دوشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
گامی در راستای فهم پیچیدگی‌های تجربهٔ انسانی

کتاب «هنر، شناخت و ارزش؛ مقاله‌هایی دربارهٔ زیبا حسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی» نوشتهٔ پیتر لامارک، جروم استول نیتز، سینتیا اِی. فری لند، جک دبلیو. مایلند، مالکوم باد و بریس گاوت و ترجمهٔ پوریا گل شناس در نوبت اول با ۲۱۶ صفحه در ۵۰۰ نسخه به قیمت ۲۲۵ هزار تومان به همت انتشارات سوره مهر به‌تازگی منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «هنر، شناخت و ارزش؛ مقاله‌هایی دربارهٔ زیبا حسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی» نوشتهٔ پیتر لامارک، جروم استول نیتز، سینتیا اِی. فری لند، جک دبلیو. مایلند، مالکوم باد و بریس گاوت و ترجمهٔ پوریا گل شناس در نوبت اول با ۲۱۶ صفحه در ۵۰۰ نسخه به قیمت ۲۲۵ هزار تومان به همت انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

کتاب «هنر، شناخت و ارزش؛ مقاله‌هایی دربارهٔ زیبا حسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی» با موضوع زیبایی‌شناسی، هنر و فلسفه مطالبی را در شش فصل و دو بخش اعم از: بخش‌های هنر و شناخت و هنر و ارزش همچنین فصل‌هایی چون: دربارهٔ بی‌مایگی شناختی هنر، هنر و شناخت اخلاقی، ارزش‌های شناختی در هنرها؛ نشان‌گذاری کرانه‌ها پیتر لامارک، اصل‌ها، روگرفت‌ها و ارزش زیباحسیک، ارزش هنری مالکوم باد و در نهایت نقادی اخلاقی هنر بریس گاوت گردآوری شده است.

در مقدمهٔ کتاب مترجم گفته است: «کتاب پیش رو برگردان فارسی شش مقاله از مجموعه‌ای است با عنوان زیباحسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی و مقاله‌هایی که در این کتاب به فارسی ترجمه شده است».

پوریا گل شناس مترجم این کتاب نوشته است: «ویژگی مقاله‌های گردآوری شده در این کتاب این است که نگرگاهای گوناگون و متضاد با هم در نظریه‌های شناخت‌شناسی هنر و نظریه‌های ارزش هنر در آن‌ها به بحث گذاشته می‌شوند و این مجال برای خواننده فراهم می‌آید که با رویکردهای گوناگون در این حوزه آشنا شود».

در کتاب «هنر، شناخت و ارزش؛ مقاله‌هایی دربارهٔ زیبا حسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی» به این نکته اشاره شده است که افلاطون بر آن بود که هنرمندان را باید از آرمان‌شهر بیرون انداخت. دلیل اصلی دشمنی افلاطون باهنر در این بود که ما را از شناخت راستین (که نزد افلاطون اندیشیدن دربارهٔ مثال‌های جاودان به‌جای تجربه‌های گذرا بود) باز می‌دارد و هنر به نحوی بازنمایی جهان پندار است و ازآن‌رو که روگرفتِ روگرفت است، دو بار از حقیقت دورافتاده است.

همچنین در پشت جلد این کتاب آمده است: «از زمان افلاطون که شاعران را از آرمان‌شهر خود تبعید کرد، یکی از اصلی‌ترین اتهامات علیه هنر این بوده که به‌جای راهنمایی ما به سمت حقیقت و شناخت، ما را از آنها دور می‌کند. این اتهام هم جنبه شناختی و هم جنبه اخلاقی دارد».

نویسندگان در این کتاب نوشته‌اند: «منتقدان می‌گویند که هنر، به‌ویژه هنر تقلیدی مانند شعر، از نظر شناختی پوچ و بی‌معناست و صرفاً یک تقلید ساختگی و به‌دوراز حقیقت است. از نظر اخلاقی نیز، هنر را خطرناک می‌دانند؛ زیرا هنرمندان را به دروغ‌گویی و تأیید دروغ‌ها تشویق می‌کند. اما در مقابل، مدافعان هنر بر ارزش شناختی آن تأکید می‌کنند و می‌گویند که هنر می‌تواند منبع ارزشمندی برای شناخت باشد. آنها معتقدند که هنر می‌تواند به ما کمک کند تا دنیای اطراف خود را بهتر درک کنیم، تجربیات جدیدی داشته باشیم و با ارزش‌ها و باورهای خود ارتباط عمیق‌تری برقرار کنیم».

کتاب «هنر، شناخت و ارزش؛ مقاله‌هایی دربارهٔ زیبا حسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی» به بررسی این دیدگاه‌های متضاد و همچنین سایر موضوعات مرتبط باهنر و شناخت و هنر و ارزش می‌پردازد. همچنین مقالات این کتاب از زوایای مختلف به این موضوعات نگاه می‌کنند و خواننده را با رویکردهای گوناگون در این زمینه آشنا می‌کنند.

برخی از موضوعات کلیدی موردبحث در این کتاب عبارت است از:

  • رابطه بین هنر و حقیقت
  • نقش هنر در شناخت
  • ارزش اخلاقی هنر
  • ماهیت تقلید در هنر
  • جایگاه هنر در جامعه

این کتاب به مخاطب کمک می‌کند تا در مورد رابطه پیچیده بین هنر و واقعیت، ارزش هنر در زندگی بیشتر و با تأمل تر بی اندیشد.

این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفه هنر، دانشجویان رشته‌های فلسفه، هنر و ادبیات، هنرمندان و خالقان آثار هنری و هر کسی که به دنبال درک عمیق‌تر رابطه بین هنر و زندگی است مؤثر و مناسب است.

کتاب «هنر، شناخت و ارزش؛ مقاله‌هایی دربارهٔ زیبا حسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی» نوشتهٔ پیتر لامارک، جروم استول نیتز، سینتیا اِی. فری لند، جک دبلیو. مایلند، مالکوم باد و بریس گاوت و ترجمهٔ پوریا گل شناس در نوبت اول با ۲۱۶ صفحه در ۵۰۰ نسخه به قیمت ۲۲۵ هزار تومان به همت انتشارات سوره مهر به‌تازگی منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها