به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ساری، ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه مازندران در هوای بارانی، میزبان رئیسجمهور و هیئت همراه بود.
آیتالله ابراهیم رئیسی، برنامههای بسیاری برای رسیدگی در مازندران داشت اما به دلیل دغدغه تولید و رسیدگی به وضعیت اقتصادی، در بدو ورود به استان، به کارخانه چوب و کاغذ مازندران رفت تا از نزدیک شاهد رشد ۱۰ برابری تولید کاغذ در این کارخانه باشد.
در این بازدید، کارگران در صف نخست نشستند و رئیسجمهور در ردیفهای بعدی نشست تا تکریم کارگر را به شکل عملی به منصه ظهور برساند، آیتالله رئیسی، قدردانی از مقام کارگر را از شکل شعار خارج و به عمل تبدیل کرد.
شهید جمهور، بسیار از توسعه کارخانه چوب و کاغذ مازندران و همچنین کارخانه نساجی ابراز خرسندی کرده و کارگران را افسران و سربازان در میدان نامیده بود که دشمن را ناامید کرده و اجازه ندادهاند چرخ تولید با تکانهها، تکان بخورد.
رئیسی سپس در میان خیل مشتاقان مازندرانی و استقبال مردمی و در زیر بارش باران نعمت الهی، به مصلای جمعه ساری رفت تا در میان دوستداران و چشمانتظاران خود، سخنرانی کند.
رئیس دولت سیزدهم از دلاورمردی زنان و مردان مازندرانی در پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی سخن گفت و از شایستگی و توانمندی زنان و دختران مازندرانی سخن به میان آورد و خواستار بهرهگیری از ظرفیت آنها در حوزههای مختلف شد.
حضور در شورای اداری مازندران، بازدید از واحدهای تولیدی خرماکلا در قائمشهر، افتتاح بیمارستان رازی قائمشهر، دیدار با خانواده شهدا در ساری و افتتاح بزرگترین مدرسه روستایی برکت در قائمشهر از برنامههای روز نخست سفر رئیسی به مازندران بود.
روز دوم به دیدار مردم مازندران در غرب مازندران رفت و از بندر نوشهر بازدید کرد و به دانشگاه علوم دریایی نوشهر رفت.
شادمانی مردم مازندران در سفر ۲ روزه رئیس دولت سیزدهم به خطه شهید پرور قابل وصف نیست، مردمی که «بدون چتر با هم زیر باران» به استقبال سید محرومان آمده بودند.
شادمانی این دیدار برای مردم مازندران، طولانی نبود و حلاوت این دیدار، چند روز بعد به غمی بزرگ تبدیل شد. ساعات طولانی و انتظار برای اطلاع از وضعیت هلیکوپتر حامل رئیسجمهور و همراهان وی، خیابانهای ساری را خلوت کرده و مردم را به پای تلویزیون کشانده بود تا مگر خبر مسرتبخشی در شب میلاد امام رضا (ع) دریافت کنند اما در پایان ساعتها انتظار، خبر شهادت خادمالرضا و همراهانش، اشک شوق دیدار مازندرانیها را به اشک غم تبدیل کرد.
مازندرانیها که در پایان سفر ۲ روزه با رئیسجمهور خود وداع کرده و امانتدار خوبی بودند نمیدانستند دیگر رئیسجمهور خود را نخواهند دید و دیدار بعدی در قیامت خواهد بود.
حالا کارگران چوب و کاغذ مازندران، دیدار آخر را فراموش نخواهند کرد و به یاد خواهند آورد که رئیسجمهور پشتیبان تولید بوده و گلایههای آنها درباره واردات بیرویه را به گوش جان شنیده و تلاش کرده تا جلوی واردات بیرویه گرفته شود و کارخانهای که میرفت که در حالت خاموشی و واگذار شدن قرار گیرد دوباره در چرخه تولید قرار گرفته و نان در سفره کارگران باقی مانده است.
آنچه در ادامه میآید سخنرانی آیتالله رئیسی در آخرین بازدید از کارخانه چوب و کاغذ مازندران است:
آیت الله ابراهیم رئیسی، صبح پنجشنبه در جریان سفر به مازندران در بازدید از کارخانه چوب و کاغذ مازندران با تبریک دهه کرامت به مردم مازندران و ملت بزرگ ایران، اظهار کرد: ما ایرانیها توفیق همسایگی امام رضا (ع) را داریم و استان مازندران هم بابالرضا (ع) است، شهرهای مازندران باب ورود به آستان مقدس و ملکوتی رضوی هستند.
