به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آئین رونمایی از پوستر همایش «ما و غرب در آرا و اندیشه حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای» چهاردهم آبانماه ۱۴۰۳ در محل مؤسسه پژوهشی فرهنگی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظلهالعالی، برگزار شد.
در این نشست محمدجواد لاریجانی، عضو شورای سیاستگذاری همایش، موسی نجفی، رئیس شورای علمی همایش، موسی حقانی، دبیر شورای علمی همایش، فؤاد ایزدی، عضو شورای سیاستگذاری همایش و محمد اسحاقی، معاون پژوهش و آموزش مؤسسه انقلاب اسلامی سخنرانی کردند.
در ابتدای این نشست محمد اسحاقی، معاون پژوهش و آموزش مؤسسه انقلاب اسلامی، در این همایش با بیان اینکه در این ایام در سطح ملی و منطقهای اتفاقات بزرگی در حال وقوع است، گفت: همه کشورهای منطقه تحت تأثیر نوع عمل و سیاستهایی است که با سردمداری کشورهای غربی با محوریت آمریکا در حال وقوع است.
وی افزود: امروز برای همه وجدانهای بیدار ماهیت غرب روشن شده و جنایات امروز در غزه سابقهای بیش از ۷۰ ساله دارد و در سدههای مختلف دیدیم که کشورهای کوچک و بزرگ دنیا در معرض جنایات حقوق بشری غرب قرار گرفتهاند.
وی در ادامه گفت: بعد از رنسانس، غرب علم را به سلاحی برای انجام جنایات بیشتر تبدیل و آپارتاید علمی را بر کشورهای دیگر حاکم کرد و به نحوی ترویج فساد و جنایت کرد.
اسحاقی ادامه داد: این جنایات ضد بشری غرب باعث شده ملتهای بیدار جهان نسبت به دیدگاههای انقلاب اسلامی و رهبر انقلاب توجه کنند.
معاون پژوهش و آموزش مؤسسه انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه شناخت علمی غرب و تجمیع دیدگاههای نخبگان و صاحبنظران در این زمینه لازم بود تا در پویشی جهانی نسبت به ماهیت غرب بپردازیم، اظهار داشت: این همایش در ۱۲ محور با زیرمحورهای متعدد برگزار میشود و ضمن رونمایی از پوستر همایش و تبیین محورهای آن سعی کردیم چند موضوع محوری را در این نشست مورد پردازش قرار دهیم.
غرب شرایطی سختتر از استعمار را بر ما تحمیل کرد
در ادامه موسی حقانی، پژوهشگر تاریخ معاصر، در این نشست با بیان اینکه ما مستقیماً تحت استعمار در نیامدیم ولی شرایط سختتر از یک کشور استعمار شده توسط غرب بر ما تحمیل شد، گفت: از ابتدا غرب تلاش داشت کشور بزرگی به نام ایران را تجزیه کند و امروز هم زمزمههای شومی را از آنان میشنویم و طی ۲۰۰ سال اخیر تضعیف ایران و ممانعت از پیشرفت ایران و تلاش برای نابودی ایران در راهبردهای آنان گنجانده شده بود.
وی افزود: رهبر انقلاب تاریخ را علمی راهبردی میدانند و تفاوت نگاه ایشان با سیاسیون در این نگاه است و راهبرد به معنای اشراق به میدانی است که در آن نقشآفرینی میکنیم.
حقانی با بیان اینکه در فرمایشات رهبر انقلاب مطالعه تاریخ مورد تأکید جدی است، بیان کرد: تاریخ ما را با ظرفیتهایمان آشنا میکند و به ما راه نشان میدهد تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم.
