نسرین لطفی، رئیس کتابخانه فرهنگسرای سلامت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره فعالیتهای این کتابخانه اظهار کرد: برپایی کارگاه نویسندگی، کلاسهای حافظخوانی و کارگاه «تحرک و جهتیابی» برای نابینایان از برنامههایی است که در طول سال دنبال میشود. این کتابخانه همچنین با ساخت کلیپ در فضای مجازی، هر هفته برنامه معرفی کتاب با عنوان «کتابهای خواندنی» را پیگیری و در بخش کودکان نیز این کتابخانه با برگزاری «کارگاه کتابکیک» علاوه بر معرفی کتاب، به برگزاری بازی و سرگرمی برای کودکان اقدام میکند.
رئیس کتابخانه فرهنگسرای سلامت با اشاره به برنامههای ویژه کتابخانه برای نوجوانان ادامه داد: هر هفته یک کارگاه نویسندگی و نشست و دورهمی معرفی کتاب برای نوجوانان داریم. گاهی این نشستها با معرفی کارشناسان شکل میگیرد. کارگاه نویسندگی با نام «ایران و آینده» دوشنبهها و دورهمی «بچه کتابخوانها» با محوریت کتاب همراه با بحث و گفتوگو و بازی و سرگرمی است که چهارشنبهها برگزار میشود و مخاطب این برنامهها نوجوانان هستند.
لطفی با اشاره به برنامه حافظخوانی کتابخانه گفت: کتابخانه فرهنگسرای سلامت دوشنبهها از ساعت ۹ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه برای بانوان جلسات حافظخوانی برگزار میکند. در این جلسات یکی از غزلیات حافظ و نحوه خواندن آن آموزش داده میشود.
وی درباره بخشها، تعداد کتاب و اعضای این کتابخانه گفت: کتابخانه فرهنگسرای سلامت ۱۶ هزار جلد کتاب و ۳۰۰ عضو فعال دارد. این کتابخانه دارای بخش مخزن، مرجع، سالن مطالعه، بخش کودک و نوجوان و نابینایان و اتاق مطالعه است که به دلیل فضای کوچک، روزهای زوج برای آقایان و روزهای فرد به خانمها اختصاص دارد. عضویت در این کتابخانه در روزهایی از سال و بهمناسبتهای مختلف رایگان است؛ بهعنوان مثال در مناسبتهایی مانند هفته کتاب و روز تولد اعضا، عضویت در این کتابخانه رایگان است؛ همچنین خانوادههای معلولان، ایثارگران، جانبازان و خانواده افراد شاغل شهرداری در طول سال میتوانند رایگان، از خدمات کتابخانه فرهنگسرای سلامت استفاده کنند.
رئیس کتابخانه فرهنگسرای سلامت با بیان اینکه بیشتر اعضای این کتابخانه را کودک و نوجوان و مادران خانهدار تشکیل میدهند ادامه داد: این کتابخانه در مجموع ۵۰۲ عضو کودک، ۲ هزار و ۹۶ عضو نوجوان و هزار و ۵۹ عضو مادر دارد که از این تعداد، در مجموع ۳۰۰ عضو فعال هستند. از این آمار، ۶۰ نفر عضو نابینا، ۴۷ عضو کودک، ۱۷۱ عضو نوجوان و ۱۹۶ عضو مادر فعال هستند. در این کتابخانه بهطور متوسط در ماه ۷۸۴ جلد کتاب امانت داده میشود و بیشترین میزان امانت کتاب در این کتابخانه در بخش، رمان و روانشناسی است. اتاق مطالعه این مجموعه، روزانه ۱۰ مراجعهکننده، بخش امانت کتاب روزانه ۴۰ مراجعهکننده و بخش نابینایان در هفته حدود ۱۰ مراجعهکننده دارد.
به گزارش ایبنا؛ کتابخانه فرهنگسرای سلامت روزهای هفته ۸ صبح تا ۸ شب و پنجشنبهها تا ۶ عصر فعال است.
نظر شما