به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، محمدمهدی دادمان در مراسم اختتامیه پنجمین سوگواره روضههای داستانی که در سالن همایش شهرداری قم برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت سید الشهدای مقاومت سیدحسن نصرالله اظهار کرد: برگزاری این سوگواره اقدام خوب و شایستهای است که در حوزه هنری آغاز شده است.
وی با بیان اینکه قدم به قدم برای درک واقعیتها باید کار حقیقی در فرهنگ انجام شود، تصریح کرد: در صورتی که این چنین شود جلوه درونی شکل میگیرد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان اینکه سوگواره روضههای داستانی در ایستگاه پنجم قرار گرفته است، عنوان کرد: این سوگواره یک برنامه ملی است که در این دوره اساتید برجسته داستان نویسی در آن حضور یافتند و برای برگزاری این سوگواره تلاش کردند که لازم است از آنان قدردانی داشته باشیم.
وی با اشاره به سوال ذهنی که نسبت به داستانهای معصومین (ع) پیش میآید، گفت: باید بررسی کرد در کنار آثار معنوی و مواجهه با نام و ذکر نام ائمه چه برداشت میکنیم.
دادمان ادامه داد: یکی از ایرادهای ما در داستانهای مربوط به ائمه (ع) ما به گونهای است که جوانان نمیدانند از آن باید چه بهرهای ببرند و سوال میشود این همه نیرویی که هست چرا نمیتواند این اثر را به صورت شکلی در بیاورد و چرا نمی توانیم برای اصلاح خودمان بهره ببریم.
رئیس حوزه هنری اضافه کرد: جایی که ما از داستان دینی صحبت میکنیم باید احوالی حاکم شود که با این احوال بتوانیم متفاوتتر زندگی کنیم.
دادمان ادامه داد: داستان دینی زمانی میتواند اثر گذار باشد که بدون شعار همراه با جهتدهی برای مخاطب باشد.
وی با تاکید بر اینکه روضهخوانی درک عمیق لازم دارد، گفت: اگر در رابطه با سیدالشهدا روضه میخوانیم باید پاسخ این سوال را بگیریم اگر در شرایط جهان امروز امام حسین (ع) و حضرت علی (ع) بودند چه می کردند.
دادمان با اشاره اینکه حسن نصرالله قهرمان جوانی ما بود، تصریح کرد: ما هر آنچه راجع جنگ و امام خوانده بودیم عیناً در رفتار این شهید میدیدیم و همین موجب شده بود عاشقش شویم.
دبیرخانه دائمی داستان دینی در قم آغاز به کار میکند
سید علی نقیب، دبیر این سوگواره نیز در بخش دیگری از این مراسم با ارائه گزارشی مختصر از برگزاری این سوگواره بیان کرد: سوگواره روضههای داستانی در سه دوره به صورت استانی برگزار شد اما از سال گذشته به صورت ملی برگزار شد.
وی افزود: در طول این مدت ۴ نشست با موضوع سوگواره مواجهه انسان معاصر با سید الشهدا برگزار شد و اساتید خوبی حضور یافتند که منجر به رشد ارسال آثار درحدود چهار برابر نسبت به سال گذشته شد که حاکی از موثر بودن کارگاه ها در استان قم است.
نقیب با بیان اینکه از سال بعد دبیرخانه دایمی داستان دینی در قم آغاز به کار می کند، گفت: این سوگواره موجب شد که اتفاقات خوبی را در آینده پیش رو داشته باشیم.
نظر شما