تمدن غرب بهصورت ریشهای به مرض استکبار مبتلا است
محمد جواد لاریجانی در این نشست با بیان اینکه نسل امروز ما غرب را چیز بدی نمیبیند و حتی آن را منظمتر، پیشرفتهتر و قدرتمندتر از ما میبیند، گفت: سؤال در ذهن بچههای ما این است که چرا ما با غربیها، فرانسه، آلمان و… درگیریم؟ بحث جدیدی تازه مطرح شده و آن این است که چرا غربیها با خشونت وجه تسامح دارند و با این همه جنایت در غزه و لبنان مشکلی ندارند؟
لاریجانی افزود: استکبار فقط سلطهطلبی نیست بلکه برتری طلبی نیز هست و به نوعی مستکبر خود را برتر میداند. تمدن غرب به این مرض استکبار بهصورت بسیار ریشهای مبتلا است.
لاریجانی با بیان اینکه تمدن غرب معتقد است جنگ نباید اتفاق بیفتد و برای این امر کشورهای پیشرفته رهبری جهان را داشته باشند، بیان کرد: ریشه تفکر استکباری که در آن سیطره و برتری وجود دارد ناشی از همین تفکر غربی است که در دل غرب رشد کرده است.
با انقلاب اسلامی بیداری اسلامی وارد مرحله تمدن اسلامی شد
موسی نجفی در این برنامه با بیان اینکه استعمار نه تنها یک مشکل بلکه یک مسئله است، گفت: چیزی که الان از غرب میشناسیم، غرب بعد از وستفالیا است و در این ۴۰۰ سال گذشته چیزی جز انقلاب اسلامی نظم وستفالیایی را دچار چالش قرار نداده است.
وی افزود: رهبر ما رهبر انقلابی است که داعیه بینالمللی و جهانی دارد و نوعی بیداری اسلامی است که در کشور ما به ظهور رسیده و به ایران قدرتی جهانی داده است. با انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی وارد مرحله تمدن اسلامی شد و رهبری انقلاب اسلامی هم رهبری ایران اسلامی، هم انقلاب اسلامی و هم بیداری اسلامی در دوران تمدن اسلامی است.
وی با بیان اینکه بصیرت سیاسی رهبر انقلاب از بصیرت تاریخی ایشان ناشی میشود، بیان کرد: جریان پسا استعمار، ظرفیتی است که میتوان از ظرفیت آنان استفاده کرد. در اندیشههای رهبر انقلاب با ادبیات سیاسی جدیدی مواجهیم که نظم سیاسی و قطببندی سیاسی جدیدی را در جهان شکل میدهد.
پرونده تمدن غرب در حال بستهشدن است
فؤاد ایزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه فردا انتخابات آمریکا هست، گفت: کامالا هریس دو هفته پیش صراحتاً گفت بزرگترین دشمن آمریکا ایران است. سؤال این است که چرا این قدر دشمنی با ایران وجود دارد؟
وی افزود: بحث هریس از این جهت قابل توجه است که ما رقیب اقتصادی آمریکا به آن معنا نیستیم و حتی در حوزه نظامی هم با وجود توانمندیهای نظامی کشور، ما بمب اتم نداریم و سؤال این است که چرا ایران در ذهن مقامات آمریکایی برجسته است؟ این به جایگاه ایران در حوزههای فکری در دنیا برمیگردد.
ایزدی با بیان اینکه جریانهای مختلف علمی بانی جنبش علمی گستردهای در مطالعه استعمار و استعمارزدایی هستند، بیان کرد: در یک سال گذشته ۵۵۳ عنوان کتاب داریم که عنوان استعمارزدایی به زبان انگلیسی در عنوان آنها آمده است. این امر نشان میدهد این دغدغه که ما داریم، منحصر به ما نیست و با وجود اعلام استکبار، این تفکر منزوی نیست.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه نتیجه این حرکت علمی در دانشگاههای آمریکا کاملاً مشهود است، گفت: میبینم که دانشجویان آمریکا چفیه میبندند و شعار «نهر تا بحر» میدهند و این در حالی است که همه رسانههای دنیا تحت نفوذ دولتهای غربی هستند.
نظر شما