به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، رئیس دانشگاه کردستان پنجشنبه در این مراسم ضمن خیر مقدم به میهمانان و حاضران اظهار کرد: بزرگان بسیاری در عرصه زبان و ادبیات کُردی وجود دارند که به صورت ویژه در استانهای غرب کشور همچون کردستان، کرمانشاه، ایلام و آذربایجان غربی مشغول به فعالیت هستند.
حامد قادرزاده افزود: زبان و ادبیات کُردی جایگاه والایی در ادبیات کشور دارد و این مهم به واسطه بزرگان و ادیبان نامآوری است که موجب ماندگاری زبان و ادبیات کُردی شدهاند و مایه افتخار هستند.
وی با تاکید بر اهمیت معرفی بزرگان حوزه ادبیات عنوان کرد: بزرگان و مفاخر هر زبان جزو سرمایههای اجتماعی کشور محسوب میشوند و لازم است به بهترین نحو آنها را به نسلهای بعدی معرفی کنیم.
نیازمند فرهنگستان زبان و ادبیات کُردی هستیم
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان نیز در مراسم اظهار کرد: آئین تجلیل از نامآوران زبان و ادبیات کردی در ۱۳ محور اصلی برگزار و ۱۵ داور داخلی و خارجی به بررسی رزومه افراد نامآور پرداختند.
یادگار کریمی افزود: قطعاً بزرگان بسیاری را در عرصه زبان و ادبیات کُردی داریم که در سکوت مشغول به فعالیت هستند که امروز از ۹۵ از آنها تجلیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: ما نیازمند راهاندازی فرهنگستان زبان و ادبیات کُردی هستیم تا بتوانیم بهتر برنامههای این پژوهشکده را دنبال کنیم.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان گفت: این آئین به همت پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان، پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه آزاد سنندج و مؤسسه فرهنگی راژه به صورت صبح و بعدازظهر در دانشگاه کردستان برگزار میشود.
در طول برگزاری این آیین یک روزه از نامآوران و بزرگان بخشهای شعر، رمان، نقد ادبی، پژوهش در حوزه فلکور، آموزش زبان کوردی، فرهنگ نویسی، انتشارات، انجمنهای ادبی، ترجمه، روزنامه، هفتهنامه و مجله، زبانشناسی، ادبیات کودکان، پایگاه خبری و نهادی تجلیل شد.
آیین تجلیل از نام آوران زبان و ادبیات کُردی با همکاری پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان، مرکز مطالعات کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و موسسه آموزش زبان کُردی راژه برگزار شد.
نظرات