دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
«قیصر»؛ شاعری که عشق را به جهان نشان داد

خوزستان - نویسنده و شاعر خوزستانی معتقد است: قیصر امین پور بسیاری از مسائل پیرامونی را در جهان مدرن و پسامدرن به چالش کشید و بازیابی کرد. شاعری جهان شمول که عشق را به جهان نشان داد.

حمیدرضا اکبری، (شروه) شاعر، نویسنده و پژوهشگر خوزستانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، اظهار کرد: قیصر امین پور از شخصیت‌های مهم و اثرگذار در عرصۀ ادبیات معاصر است که اشعارش نمایانگر عقیده و تفکر او هستند.
شاعر خوزستانی با بیان اینکه تمایزهای فرمی و محتوایی آثار قیصر از جایگاه ویژه‌ای نزد مخاطبان شعر معاصر فارسی برخوردار است، عنوان کرد: شعرِ قیصر، ساده و دارای تنوع موضوعی است. و این ویژگی‌ها به انضمام زبان امروزی‌اش، زمینۀ پذیرش اشعار وی را برای همه فراهم کرده است.
نویسنده کتاب «وقتی سکوت می‌خواند» ادامه داد: قیصر نماد شعر جنوب و اشعار به‌جامانده از او، تصویر یک شاعر متعهد و ارزشی را منعکس می‌کند؛ و یکی از ابعاد شاخص و برجستۀ سروده‌هایش تشریح و تبیین دغدغه‌های عاشقانه‌ای است که مرور این سروده‌ها می‌تواند به شناخت لایه‌های زیرین شخصیت این شاعر گران‌قدر کمک کند.
وی در خصوص فهم شعرهای قیصر امین پور گفت: ویژگی شعر امین پور در انگاره‌های عاشقانۀ محض، بافتی ساده و همه فهم در زبان، تصویر، مفاهیم و واژگان دارد. قیصر شعر معاصرِ ما، در زبانی روان، زلال و ساده و بی‌آنکه به پیچیدگی گنگ در شعرش بیانجامد، جهان را به معنا می‌برد.
«قیصر»؛ شاعری که عشق را به جهان نشان داد
سمت چپ قیصر امین پور و کنار آن حمیدرضا اکبری
وی اضافه کرد: به باور من مهم‌ترین مولفۀ اندیشۀ امین پور، در روند دگرگونی اندیشه‌اش در راستای جزئی نگری است و بُعد اجتماعی او را باید بر محور جهانی شدن و کلان نگری شاعرانه‌اش دانست.
اکبری بازتاب اندیشه قیصر را به‌صورت آشکار در گزاره‌های پرسشی شعر او دانست و افزود: قیصر بسیاری از مسائل پیرامونی را در این جهان مدرن و پسامدرن به چالش کشید و بازیابی کرد. شاعری جهان شمول که عشق را به جهان نشان داد.
این شاعر خوزستانی که در محضر قیصر شاگردی کرد و لطف قیصر در دفتر شعر جوان را فراموش نمی‌کند، با مروری بر خاطره‌ای از دفتر شعر جوان بیان کرد: قیصر همیشه آثار شاعران جوان را به دقت و حوصله گوش می‌داد و سخن تکرار شده او مطالعه، بود و اینکه مطالعه فراموش‌تان نشود.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • بهمن IR ۰۶:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
    یاد یار مهربان بازت کند شاعر شیراز و اهوازت کند . کاش ذهنم بی شکستی وا شود خواست صحرایی و یا دریا شود یاد شاعر بعد از آنکه رفته است احتمالا داده با یاد تو دست .
  • عباس خوش عمل کاشانی IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
    دوست شاعر من قیصر سراینده ای در اندازه های خودش بود ؛ نه کمتر و نه بیشتر! امروز شاعرانی جوانتر از قیصر در عهد حیاتش داریم که گامهایی از هر جهت جلوتر از قیصرند!بزرگنمایی بیش از حد کوچک کردن قیصر است ، نه بزرگ کردن او.در حقّ قیصر جفا نکنید.
  • پری حسیبی TR ۱۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
    گاهی گمان نمی کنی ولی خوب می شود گاهی نمی شود که نمی شود و نمی شود
    • ب IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
      لطفا این شعر ضعیف رو به استاد منتسب نکنیدشعرایشون خیلی مفهمومی وهنریه. این شعر که شما می گیدحتی توعناصراولیه شعر مثل وزن و قافیه و تخیل سراپاایراده.
  • علی علیپور IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
    سلام خدارحمت کند قیصر امین پور را از پیشقراولان تحول در غزل انقلاب بود. اما چه خوب میشد درمورد ایشان غلو نکنیم عشق، عشق است، قیصر آن را به کسی نشان نداده
  • ناشناس IR ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
    روحش در فتوح🌹
  • رحیم طاهری IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    یاد و خاطره ی همکلاسی عزیزم دکتر قیصر امین پور به خیر .....وقتی به او گفتم جدید چی داری.....او با کنایه و طنز به من گفت ....قیصرها همه خائنند الّا امین پور. .....روح آسمانیش شاد برایش سرودم. باور نمی کردم زمانی را ببینم کز جمع ما بار سفر را بسته باشد آن اسوه ی شعر و شعور و پارسایی. دل را به حمد و قل هوالّه بسته باشد . با تشکر
  • یاشار پ US ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    شعر قیصر مفاهیم مناسبتی داشت و آن چه سروده قسمت عمده اش فایده ی چندانی ندارد. او سرانجام خوبی هم نداشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها