهمین همایش ملی ادبیات کودک، شامل بررسی بازنمایی انواع خانواده در ادبیات کودک ایران (خانواده هستهای، تکفرزندی، چندفرزندی، تکوالدی، خانوادههای ترکیبی…)؛ بررسی بازنمایی اعضای خانواده، نقش هریک در خانواده و نیز روابط هریک با خانواده در ادبیات کودک و نوجوان و خانوادههای طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قومی و خانوادههای شهری و روستایی؛ بررسی بازنمایی خانواده سنتی، خانواده مدرن و خانواده پسامدرن؛ بررسی بازنمایی نوع خانه، ساختمان و امکانات آن و مسائل و مشکلات خانوادگی (آنگونه که در ادبیات کودک و نوجوان بازتاب یافتهاند)؛ بازنمایی حضور و نقش موبایل، کامپیوتر، فضای مجازی و رسانهها در خانواده؛ بررسی تحول بازنمایی خانواده در ادبیات کودک و نوجوان دهههای اخیر و مقایسه ادبیات کودک ایران و جهان با توجه به محورهای یاد شده است.
وی با بیان اینکه این همایش با همکاری همهجانبه و پشتیبانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شیراز برگزار خواهد شد، افزود: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کانون پرورش فکری و فرهنگی استان فارس، سازمان آموزش و پرورش فارس، دانشگاه فرهنگیان و استانداری فارس نیز در برگزاری این همایش مشارکت دارند.
نظر شما