پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
نهادینه‌سازی فرهنگ قصه‌گویی، تفکر کودک و نوجوان را خلاق می‌کند

گیلان - یک کارشناس ارشد علوم تربیتی، قصه و قصه‌گویی را در رشد و بالندگی آینده‌سازان کشور اثربخش دانست و گفت: نهادینه‌سازی فرهنگ قصه‌گویی در جامعه موجب تشویق کودک و نوجوان به اندیشه‌ورزی و تفکر خلاق می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در رشت، سیده هاجر اکبری نودهی، عصر چهارشنبه در محفل قصه‌گویی کودکان و نوجوانان استان گیلان اظهار کرد: تعلیم و تربیت دغدغه اساسی هر جامعه است و جوامع مختلف با تکیه بر باورها و نظریه‌های متناسب با ساختارهای فکری، دینی، اخلاقی، فلسفی و علمی خود برای نهادینه‌سازی این باورها تلاش می‌کنند.

وی بر استفاده همزمان از شیوه‌های مستقیم و غیرمستقیم برای خودشناسی فرزندان تاکید و تصریح کرد: باید از خودشناسی که بالاترین سطح تفکر و تعقل و گامی در مسیر شکل‌دهی به شخصیت یک انسان باورمند و اخلاق‌مدار است، بهره بگیریم.

اکبری، به‌کارگیری شیوه‌های خلاقانه و آموزش‌های غیرمستقیم را برای کودکان و نوجوانان ضروری دانست و گفت: این شیوه به ویژه در کودکان و نوجوانان دارای تاثیر بیشتر و از عمق و پایداری افزون‌تری برخوردار است.

وی با اشاره به جایگاه و اهمیت هنر قصه و قصه‌گویی افزود: این ابزار تربیتی، به‌خصوص در عرصه خودشناسی و آموزش مفاهیم دینی و اسلامی، کاربرد ویژه دارد.

این کارشناس تربیتی، یکی از دستاوردهای نهادینه‌سازی فرهنگ قصه‌گویی در جامعه را تشویق کودک و نوجوان به اندیشه‌ورزی و تفکر خلاق عنوان و بیان کرد: قصه‌گویی از یک سو ابزار و روش کار است و از طرفی دیگر، ارزش محسوب می‌شود و این روش‌مندی و ارزش‌مندی قصه‌گویی است که جامعه و نظام آموزشی کشور طلب می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها