یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
«هفت‌خوان کودکان» نمایشی برگرفته از شاهنامه فردوسی/ شاهنامه‌خوانی به شیوه کودکان

همدان - نویسنده و کارگردان تئاتر «هفت‌خوان کودکان» گفت: «هفت‌خوان کودکان» نمایشی برگرفته از شاهنامه فردوسی است و این تئاتر نوعی شاهنامه‌خوانی به شیوه کودکان است.

حسین مزینانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، با اشاره به اینکه هفت خوان کودکان به نوعی بهره‌برداری از شاهنامه فردوسی است، بیان کرد: آشنایی کودکان با شاهنامه ضروری است و همین باعث شد داستانی که ارائه می‌دهیم برگرفته از شاهنامه و جذاب باشد.

وی با بیان اینکه هفت‌خوان رستم که در شاهنامه فردوسی روایت شده در اصل داستانی برای بزرگسالان است، افزود: این کار برای ارائه باید به نمونه کودک‌پسند آن تبدیل می‌شد.

کارگردان و نویسنده تئاتر هفت‌خوان کودکان با اشاره به اینکه قرار است در این نمایشنامه، کودکان بخندند به همین علت از شیوه فاصله‌گذاری در نمایش استفاده کردیم، گفت: در این روش کودک به هنگام دیدن نمایش خواهد فهمید که آنچه روی صحنه اتفاق می‌افتد یک بازی است و در واقع بازیگران در حال بازی این نقش‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه برای لذت بردن کودکان از دیدن نمایش، برای معرفی و نشان دادن چهره شخصیت‌ها از استیکرهای لبخند، گریه و ناراحتی استفاده شد، عنوان کرد: با این کار صورت بازیگر در هنگام اجرای نقش داخل آن استیکرها قرار می‌گیرد و در آخر نمایش یعنی خوان ششم که قرار است اژدها کشته شود تنها این استکیر از روی صورت بازیگر برداشته می‌شود که این اقدام نیز سبب می‌شود کودکان احساس ناراحتی یا ترس نکنند.

کارگردان و نویسنده تئاتر هفت خوان کودکان با اشاره به اینکه برای دکور این نمایش از وسایل نرم، تشک و همچنین از اسباب بازی‌های نرم و اسفنجی استفاده شده است، گفت: در ابتدای تئاتر یعنی پیش از آنکه نمایش شروع بشود کودکان به روی صحنه آمده و با این وسایل بازی خواهند کرد تا متوجه شوند که آنچه که می‌بینند نمایشی است.

وی با بیان اینکه تئاتر هفت خوان کودکان به نوعی یک تئاتر تعاملی است، گفت: ما نیاز داریم تا اسطوره‌ها و قهرمانان را در جامعه زنده نگه داریم و اگر امروز کشتی ما در دنیا زبانزد است برای این بوده که شخصیتی مانند پوریای ولی داریم و اگر فوتبال برزیل زیباست برای این است که آن‌ها اسطوره‌های این کار را دارند.

مزینانی با تاکید بر اینکه اگر قهرمانی نداشته باشیم، اسطوره‌ای نیز نخواهیم داشت از این رو در این نمایش یک شخصیت ساده تبدیل به اسطوره می‌شود، گفت: ما در این نمایش لباس رستم را لباس تکواندو انتخاب کردیم تا کودکان بتوانند با آن همزاد پنداری کنند.

این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه در این کار به شیوه کودکان پرده خوانی، نقل خوانی و شاهنامه خوانی اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: این نمایش توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها