به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین گرامیداشت یاد و خاطر خادمان شهید راه عزت ایران و ایرانی با حضور نمایندگان پیروان ادیان توحیدی، شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ در بنیاد ایرانشناسی برگزار شد.
در آغاز این مراسم، محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، سالروز ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) را گرامیداشت و ایشان را هدایتکنندهی مردم از ظلمت به سوی نور دانست. همچنین شهید آیتالله رئیسی را نمونهی بارز پرورشیافتهی چنین مکتبی برشمرد که در دوران فعالیتشان از هیچ خدمتی غفلت نکردند و همراه با هیئت دولت خود، خدمتگزار ملت ایران بودند.
رجبیدوانی به رشادتهای پیروان ادیان توحیدی در فراز و فرودهای تاریخ ایران عزیز اشاره و تاکید کرد که این افراد همانند سایر هموطنان مسلمان خود در سرفرازی ایران به خصوص پس از انقلاب اسلامی نقش مهمی را ایفا کردند.
در ادامه یوناتن بتکلیا، رئیس انجمن آشوریان تهران، خاطرات خود را از شهید آیتالله رئیسی بیان کرد که چگونه آن شهید والامقام از زمان ماموریتشان در قوهقضاییه، اقلیتهای مذهبی را همواره با آغوش باز میپذیرفتند. وی رئیس جمهور شهید را از مفاخر ایرانزمین برشمرد و حضور بینظیر مردم را در تشییع تاریخی ایشان و یارانش را نشانهی والامقامی شهید جمهور دانست و شهدا را الگویی بینظیر برای خدمتگزاری به ملت معرفی کرد؛ همچنین بیان کرد که تمام ادیان الهی دوستدار انسانیت هستند.
ماموستا عبدالسلام کریمی، مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، ضمن ابراز تأسف برای از دستدادن شهدای خدمت، راه رسیدن به عدالت اجتماعی را در گرو برخورداری آحاد مردم از عدالت برشمرد و با بیان نقل قولی از شهید آیتالله ابراهیم رئیسی، وجود اقوام را فرصتی برای یک کشور دانست که همهی آنها گلهای گلستان ایران هستند و اختلاف در نژاد، زبان و جنسیت را نشانههای الهی دانست که همگان با حقوق برابر و با سلایق گوناگون در کنار هم به حضور فعال در جامعه ایران می پردازند. در ادامه وی بیان کرد که چنین تنوعی راز بقای جامعهاست و تقابل بین آنها موجب فنا و نابودی ملتهاست.
ماموستا کریمی در ادامه ابراز داشت که شهید آیتالله رئیسی معتقد به دیوارکشی و جناحبندی نبود و به همین خاطر ما هم وظیفه داریم که به طریق انبیاء الهی عمل کنیم و توحید و یگانگی را در میان ادیان الهی، مشترک بدانیم. همچنین هر ایرانی وظیفه دارد که دست در دست هموطنان خود بگذارد و به آبادانی میهن خود بپردازد و مانند شهدای والامقام، خدمتگزار ملت باشد.
در ادامه مراسم گرامیداشت، خانم زهرا خاکباز، سروده خود در وصف شهید جمهور و شهدای خدمت را قرائت کرد و یاد وی را گرامی داشت.
آرا شاوردیان، نماینده ارامنه تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی، نیز در این مراسم به اهمیت وحدت مردم در کشور اشاره کرد و رئیس جمهور شهید را الگویی مناسبی برای اداره ایران معرفی کرد و بیان کرد که شهید جمهور خود را خادم مردم و بدهکار انقلاب میدانستند. شاوردیان افزود که رئیس جمهور شهیدمان نماد پویایی انقلاب بود و با شعارهایی برگرفته از اندیشههای اصیل انقلاب، پا در عرصه میدان گذاشت.
موبد هرمز خسرویانی، نماینده انجمن موبدان تهران، مقام جاودانگی را در گرو منش نیک و گذر از سختیها و تعالی و کمال دانست. او با تاکید بر سخن شهید سلیمانی؛ شرط شهید شدن را شهید بودن معرفی کرد. وی تاکید کرد که شهدای خدمت به ویژه رئیس جمهور شهید برای گرهگشایی از کار مردم، جان خود را نثار کردند و شهید شدند.
