به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، خدیجه معصومی صبح یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز قلم و آئین نکوداشت غلامرضا دانش فروز در آذربایجانغربی، تسیلت سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) گفت: روز قلم، روز دلهای لطیفی است که عصاره جان و روح خود را با قلم ذوق بر لوح حیات مینگارند و قلم دارای هویتی گسترده و زبان عقل و معرفت و بیان کننده اندیشههای نسل است.
وی ادامه داد: قلم و نوشتن در حیات تاریخ بشری قدمتی بیست هزار ساله دارد و سوگند خداوند در قرآن به قلم، نشانگر قداست و شرافت قلم است و انتقال و ماندگاری فرهنگ عاشورایی و عزاداری ماه محرم نیز، توسط قلم بوده است.
معصومی گفت: روز قلم، فرصتی مغتنم برای تقدیر و نکوداشت و شناساندن فرهیختگان و مشاهیر استان بوده و امسال، روز قلم، به نام استاد دانش فروز، از بزرگان جمع ادبی استان مزین شده است و از طریق برگزاری چنین آئینها و محافلی باید جنبههای مختلف شعر و ادب را حفظ و به نسل آینده به ویژه کودکان و نوجوانان انتقال داد.
غلامرضا دانش فروز در سطح استانی و ملی مطرح است
مصطفی قلیزاده علیار، ضمن معرفی شخصیت و آثار غلامرضا دانش فروز پرداخت و گفت: استاد غلامرضا دانش فروز متخلص به شبگرد، از فرهیختگان، نخبگان، شاعران و پژوهشگران و نویسندگان پیشکسوت استان آذربایجانغربی در سال ۱۳۲۴ در ارومیه متولد شد که دوران آموزگاری ایشان در کرمانشاه طی شده و در سال ۷۷ بازنشسته شده است و همواره حضور مؤثر و فعال در مجامع ادبی، همایشها، محافل داشته است.
قلیزاده با بیان اینکه مشاهیر این استان در سه طبقه هستند، گفت: برخی مشاهیر مانند صفی الدین ارموی، جهانی و برخی همانند جلال الدین محدث ارموی در سطح ملی هستند و استاد غلامرضا دانش فروز هم در سطح استانی و هم در سطح ملی مطرح هستند و کتاب «تذکره شبگرد» ایشان به مثابه یک سند ملی در خصوص مشاهیر این استان است و تاکنون ۶ کتاب از ایشان شامل «تذکره شبگرد»، «مرثیه خاک»، «در کوچههای غربت» مجموعه غزل و «در بزم قلم» مجموعه اشعار، «معراج عارفان» که شرح عرفانی دعای کمیل است و ترنمهای شبگرد منتشر شده است.
دبیر محفل ادبی هاتف، داشتن عرفان اخلاقی، نیک بینی، ساده زیستی و صمیمت، آداب دانی، خیرخواهی، بردباری و خوشرویی را از ویژگیهای بارز شخصیتی وی توصیف کرد.
خاطره گویی و بیان تجربیات، لازمه شناسایی شخصیتهای ادبی است
علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی نیز ضمن گرامیداشت روز قلم و تسلیت و تعزیت ماه محرم گفت: استاد دانش فروز، معلم ادبیات، شاعر، نویسنده و محقق اهل عرفان و افتخاری برای استان و وجودشان همانند گهری برای اهل قلم در کشور است و ایشان معلمی اهل قلم هستند که علم را با عمل همراه کرده است.
نوروزی ادامه داد: خاطره گویی و بیان تجربیات، لازمه شناسایی شخصیت ادبی و اخلاقی ایشان و سایر مشاهیر است تا موجب انتقال جنبههای شعر و ادب به نسل بعد باشد.
سعید سلیمانپور، دکترای ادبیات، شاعر و نویسنده و طنزپزداز استان به خاطرهگویی پرداخت و سروده خود با محوریت غلامرضا دانش فروز را قرائت کرد:
ای تو ادیب سخن آرای ما
همدل و همراه و هم آوای ما
منتخب عالم شعر و ادب
فضل و هنر کرده تو را منتخب
بر همه روشن شده مانند روز
روشنی ات، شاعر دانش فروز
گوهر تو طبع سخن سنج تو
سیرتیان دلشده گنج تو
محمدعلی ضیایی، دکترای ادبیات و نویسنده نیز با اشاره به شخصیت اجتماعی و آموزشی غلامرضا دانش فروز گفت: اشعار استاد دانش فروز، دارای نکات ظریف، مضمون خاص و بی نظیر هستند که به سبک و مشابه اشعار احمد عزیزی است.
وی افزود: کتاب «تذکره شبگرد» ایشان یک کتاب پژوهشی است که راهگشا و پایه گذار تحقیقات بعدی در زمینه مشاهیر استان آذربایجانغربی میتواند باشد و آثار پژوهشی یک کار جمعی و نیازمند پشتوانه تحقیق قوی است که استاد دانش فروز این اثر را به تنهایی به سرانجام رسانده است.
به گزارش ایبنا؛ تحریر اشعار غلامرضا دانش فروز توسط علی کاظم علیلو، هنرمند و خوشنویس استان، پخش کلیپ معرفی غلامرضا دانش فروز، یادمان نویسی و شعرخوانی از بخشهای دیگر این آئین بود. این مراسم با تقدیر از غلامرضا دانش فروز و اعضای محفل ادبی هاتف پایان یافت.
نظر شما