پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان به کار خود پایان داد/ تجلیل از فدایی حسین نویسنده تئاتر

همدان - جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان به ایستگاه پایانی رسید و در این مراسم از سید حسین فدایی حسین نویسنده، پژوهشگر، مدرس و مترجم پیشگام عرصه تئاتر کودک و نوجوان همدان تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، ظهر امروز بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به ایستگاه پایانی رسید و از برگزیدگان در بخش‌های مختلف تقدیر شد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: خیلی خوشحالم در اولین سفر استانی خودم برای جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان و برای این حوزه مهم به همدان سفر کرده‌ام، پس لازم می‌دانم از همه هنرمندان و شرکت کنندگان سپاسگذاری کنم که به واسطه تلاش‌های دبیر جشنواره و حمایت‌های بی‌دریغ استانداری همدان، مدیرکل هنرهای نمایشی، شهرداری تهران و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان این جشنواره را برگزار کردند.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان به کار خود پایان داد/ تجلیل از فدایی حسین نویسنده تئاتر

نادره رضایی با بیان اینکه برای این جشنواره مسیر زیادی پیموده شده و استان همدان بیست و یک جشنواره را به خود دیده است گفت: من در ادامه هم نسبت به حمایت‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شهرداری همدان بسیار حساب کردم، آنچه موجب ارتقای کیفیت کارهای این جشنواره است یکی از این فعالیت‌ها تلاش برای بازگشت بزرگان عرصه تئاتر است.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: امیدواریم سال آینده در همین جایی که شعار تئاتر گفت‌وگوی بدون مرز بود هم با این شعار و نیز همدلی برای رشد و آگاهی از فرزندان در فرآیند اجرایی برای یادگیری و مشارکت اجتماعی حرف بزنیم و امیدوارم یک نوجوان در دوره آینده به جای من از خواسته‌های خود حرف بزند.

رضایی عنوان کرد: حتماً همیت خود را به کار می‌گیریم و تلاش می‌کنیم برای ارتقای سالن‌ها در حوزه کیفیت که بتوانیم فعالیت‌هایی را انجام دهیم.

وی در صحبت‌های خود گفت: امیدوارم با استفاده از تجربیات شما سطح کیفی را ارتقا دهیم و از دوستان رسانه می‌خواهم تا این موضوع را دیده‌بانی کنند تا بتوانیم با برنامه‌های جدی‌تری فعالیت کنیم.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان به کار خود پایان داد/ تجلیل از فدایی حسین نویسنده تئاتر

امید و امیدآفرینی از محورهای مهم جشنواره تئاتر است

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان نیز گفت: امیدواریم مسئولان با حمایت از هنر تئاتر، در دل هنرمندان امید بکارند.

امیر مشهدی‌عباس ضمن تقدیر از مردم همدان برای حضور باشکوه در این رویداد، اظهار کرد: امیدواریم جشنواره حال مردم همدان را خوب کرده باشد.

وی با بیان اینکه امیدآفرینی مهم‌ترین چیزی است که کودکان را به بزرگسالان موفق تبدیل می‌کند، افزود: در گام دوم انقلاب نیز به امید و امیدآفرینی اشاره شده است و یکی از مهمترین محورهای این جشنواره است.

مشهدی‌عباس اضافه کرد: ما یک هفته در خلال جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، امیدآفرینی کردیم و امیدواریم حال دل هزاران کودک و نوجوانان همدانی و خانواده‌های آنها بهتر شده باشد.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان به کار خود پایان داد/ تجلیل از فدایی حسین نویسنده تئاتر

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اشاره به اینکه گروه‌ها با کمترین حمایت‌ها برای کودکان مایه می‌گذارند، گفت: امیدواریم مسئولان نیز با حمایت از هنر تئاتر در دل هنرمندان امید بکارند.

