دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۰
کتاب «معلم انقلابی؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد» بررسی می‌شود

کتاب «معلم انقلابی؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد» تالیف سمیرا عظیمی گلوجه از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی نقد و بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «معلم انقلابی؛ خاطرات محمد امین سازگار نژاد» تالیف سمیرا عظیمی گلوجه در سلسه نشست‌های تخصصی تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی از سوی معاونت پژوهشی مرکز انقلاب اسلامی نقد و بررسی می‌شود. این نشست سه‌شنبه ۲ مرداد ساعت ۱۰ و ۳۰ با حضور راوی، محمدامین سازگارنژاد و جواد منصوری در سالن مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

محمدامین سازگارنژاد در سال ۱۳۳۱ در شهر شیراز متولد شد. دوران تحصیل از ابتدایی تا دبیرستان و دانشسرا را در شیراز پشت سرگذاشت. سپس وارد دانشسرا شد و در رشته علوم به تحصیل پرداخت. پس از آن مدرک فوق لیسانس رشته ی مدیریت را از دانشگاه علامه طباطبایی در تهران دریافت کرد. وی در حین تحصیل مدتی دستگیر و زندانی شد. جرقه های مبارزه برای حق طلبی و عدالت جویی اش از همان دوران کودکی در محافل و مجالس مذهبی و در محیط مدرسه زده شد.

در واقعه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ در کلاس ششم ابتدایی مشغول تحصیل بود که خبر اعتصابات و دستگیری علما و روحانیون پخش شد و وقایع قم و شهرهای دیگر اتفاق افتاد. وی با حضور در مسجد جامع شیراز از نزدیک شاهد وقایع انقلابی بود و از این زمان به صورت جدی و رسمی وارد صحنه مبارزاتی شد. در سال ۱۳۵۲ به عنوان دبیر در آموزش و پرورش استخدام شد.

در اواخر سال ۵۲ به خاطر درگیری با مسئولین آموزش و پرورش به عنوان تنبیه به سربازی فرستاده شد، ابتدا چند ماه در پادگان گرگان دوره ی سربازی را طی کرد و برای گذراندن ادامه این دوره به اصفهان فرستاده شد. در این دوران تلاش کرد بر فضای پادگان و فضای مبارزاتی روستای کافشان که به عنوان سپاه دانش در آنجا مشغول به کار شده بود، تأثیر بگذارد. همچنین برای بررسی جریانات مبارزه در سراسر ایران به شهرهای مختلف سفر کرد و فضای مبارزاتی این مناطق را مورد بررسی قرار داد. در سال ۵۴ بعد از وقایعی که در مسجد حسین آباد اصفهان اتفاق افتاد توسط ساواک دستگیر شد.

در زندان مورد بازجوی و شکنجه قرار گرفت و چندین بار مکان زندان اش عوض شد. در این دوره با افراد دیگری که زندانی بودند راجع به مسائل مختلف داخلی و خارجی بحث و گفتگو می کردند. در سال ۵۶ که دوران اوج گیری مبارزات انقلابی است از زندان آزاد شد و به بطن مبارزات برگشت. بعد از آزادی از زندان نیز دوباره به کار تدریس پرداخت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دوره اول مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۵۸ به عنوان نماینده مردم شیراز به مجلس راه یافت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها