به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، جلسه انجمن شعر و ادب قطب شهرستان تربتحیدریه که صبح امروز در کتابخانه شهید بهشتی این شهرستان برگزار شد، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی به معرفی هفت کتاب از برترین کتابهای ادبی ایران اختصاص یافت.
در این رویداد ابتدا سیدجعفر علمداران، استاد دانشگاه و دبیر انجمن شاهنامه مهر تربتحیدریه به معرفی کتاب «داستان داستانها» اثر محمدعلی اسلامی ندوشن پرداخت و گفت: این کتاب در واقع تحلیلی پژوهشی از داستان رستم و اسفندیار است. در این داستان دو تیره با یکدیگر با در نبرد و جنگ هستند، اسفندیارِ جوان، شاهزاده، جهانپهلوان و رویینتن اما افزونطلب.
وی افزود: این داستان تراژدی افزونطلبی را رقم میزند، اسفندیار از رستم میخواهد که دست به بند بسپارد، اما رستم پاسخ میدهد که:
به دیدارت آرایش جان کنم
ز من هرچه خواهی تو، فرمان کنم
مگر بند، کز بند عاری بود
شکستی بود، زشتکاری بود
نبیند مرا زنده با بند کس
که روشنروانم بر این است و بس
علمداران بیان کرد: «بند» برای رستم مرگ تدریجی است چرا که رستم نماد ایران است و نباید حتی یک لحظه دست به بند بدهد.
این مدرس زبان و ادبیات فارسی اظهار کرد: خود اسلامی ندوشن در این اثر مینویسد که داستان رستم و اسفندیار به مهمترین مسائلی میپردازد که در برابر انسان دنیای باستان قرار داشته اما نکته مهم است این است که هنوز هم این مسائل تازگی خود را از دست ندادهاند، نظیر دوگانه آزادی و اسارت که هنوز برای انسان معاصر هم مسئله است.
پس از آن بهمن صباغزاده، شاعر و نویسنده خوشنام تربت حیدریه کتابی با عنوان «سنت و نوآوری در شعر معاصر» را از قیصر امینپور معرفی کرد.
تورچی و غضنفری، کتابداران کتابخانه شهید بهشتی باغ ملی تربتحیدریه نیز در این جلسه به معرفی کتابهایی در حوزه مکتبهای ادبی و شناخت آنها اثر رضا سیدحسینی پرداختند.
کوثر عباسی هم دانشآموز این شهرستان اثری از اسماعیل امینی با نام «جلسه شعر» را به خوبی ارائه کرد.
همچنین در این رویداد نسیم محمودی و آقای نشاط، دانشجومعلم این شهرستان هم کتاب بوستان و گلستان سعدی اثر ضاء موحد را به خوبی معرفی کردند. زینب ناصری هم کتابی از گروس عبدالملکیان را برای حضار معرفی کرد.
به گزارش ایبنا؛ جلسه شعر و ادب انجمن قطب شهرستان تربتحیدریه شش ماهِ دوم سال هر هفته در محل کتابخانه شهید بهشتی باغ ملی تربتحیدریه برگزار میشود.
نظر شما