یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
کتاب، دارو و کتابخانه‌ها درمانگاه ذهن!

ایلام- محمد رستمی، فعال فرهنگی و رسانه‌ای به بهانه سی‌ودومین دوره هفته کتاب، یادداشتی در اختیار ایبنا قرار داد.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) محمد رستمی، فعال فرهنگی و رسانه‌ای: دانشمندان بر این باورند که انسان‌ها دارای ساحت‌های وجودی متعدد هستند اعم از ساحت‌های جسمی، عاطفی و هیجانی و عقلی و معنوی و اجتماعی و ما برای مراقبت از هرکدام از ساحت‌های فوق که ناظر بر انواعی از هوش‌های مختلف است باید برنامه خودمراقبتی در پیش بگیریم.

دانشمندان بر این باورند که استفاده بیشتر از سلول‌های خاکستری مغز، اکسیر جوانی است. هر اندازه مغزمان را به مطالعه عادت دهیم دنبال دریافت مطالب سخت‌تر و حل مسائل دشوارتر باشیم مغزمان نیرومندتر می‌شود و مغز که قوی‌تر باشد سایر اعضا هم قویتر و جوان تر خواهند ماند.

در برنامه‌های ذهنی به‌شدت نیازمند تعامل و رجوع به کتاب‌ها و مراجعه به کتابخانه‌ها هستیم، از سویی دیگر ما در دوران جدید با فضای سایبری و شبکه های مجازی که خاصیت آن تعدد پیام‌ها و تکثر و فراوانی و درگیرشدن لحظه به لحظه است که در آن با عدم تمرکز روبه‌رو هستیم و برای تمرکز به نوعی مراقبه یا یوگای مطالعه‌ای به نام کتاب احتیاج داریم که برخی حتی از آن به عنوان مراقبه کتاب یا چله نشینی کتابخوانی نام می‌برند.

چه برنامه خودمراقبتی ذهنی دنبال کنیم چه مراقبه کتاب‌خوانی داشته باشیم، نیازمند به مطالعه کتاب هستیم و هنوز این کتاب‌های کاغذی هستند (که بدون حواشی دیگر نظیر وسوسه شدن کتابخوانی الکترونیک برای پیگیری سایر اطلاعات) می‌توانند یاریگر ما در بهتر زیستن باشند.

امروز کتاب به یک دارو و کتابخانه به یک درمانگاه ذهنی تبدیل شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها