به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، اسمعیل جهانگیری در آیین گشایش پانزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس در بندرتاریخی لافت با تحسین سفرهای سکانداران هرمزگانی بیان کرد: ناخدایان قشمی سدههای متمادی سکان داران فرهنگ ایرانی- اسلامی در خلیج فارس بودهاند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ادامه داد: سفر ناخدایان بندر تاریخی کُنگ به بندر لافت نیز با هدف پاسداشت این فرهنگ مترقی و آیینهای غنی دریانوردان ایرانی با اجرای موسیقیهایی همچون رزیف و عضوا بر لنج و مراسم استقبال ناخدایان بندر لافت، برنامه هوزار (بادبان کشی) و سایر رسوم کهن همراه بود.
وی اضافه کرد: پیش از این و با تکیه بر حافظه تاریخی شهر لافت، سه سفر طراحی و اجرا شده بود که شامل: «سفری به قدمت قرن»، «سفری سوار بر باد» و «احیای مسیر هوبادی» بود.
جهانگیری همچنین عنوان کرد: جشن عروسی دستهجمعی چهار زوج جوان در حاشیه سفر ۵۰ دریانورد قدیمی و ناخدای پیشکسوت تاریخ دریانوردی خلیج فارس از بندر کنگ به بندر لافت جزیره قشم با هدف همبستگی این ۲ بندر با اجرای مراسم رزیف و بادبان کشی سنتی با حضور عبدالمجید ارفعی پژوهشگر هرمزگانی و متخصص زبانهای باستانی اکدی و ایلامی، ایلامشناس و از آخرین بازماندگان مترجم خط میخی ایلامی در جهان برگزار شد.
به گزارش ایبنا، پانزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری خلیج فارس در راستای احیای اشتراکات فرهنگی و تاریخی و حفظ پیوندهای دیرینه، در سالگرد سفر ناخدایان لافت به بندر تاریخی کنگ با عنوان «سفری به قدمت قرن»، این بار به دعوت شهردار لافت، ناخدایان کنگی، با لنج به آب زدند تا پس از طی مسیری دریایی در کنار دوستان دیرینه خود به اجرای برنامه بپردازند.
نظر شما