همایون سامهیح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، از محاسن شهید رئیسی به خضوع و خوشروئی ایشان اشاره کرد و بیان کرد که وی بدون تکبر با دیگران رفتار میکرد و یاور محرومان بود و توجه ویژهای به مناطق محروم و کمتر برخوردار داشت. همچنین توجه به اقلیتها و ادیان برای رئیس جمهور شهید را حائز اهمیت دانست.
شارلی انویه تکیه، نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی، سخنان خود را با این جمله شروع کرد که خلوص نیت و خدمات شایستهی رئیس جمهور شهید، همواره در راه پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی بود و این زحمات قابل ستایش است. وی به سوابق کاری شهید جمهور از ابتدای انقلاب پرداخت که از همان آغاز در راه خدمت به مردم تلاش کرده و در میان تمامی اقلیتها و اقوام ایرانی، آن شهید محبوب و مردمی بود.
در ادامه آیین گرامیداشت شهدای خدمت در بنیاد ایرانشناسی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به این نکته که تربیت انسانهایی در تراز انقلاب اسلامی از دستاوردهای انقلاب فرهنگی است، خاطر نشان شد که تلاش خستگی ناپذیر، باور به مردم، اخلاص، عدالتخواهی، ساده زیستی، شکیبایی، فساد ستیزی، تواضع، ولایتمداری از ویژگیهای مهم شهید بزرگوار آیتالله رئیسی بود.
وی تاکید کرد که اهل تعامل، مصلحت و حکمت بودن در مقابل مردم برای شهید رئیسی، او را به جایگاهی والا در میان اقوام و مذاهب ایران رساند.
عالیجناب کشیش نینوس مقدسنیا، روحانی کلیسای انجیلی آشوری تهران، در سخنان خود به نکاتی در رابطه با تاریخ ایران اشاره کرد و خاطر نشان ساخت که ایران دارای فرهنگی غنی و فرزندانی برومند است که شهدای عزیز و والامقامی را در طول تاریخ تقدیم کشور کرده است. وی افزود شهید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت، تا آخرین لحظه در حال خدمت به ملت ایران بودند و کسانیکه عمر خود را صرف خدمت و عبادت کردهاند تا همیشه ماندگار خواهند شد و به سعادت جاودان خواهند رسید.
کشیش گریگوریس نرسسیانس، مشاور شورای خلیفهگری ارامنه تهران، شهید آیت الله رئیسی و همراهانشان را خدمتگزارانی صادق و فداکار دانست و تاکید کرد که رئیس جمهور شهید ایران را میتوان اسوهی خدمت بی منت به مردم معرفی کرد که در راه سربلندی ایران و ایرانی، جان خویش را بی منت نثار کرد و برای آیندگان الگویی نیکو شد.
افشین نمیرانیان، رئیس انجمن زرتشتیان تهران، برگزاری چنین گرامیداشتی از سوی بنیاد ایرانشناسی را مورد ستایش قرار داد و این آیین را نشانی از همدلی و وحدت ادیانالهی و اتحاد و انسجام اقوام ایرانی دانست و چنین اقدامی را بدیع برشمرد. همچنین وی ایستادگی ایرانزمین در مقابل مشکلات را در طول تاریخ زبانزد دانست و تاکید کرد که هر ایرانی وظیفه دارد که با پشتکار خود در راه عزت ایران قدم بردارد.
در پایان این مراسم، سید محمد هاشمی، قائممقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهضت پر افتخار امام خمینی (ره) و تمدن اسلامی را پرورش دهنده انسانهای تراز معرفی کرد و بیان کرد که شهید آیتالله رئیسی از میان مردم برآمد و به همین واسطه به شدت مردمدوست بود. همچنین وی به اقدامات مهم شهید جمهور در هر مقام و منصبی که در طول عمر با عزت خود بود، پرداخت و تاکید کرد که ایشان در دوره ریاست در قوه قضائیه و مجریه، محبوبیتی بالا داشت و بی ریا، علاقهمند به خدمت به ملت و ایران بود.
نظر شما