به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرج، مرحله استانی بیست و ششمین دوره جششنواره بین المللی قصهگویی، اواسط آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
قصههای کلاسیک، آیینی، سنتی، ۹۰ ثانیهای، محیطی، پیشرفت و قهرمانان، پادکست و قصه های ۱۰۰ ثانیهای از بخشهای مختلف این جشنواره هستند.
اما در استان البرز، فعالیتهای مربوط به جشنواره بیست و ششم از ابتدای سال جاری در سطح استان و مراکز و در دیدار و مراجعه به سایر علاقهمندان به ویژه مادران، آغاز شده و همزمان با دریافت شیوهنامه قوت پیدا کرده است.
خدیجه میرزایی در گفتوگو با ایبنا افزود: بر همین اساس ششمین نشست قصه گویی انجمن نقالی و قصه گویی کانون پرورش فکری هشتگرد با حضور اعضای کودک، نوجوان و بزرگسال انجمن قصه گویی این مرکز با هدایت دنیا یارمحمدی، مربی فرهنگی و رابط قصهگویی، اجرا شد و اعضای این مرکز پس از یک سال عضویت در این انجمن و یادگیری تکنیکهای روایتگری، فن بیان و تمرینات گروهی و انفرادی، در روزهای پایانی شهریور ماه، به روایت قصه و نقالی پرداختند.
میرزایی همچنین گفت: یارمحمدی، مدرس این انجمن که ۱۰ سال است در این مرکز فعالیت دارد، پس از تشریح بخشهای مختلف بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی، توضیحات تکمیلی در رابطه با اجرای نهایی قصه گویان را ارائه داد.
این مدرس همچنین علاوه بر ذکر نکات بسیار مهم در خصوص اجرای قصه و قصهگویی، اصلی ترین ویژگی قصهگو را ثبات در تمرین، شناخت نقاط ضعف و قوت، جهت انتخاب مناسب ترین قصه و شیوه قصه گویی، تغذیه مناسب در روزهای نزدیک به اجرا با هدف کاهش اضطراب و افزایش کارایی حنجره قصه گو بیان کرد.
نماینده انجمن قصهگویی استان البرز ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهای انجمن در این استان، برگزاری نشست قصهگویی در مرکز مجتمع کانون کرج با حضور علاقهمندان به این هنر بود.
میرزایی افزود: در این نشست «فاطمه موسوی»، مادربزرگ قصهگو که سابقه برگزیده شدن در چند دوره جشنواره را دارد و جمعی از اعضای نوجوان قصههای خود را تعریف کردند و نقد و بررسی این قصهها با حضور کارشناس مسئول فرهنگی، هنری و ادبی کانون البرز، نماینده انجمن و مسئول مرکز انجام شد.
وی همچنین از برگزاری نشست مشابهی در مرکز شماره سه کانون کرج خبر داد و گفت: در این نشست ویژه با حضور مسئول و مربیان و اعضای مرکز و دیگر علاقهمندان به حضور در بخشهای مختلف، ضمن تشریح فعالیت قصهگویی و شیوه نامه جشنواره، نقد و بررسی قصهها انجام شد.
نماینده انجمن قصهگویی کانون استان البرز افزود: دیگر مراکز نیز نشست توجیهی و نقد و بررسی قصهها را در هفته های جاری برگزار خواهند کرد.
علاقهمندان استان البرز در گروههای سنی مختلف می توانند برای حضور در جشنواره با شماره ۰۲۶۳۴۱۶۳۰۰۰( دبیرخانهی جشنوارهی قصهگویی استان البرز) تماس حاصل کنند.
نظر شما