یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹
«کتابشناسی شهرستان‌های گرمسار و آرادان» منتشر شد

سمنان- انتشارات حبله رود به تازگی کتابشناسی شهرستان‌های گرمسار و آرادان را منتشر کرده است این کتاب شامل اطلاعات کتابشناسی کتاب‌ها، مقاله‌ها، پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد، رساله‌های دوره دکترا و ... است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، کتابشناسی شهرستان‌های گرمسار و آرادان از تازه های نشر انتشارات حبله‌رود است که علیرضا شاه حسینی و یونس شاه حسینی با همکاری خالق شاه حسیینی آن را تالیف کردند و محمدتقی رهبری فرد صفحه آرایی و طراحی طرح روی جلد را مرجان شمسی خانی برعهده دارند.

کتابشناسی شهرستان‌های گرمسار و آرادان، شامل اطلاعات کتابشناسی کتاب ها، مقاله ها، پایان نامه های کارشناسی ارشد، رساله‌های دوره دکترا، گزارش های سازمان های دولتی و مهندسین مشاور و آمارنامه های مرکز آمار ایران است که در بیش از یک قرن گذشته به رشته تحریر درآمدند. قدیمی ترین سند چاپی مستقل درباره خوار (گرمساروآرادان امروزی) «اراضی کویر خوار» نام داردکه غلام حسین مهندس آن را تالیف کرده و در شماره ۸مجله «فلاحت و تجارت» در سال ۱۲۹۹ منتشر شده است.

این کتاب چهاربخش دارد که بخش اول آن آشنایی اجمالی با شهرستان گرمسار و آرادان، بخش دوم کتابشناسی، بخش سوم متن کتابشناسی و بخش چهارم در خصوص نمایه ها است. علیرضا شاه حسینی یکی از نویسندگان کتاب است که سال ۱۳۴۷ در شهرستان آرادان متولد شد وی تاکنون بیش از ۵۰ کتاب و ۸۳ مقاله در حوزه فرهنگ مردم، ایلات و عشایر، جغرافیای روستایی و دانش بومی استان سمنان منتشر کرده است. سردبیری فصلنامه فرهنگ قومس از شماره ۶۲ (تابستان ۱۳۹۹) برعهده این نویسنده نهاده شده که تاکنون ۱۵ شماره از این فصلنامه به طور منظم به چاپ رسیده است.

یونس شاه حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، با اشاره به قابلیت‌های فراوان منطقه گرمسار، بر مطالعه و تحقیق درخصوص ظرفیت‌های این شهرستان تاکید کرد: تاکنون مطالعات و تحقیقات مختلفی توسط مراکز علمی و تحقیقاتی، پژوهشگران، دانشجویان و نویسندگان در زمینه‌های مختلف تاریخی، جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این منطقه انجام شده است که به صورت کتاب، مقاله، گزارش تحقیقاتی، گزارش فنی، پایان نامه دانشگاهی، به چاپ رسیده که که بیانگر قابلیت ها و توانمندی های بیشمار و اهمیت آن در مجامع علمی، فرهنگی و اقتصادی است.

وی ادامه دادبرای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری به منظور رشد و توسعه همه جانبه و پایدار منطقه، شناخت کامل و جامع از مسائل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و توانمندی‌های بالقوه شهرستان‌های آرادان و گرمسار و بهره برداری از مطالعات و تحقیقات انجام شده ضرورت دارد.

شاه حسینی با بیان اینکه تحقیقاتی که در محدوده جغرافیایی مورد نظر صورت گرفته برای چاپ کتابشناسی شهرستان‌های گرمسار و آرادان به روز رسانی شده است، تشریح کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته توسط مولفان این کتاب، در طول دهه‌های گذشته مطالعات و تحقیقات متعدد و فراوانی در محدوده جغرافیایی مورد نظر انجام شده است که بهره برداری و به روزرسانی آنها در قدم اول نیازمند تدوین و تالیف کتابشناسی گرمسار و آرادان و در مرحله دوم ایجاد آرشیو و مرکز گرمسارشناسی (شامل شهرستان های گرمسار و آرادان) است.

این نویسنده از سختی‌های تالیف این کتاب خبرداد و بیان کرد: پراکندگی منابع در کتابخانه‌های مختلف در سراسر کشور، به روز نبودن سایت‌های اطلاع رسانی مراکز علمی و تحقیقاتی از جمله مشکلات تدوین این کتاب به شمار می‌رود همچنین مخاطبان این کتاب پژوهشگران، دانشجویان، مراکز علمی، مطالعاتی، تحقیقاتی، کتابخانه‌ها و آرشیوهای علمی هستند اما عموم مردم برای آشنایی با کتاب‌ها و مقالات منتشر شده می توانند از این کتاب استفاده کنند.

شاه حسینی در صداوسیمای مرکز سمنان، ۵۲۰ برنامه فرهنگ مردم را تهیه و بیش از ۱۱ سال است که کارشناس مجری برنامه شب‌های نقره ای و شیرین بیان را برعهده دارد و وی محقق چند مستند تلویزیونی از جمله کوچندگان خوار، برکت، باریجه، ردپای ایل وچشمه سارهای قومس … است.

یونس شاه حسینی، نویسنده دیگر کتابشناسی شهرستان‌های گرمسار و آرادان است که سال ۴۹ در شهرستان آرادان به دنیا آمد وی تاکنون بیش از ۲۰ عنوان کتاب در زمینه تاریخ و جغرافیای شهرستان‌های گرمسار و آرادان و مدیریت شهری تالیف کرده است.همچنین تالیف ۲۵ عنوان مقاله در زمینه‌های مختلف تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی گردشگری در مجلات مختلف علمی و فرهنگی از آثار وی به شمار می رود انجام طرح‌های مطالعاتی و تحقیقاتی در موضوعات منابع طبیعی، آبخیزداری، تغذیه مصنوعی آب‌های زیرزمینی، ساماندهی عشایر از فعالیت دیگر این نویسنده محسوب می شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها