به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، مصطفی رحماندوست عصر شنبه در کارگاه قصهگویی مدرن و خلاق که با حضور مربیان فرهنگی و پرورشی و مروجان کتابخوانی در سالن جلسات کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد، گفت: وقتی از قصه خوندن و کتابخوانی خودمان لذت ببریم میتوانیم این حس لذت را به کودکان منتقل کنیم.
وی افزود: در قصهگویی و قصهخواندن لحن مهم است و قصهگوها با خلق لحظههای ناب و بهرهگیری از قابلیتهای وجودی زبان اندام و ابزار توانمندی چون لحن و کلام میتوانند کمک کنند تا مخاطب حوادث و شخصیتهای قصه را با تمام وجود درک کند.
این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان گفت: قصهگویی قدیمیترین رسانه برای آموزش مفاهیم به کودکان بوده که با پیشرفت تکنولوژی هنوز هم مهم است.
رحماندوست ادامه داد: هنگام قصهگویی باید تصویرسازی هم داشته باشیم و کتاب قصهای که مطالعه میکنیم اگه تصویر داشته باشه باید با هم تصویرها را باهم ببینیم.
وی گفت: روش قصهگویی مربیان باهم فرق دارد ولی در قصهگویی سعی کنید پایان قصه را باز بگذارید.
شعر ویدا افضلی، شاعره ارومیهای در وصف رحماندوست
ای کلام خوش نوای کودکی
شعرها گفتی برای کودکی
از دل صد دانه یاقوت انار
حس خوبی تا ابد شد ماندگار
ساعت نُه، شب بخیرت خوب بود
خوابهای کودکی مطلوب بود
با تو حس شاعرانه زنده شد
باغ دل از عطر شعر آکنده شد
تو نوشتی کودکی پاک است و ناب
ما همه خواندیم آن را در کتاب
تو نوشتی و ولی ما رد شدیم
وارد دوران خوب و بد شدیم
باز هم از کودکی هایم بگو
تا کنم در شعر، آن را جستجو
شعرهایت همچنان خوب و نکوست
زنده باشی مصطفی رحماندوست
به گزارش ایبنا؛ کارگاه قصهگویی مدرن و خلاق به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد استان آذربایجانغربی و با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان برگزار شد.
امضای یادبود، تجلیل از مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده کشوری در حوزه کودک و نوجوان، قصهگویی برای کودکان، ضبط قصه برای کودکان گروههای خاص از برنامههای جنبی این کارگاه بود.
همچنین برای تمام شرکت کنندکان در این کارگاه گواهی حضور اهدا خواهد شد.
نظر شما