به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، محسن روحی در نشست خبری سی و دومین دوره هفته کتاب ایران در جمع خبرنگاران افزود: ما معتقدیم که مردم کرمان کتابخوان هستند، هم آمار خرید از نمایشگاه بین المللی کرمان با استناد به کد ملیها این را میگوید و هم سرانه مطالعه در کرمان خوب است.
وی افزود: مطالعهای در شهر کرمان درباره چگونگی گذران اوقات فراغت انجام شده که مطالعه سومین جایگاه را در اوقات فراغت کرمانیها دارد. وی تاکید کرد: بر اساس این مطالعه کرمانیها در روز یک و نیم ساعت در روز و ۶ ساعت در هفته مطالعه دارند، این مطالعات نشان میدهد در وضعیت خوبی قرار داریم.
روحی گفت: عموماً کرمانی سالی ۵۰۰ هزار تومان در سال کتاب تهیه میکنند.
وی با اشاره به عملکرد حوزه کتاب اداره کل ارشاد گفت: از ابتدای سال مجوز چاپ ۳۶۸ عنوان کتاب داده شده همچنین ۱۷۶ کتاب چاپ شده و بقیه آنها وصول نشده است. همچنین ۶۷ موسسه فعال فرهنگی داریم که ۴۹ در شهر کرمان داریم.
وی تصریح کرد: ۸۶ کتابفروشی در شهر کرمان فعال اند خوشبختانه کتابفروشیهای مدرنی در کرمان در حال ایجاد شدن اند که خودشان پایگاهی برای نقد و برسی کتاباند.
این مسئول با اشاره به معرفی کتاب سال گفت: ۲۶ آذر ماه برنامه معرفی کتاب سال انجام خواهد شد.
مدیرکل ارشاد اظهار کرد: سه سال متوالی است که ما روستای برگزیده دوستدار کتاب را داریم و امسال برای اولین بار دو روستای برگزیده دوستدار کتاب داریم.
وی با اشاره به تلاش های ایل بچاقچی در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی گفت: کتاب پلاس در واقع پلاس به سیاه چادر های عشایر می گویند و کتابخانه شان را کتاب پلاس نام گذاری کردند. وی تصریح کرد: خواندن برای همدلی شعار هفته کتابخوانی امسال است.
روحی با اشاره به برگزاری شنبههای با کتاب در مسجد امام حسین شهر کرمان گفت: این برنامه نیز خاص هفته کتاب هم نیست. امیدواریم فرهنگ سازی شود که در مساجد ما یک روز برنامه کتابخوانی برگزار شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب، گفت: کرونا زندگی ما را تغییر داد و بعد از کرونا روند برگزاری نمایشگاهها تغییر پیدا کرد، نمایشگاه مجازی کتاب تهران به ما ثابت کرد که نمایشگاه مجازی نیز تقریباً کار حضوری را انجام می دهد و تقریباً استقبال نیز خوب بود.
مدیرکل ارشاد خاطرنشان کرد: ما معتقدیم نمایشگاه حضوری شور و شوقی ایجاد می کند که شاید نمایشگاه مجازی نتواند آنطور باشد اما سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد به گونه ای است که فعلاً برنامه ای برای نمایشگاه کتاب نداریم اگر به روند ثابق بازگردیم کرمان از استان هایی خواهد بود که به استقبال برپایی نمایشگاه حضوری کتاب خواهد رفت.
برنامه های متنوعی برای هفته کتاب در نظر داریم
سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد از فردا به استقبال رویدادهای کتاب خواهیم رفت، هفته کتاب فرصت خوبی برای پرداخت رسانه ای در حوزه کتاب و کتابخوانی در خوزه های مختلف و ترویج کتاب خوانی و مشکلات چاپ و نشر است.
وحید محمدی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد به عنوان دبیرخانه ستاد هفته کتاب استان کرمان فعالیت میکند و در شهرستان ها نیز اداره ارشاد، دبیری ستاد را برعهده دارند. همه بخش ها فعالاند و بخشی از برنامه ها اعلام شده و برنامه ها به دست ما رسیده است.
کانون مساجد، دانشگاه باهنر، دانشگاه ازاد اسلامی، از فردا به استقبال برنامههای هفته کتاب خواهیم رفت که با معرفی روستای کهن سیاه به عنوان روستای دوستدار کشور آغاز می شود؛ جشن کتاب، نشست های کتابخوانی، رونمایی کتاب، مسابقات کتابخوانی از برنامه هایی است که در کل استان در هفته کتاب برگزار می شود.
وی افزود: نهاد کتابخانههای عمومی نیز مسابقات تخصصی تر در زمینه کتاب دارد و برنامه محوری این نهاد در تجلیل کتابداران است.
نظر شما