سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): کتابخانه عمومی خاستگاه «تبدیل ایده به محصول» است و با توجه به گستره و ظرفیتهای بیبدیل کتابخانههای عمومی، هیچ مرکزی بهاندازه این کتابخانه نمیتواند با شناخت مناسب از وضعیت محیط و منطقه خود به ارائه خدمات مؤثر در این حوزه اقدام کند.
همچنین کتابخانه محل امنی برای تمام اقشار جامعه است از این رو برگزاری دورههای آموزشی به صورت رایگان در کتابخانه، فرصت ویژهای برای بانوان فراهم میکند تا مهارتآموزی کرده و کسب و کار خود را راه بیاندازند.
کتابخانه عمومی خراسان جنوبی برای حمایت از کسبوکار کوچک، اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی کسبوکار بر مبنای فرهنگ بومی و نیاز استان کردهاند و دورههای مختلف در رشتههای آشپزی، قالیبافی، خیاطی، چرمدوزی و هنر دستی مرتبط با نقاشی نظیر کار بر روی سفال و ویترای و غیره برگزار میکنند.
فاطمه کاظمی، مسئول کتابخانه محتاج نهی نهبندان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: دورهها و کلاسهای آموزشی بر مبنای فرهنگ بومی و محلی و نیاز جامعه، برگزار میشود که خروجی آن ایجاد کسبوکار در منازل است.
وی افزود: سهشنبههای هر هفته در کتابخانه محتاج نهی نهبندان کلاس آشپزی برگزار میکنیم.
مسئول کتابخانه نهبندان گفت: هنوز اول راه هستیم و افراد زیادی درخواست شرکت در کلاسها را دارند که امیدواریم بتوانیم این مسیر را تداوم ببخشیم و هنرجویان از آموزشهای لازم استفاده کنند.
وی بیان کرد: هدف از این کار حمایت از تولیدکننده، فروش در بازار کار، توسعه و رونق کسبوکار کوچک در کتابخانه و اثرگذاری آن در بحث افزایش مهارت افراد است.
فاطمه زهرا شرفی، مسئول کتابخانه عمومی خوسف نیز گفت: کارگاه تریکو بافی روزهای سهشنبه در کتابخانه حامی اندیشه برگزار میشود و در پایان مدرک معتبر فنی و حرفهای به کارآموزان اعطا میشود.
وی همچنین افزود: کارگاه آموزشی نقاشی روی سفال نیز همراه با اعطای مدرک معتبر فنی و حرفه ای در این کتابخانه برگزار میشود.
مسئول کتابخانه پروفسور معتمدنژاد هم گفت: هنر قلاببافی یکی از هنرهای مورد علاقه بسیاری از دختران و بانوان است که به دلیل در دسترس بودن مواد اولیه و نیاز نداشتن به مکان و کارگاه مخصوص، برای اجرای این عمل، به یک هنر سهلالوصول و بدون دردسر برای علاقهمندان به این رشته هنری تبدیل شده است.
وی افزود: در راستای این رویکرد، کارگاه آموزشی بافتنی ویژه دختران نوجوان در کتابخانه عمومی پروفسور معتمدنژاد برگزار کردیم.
طاهره کیانی، مسئول کتابخانه گزیک شهرستان درمیان گفت: کلاس آموزشی نقاشی سیاه قلم در محل کتابخانه برگزار کردیم.
کارگاههایی که با توجه به شرایط بومی و اقلیمی در کتابخانه های عمومی استان برگزار شده، با استقبال خوبی مواجه شده است و برخی افراد با شرکت در دورههای آموزشی کتابخانه توانستند کارآفرینی کرده و به درآمد برسند.
عواملی از قبیل ارائه آموزش کاربردی و اطلاعات کافی و درست در حوزه کارآفرینی و کسبوکار توسط کتابخانه، پشتکار و تلاش هنرآموز از مهمترین عواملی است که در راهاندازی کسبوکار تأثیرگذار است.
نظر شما