به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، زهره اشرفی زاده ظهر پنجشنبه درنشست علمی پژوهشی با موضوع «بررسی نقش حضرت زینب (س) در بحران سیاسی مذهبی دوران اسارت» با اشاره به اینکه «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود»، اظهارکرد: خداوند متعال، بسته به شرایط زمانی هر جامعهای معجزهای برای پیامبران قرار داده است و در زمان حضرت عیسی مسیح (ع) به دلیل شیوع بیماری، شفا دادن بیماران معجزه حضرت عیسی (ع) بود و دوره حضرت موسی (ع) سحر و جادو و تبدیل عصا به اژدها معجزه ایشان شد.
وی افزود: حضرت زینب (س) نیز در شرایط خاص زمان خود کاری کرد که مثل معجزه بود اما نه مانند پیامبران بلکه یک معجزه فرهنگی اتفاق افتاد.
استاد حوزه علمیه خواهران با اشاره به آیه «وَقَالَ لَهُمْ نَبِیُّهُمْ إِنَّ اللَّهَ قَدْ بَعَثَ لَکُمْ طَالُوتَ مَلِکًا ۚ قَالُوا أَنَّیٰ یَکُونُ لَهُ الْمُلْکُ عَلَیْنَا وَنَحْنُ أَحَقُّ بِالْمُلْکِ مِنْهُ وَلَمْ یُؤْتَ سَعَةً مِنَ الْمَالِ ۚ قَالَ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاهُ عَلَیْکُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِی الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ ۖ وَاللَّهُ یُؤْتِی مُلْکَهُ مَنْ یَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ» افزود: از این آیه شریفه دونکته مهم و اساسی زیادی علم و قدرت جسم، که مطابق شخصیت حضرت زینب (س) است، استخراج میشود. زیرا خداوند به این بانو قدرت جسمی و علمی داد که توانست واقعه کربلا را مدیریت کند. و باید از پیروی از بانوی پرستار کربلا برای کسب این دوخصلت تلاش کنیم.
اشرفی زاده با اشاره به کتاب «بانوی آفتاب» اثر «مرضیه محمد زاده» گفت: در این کتاب زندگینامه حضرت زینب (س) در دو فصل مجزا بررسی شده است. که نویسنده واقعه عاشورا را به عنوان نقطه عطف زندگی این بانوی بزرگوار برگزیده است.
وی هدف نویسنده از نگارش این کتاب را جلوگیری از تحریفهای وارد شده بر دین و اهل بیت (ع) دانست و افزود: هدف نویسنده از نوشتن کتاب «بانوی آفتاب» همین موضوع بوده که پژوهشی در زمانه و زندگی حضرت زینب (س) است.
استاد حوزه خواهران اهواز تصریح کرد: فصل اول در برگیرنده حوادث آغاز تولد ایشان تا شهادت امام حسین (ع) و فصل دوم به ماجراهایی از دوران اسارت تا وفات حضرت اختصاص دارد.
وی ادامه داد: بخش اول کتاب به چهار فصل تقسیم میشود که ولادت آن حضرت و زندگی حضرت زینب (س) در خانواده پدر، فضائل و ویژگی های شخصیتی، بررسی رفتار و مواضعش در دوران حکومت پدر و دوران امامت امام حسن مجتبی (ع) و در پایان دوران همراهی بانو با سیدالشهدا (ع) از مدینه تا روز عاشورا و آثار تاثیرگذار حضرت زینب (س) در کاروان حسینی است.
اشرفی زاده در توضیح کتاب در معرفی کتاب «آفتاب در حجاب» که اثر پرباری است که تا کنون سی مرتبه تجدید چاپ شده است؛ افزود: مهدی شجاعی برای نوشتن کتاب از استنادهای تاریخی فراوانی استفاده کرده و جزئیات مربوطه به زندگی «حضرت زینب» (س) را بازگو میکند.
وی گفت: مقصود از نامگذاری کتاب «حجاب در آفتاب» این است که «حجاب، علاوه بر اینکه میتواند به وقار و سنگینی حضرت زینب «س» اشاره کند، نیز مفهوم دیگری دارد. و حجاب، چیزی است که مانع دیدن یک شی از جمله حقیقت میشود که البته این حجاب میتواند از جنس تاریکی و نور باشد.
اشرفی زاده افزود: آفتاب در حجاب به معنای آفتاب تابانی است که شخصیت بزرگ و والای آن شخصیت نورانی هنوز درک نشده است و به همین دلیل در حجاب مانده است.
نظر شما