به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی روز جمعه در این آیین با اشاره به جایگاه تبریز و آذربایجان در تاریخ ایران گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، بدون یک روایت درست از تاریخ آذربایجان هر روایتی از تاریخ ایران ناقص است.
محمد حسین بلاغی با بیان اینکه روایت هویت آذربایجان را باید جدی گرفت، ادامه داد: این اثر نیز در امتداد روایت درست تاریخ و احیای هویت دینی، ملی و بومی تبریز و آذربایجان است.
بلاغی با اشاره به تاریخ چند هزارساله آذربایجان تصریح کرد: وجود آثار تاریخی و میراث معنوی حاکی از آن است که هویت تبریز و آذربایجان جعلی و ساختگی نیست و این خطه همواره در تاریخ ایران اسلامی درخشیده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ضمن تقدیر از تهیه کنندگان این اثر تاکید کرد: تاریخ را روایت می کنیم تا مانع از انکار یا جعل آن شویم.
جواد کریمنژاد، مدیر انتشارات ریتم نیز در این مراسم گفت: این اثر با محوریت تقویت هویت بومی و ملی آذربایجان و جایگاه آن در هنرهای نمایشی کشور تهیه شده است.
وی با بیان اینکه از ۲۰ طرح ارسالی، ۱۰ طرح برگزیده و به چاپ رسیده است یادآور شد: هدف از این طرح و ۱۰ نمایشنامۀ حاضر در این مجموعه سه جلدی، معرفی جایگاه و نقش آذربایجان و چهرههای نامی و مؤثر این دیار با مرکزیت تبریز، در تحولات ایران معاصر در ۱۵۰ سال گذشته در زمینههای گوناگون است و محوریت نمایشنامهها روی چهرههای تأثیرگذاری چون مجتهد زبردست و عالم مبارز؛ آیتالله میرزا فتاح شهیدی و شهید مظلوم ترور آیتالله سید اسدالله مدنی، کربلایی علی مسیو، محمدتقی خان پسیان، سه سرباز حماسهساز وطن در پل ارس (در ماجرای شهریور ۱۳۲۰)، تیمسار شهید جواد فکوری، شهید مهندس بهروز شریفی، سردار شهید علی تجلایی، استاد سید محمدحسین شهریار، خاندان توکلی و نقش مهندس محمدتقی توکلی در زمینۀ چرخه صنعت و اقتصاد کشور است.
به گفته وی این اثر به قلم نویسندگان مطرحی چون: ایوب آقاخانی، مهدی ولیزاده، نیما حسن بیگی، مهدی صالحیار، صابر دل بینا، کریم عظیمی ججین، علی پوریان، سید مرتضی هاشمپور، میر میلاد مهدی زاده، عارف مهتاب و مهدی علیپور اصل به رشته تحریر در آمده است.
ایوب آقاخانی، نویسنده بنام کشور نیز در پیامی ویدیویی خود با اشاره به جایگاه درخشان تبریز در هنرهای نمایشی کشور تاکید کرد: واقعیت این است که تبریز از قطار پیشرفت و توسعه فرهنگی پایتخت عقب مانده و ما نباید در باد توفیقات گذشته بخوابیم.
وی مدیریت موسمی را آفت فرهنگ و هنر در کشور به ویژه استان ها عنوان کرد و گفت: هرکس سکان هدایت فرهنگ و هنر را به دست می گیرد باید به جای پر کردن بیلان برای خود، ریل گذاری کند تا واگن های قطار فرهنگ بدون توقف به سوی افق های پیش رو در حال حرکت باشد.
مجموعه نمایشنامه آذربایجانِ پیشرو؛ «تئاتر به وقتِ آذربایجان» با ۱۰ نمایشنامه، به اهتمام سیروس مصطفی و جواد کریم نژاد با دبیری علمی فرزاد تقیلر در ۳ جلد؛ به همت انتشارات ریتم و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، قرارگاه شهید آوینی و مؤسسه فرهنگی هنری نغمه آفرینش منتشر و روانه بازارکتاب شد.
نظر شما