رئیسی افزود: در طول تاریخ آنچه از مازندران سراغ داریم و مورخان نگاشتهاند، زندگی با اهل بیت (ع) با عشق به دین و ارزشهای الهی بوده و آنچه در تاریخ طبرستان و مازندران نگاشته شده شهامت، شجاعت، ایستادگی، مقاومت دینمداری، روحیه انقلابی و بصیرت بوده است.
وی گفت: آنچه در دفاع مقدس از مازندران سراغ داریم ایستادگی، ایثار و شهادت بوده و یاد همه شهدا به ویژه شهدای کارگر و شهدای عزیز این خطه گرامی می داریم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بسیار خرسندم از اینکه در واحد تولیدی حضور یافتم که به دست توانای کارگران و با تدبیر مدیران، تولیدش ۱۰ برابر شده و صنعت چوب و کاغذ و نساجی از صنایع برجسته مازندران است، تصریح کرد: روزی که ما به این کارخانه آمدیم صنعت نساجی و چوب و کاغذ روز به روز وضعیت و شرایط افول یافتهای داشت و تا مرز تعطیلی رفته بود.
وی ادامه داد: فراموش نمیکنم روزی که به این کارخانه آمدم و در جمع کارگران دلسوز و عزیزانی که از افزایش واردات بیرویه و از بیتوجی یا کمتوجی به این واحدهای تولیدی افتخار آفررین و برجسته مازندران چه چوب و کاغذ و نساجی و چه صنایع دیگر، گلایه داشتند اما امروز که در خدمت وزیر صمت، مسئول ستاد احیای کارخانجات، نماینده ولی فقیه در مازندران و استاندار سابق و فعلی مازندران از این غرفهها عبور میکردیم، شاهد بودیم سال تاسیس ۱۰ تا ۱۵ یا ۲۰ سال قبل، سال راکد شدن، سالهای ۹۶ تا ۹۹ از سوی دیگر میدیدیم در تابلو نوشته شده سال راهاندازی مجدد سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بسیار خدا را شاکر هستیم که کارخانه امروز با ۵۰۰ کارگر در حال فعالیت است و هدفگذاری کرده تا به مرز هزار کارگر برسد.
وی عنوان کرد: در این مسیر مدیران شرکتها گزارش میدادند که ۲۰ یا ۵۰ کارگر دارند و برای ۱۰۰ کارگر هدفگذاری کردند و محصول آنها استاندارسازی و تجاری سازی شده و صادرات میکنند که بسیار باعث خرسندی است، امروز اینجا جمع شدیم تا از کارگران که به دست توانای مدیران، در چرخه و رونق تولید و استقلال کشور و خودکفایی در کاغذ نقش آفرینی کرده اند، قدردانی کنیم.
رئیس جمهور اظهار کرد: مصرف کاغذ در آموزش و پرورش، روزنامهها و مصارف اداری در کشور، روزانه و ساعتی است و نیازمندیم به دست توانای مدیران، سرمایه گذاران و کارگران خودکفا شویم و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، شما افسران و سربازان در میدان هستید که دشمن را ناامید و دوستان را امیدوار میکنید.
وی با بیان اینکه امروز شما در سنگر تولید هستید و تولید شما به کشور استقلال اقتصادی میبخشد و اقتصاد مقاومتی را با این تولید و افزایش و رشد تولید رقم میزنیم، افزود: آنچه رهبری سالها فرمودند؛ ما به یک اقتصادی نیازمندیم که با تکانهها تکان نخورد، تکانهها همیشه وجود دارد و نباید اقتصاد و تولید ما با تکانهها تکان بخورد، راه آن این است تولیدی داشته باشیم که به دست توانای فرزندان این سرزمین باشد و این کار در مازندران اتفاق افتاده است.
رئیسی گفت: صنعت چوب و کاغذ مازندران از چهار هزار تن به ۴۵ هزار تن رسیده یعنی ۱۰ برابر افزایش تولید داشته و همچنین رشد صنعت نساجی و احیای ۳۹۵ واحد تولیدی در مازندران را امروز جشن میگیریم.
رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی آمدیم خطوط تولیدی این کارخانه در حال خاموشی و واگذار شدن بود و امروز این خطوط تولیدی فعال است که امیدواریم راه تولید ادامه داشته باشد چون اقتصاد کشور را تولید محور میدانیم، امروز شما در سنگر تولید دشمن را ناامید میکنید و جلوی واردات بیرویه را میگیرید و اینها نشانههای خوب و ارزشمندی است.
نظر شما