شهردار همدان هم در این مراسم اظهار کرد: چند روزی خدمت جمع حاضر بودیم و از اینکه کودکان شهر و استان ما شاد کردید، از همه شما قدردانی می‌کنم.

سید مسعود حسینی با بیان اینکه از همه کسانی که ماه‌ها قبل تلاش کردند امروز در آیین اختتامیه باشیم قدردانی می‌کنیم گفت: از شورای اسلامی شهر همدان هم که در راهبرد امور ما را کمک کردند، قدردانی می‌کنیم.

دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به اینکه از استاندار همدان، معاونین و آقای حاجی بابایی و صوفی؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی قدردانی می‌کنیم افزود: پشتیبانی نماینده ولی‌فقیه در استان، همراهی فرمانداران نیز قابل تقدیر بود.

وی با اشاره به اینکه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و رسانه‌ها تشکر می‌کنم که در اجرای بهتر جشنواره کمک کردند عنوان کرد: انجمن نمایش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، شورای تامین، اداره اطلاعات، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ما را در برگزاری این جشنواره یاری کردند که قدردانیم.

شهردار همدان با تاکید بر اینکه این جشنواره امری مهم در توسعه گردشگری استان محسوب می‌شود افزود: گردشگری در توسعه شهر امری مهم است و یکی از عوامل توسعه گردشگری پایدار برگزاری این رویدادها به شمار می‌آید.

حسینی با اشاره به اینکه این جشنواره باعث شد بستر توریست و گردشگری را داشته باشیم افزود: همدان غنای تاریخی و تمدنی دارد، آثاری چون آرامگاه بوعلی‌سینا و باباطاهر، تپه هگمتانه، گنبد علویان، امامزادگان فاخر و … را داریم اما آنچه مکمل غنای تاریخی فرهنگی در شهر ماست گردشگری رویدادهاست و باید رویدادهایی برگزار شود که بهره‌مندی لازم را از آنها ببریم.

وی به هم اندیشی صورت گرفته با هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر در خلال برگزاری جشنواره اشاره کرد و افزود: اختتامیه جشنواره بین‌المللی برای ما شروع دوباره است و دبیرخانه دائمی جشنواره آغاز شده و باید از این پس برنامه‌هایی را در دستور کار داشته باشیم.

دبیر اجرایی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با بیان اینکه توجه به سالن‌ها و زیرساخت‌های استان مطرح شد گفت: راه‌اندازی نمایشگاه دائمی عروسکی و موزه آثار هنرمندان باید مورد توجه باشد.

وی با تاکید بر اینکه تمرکز بر برنامه‌ریزی فرهنگی باید اتفاق بیفتد خاطرنشان کرد: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهیم که کیفیت اجراها را ارتقا دهد.

شهردار همدان با اشاره به اینکه به موضوعات جنبی توجه خواهیم کرد گفت: شهر همدان دوستدار کودک است و از تولید آثار هنرمندانی که در مورد همدان تولید شود، حمایت خواهیم کرد.

حسینی تبادل فرهنگی با سایر نقاط را مهم برشمرد و افزود: جذب توریست فرهنگی را مورد توجه قرار خواهیم داد.

وی با بیان اینکه هنرمندانی مهمان ما بودند و جشنواره‌ای به این خوبی برگزار کردند و خواهش می‌کنم از همدان ما برای دیگران بگویند گفت: یادی از کودکان مظلوم غزه و لبنان می‌کنیم و امیدواریم صلح و دوستی در همه جای جهان برقرار شود.

قدردانی از حسین صفی هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر همدان به پاس سال‌ها فعالیت در عرصه تئاتر بخش دیگری از این مراسم بود.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان به کار خود پایان داد/ تجلیل از فدایی حسین نویسنده تئاتر

تجلیل از سید حسین فدایی حسین نویسنده، پژوهشگر، مدرس و مترجم پیشگام عرصه تئاتر کودک و نوجوان همدان بخش دیگری از این مراسم را تشکیل می‌داد.

حسین فدایی حسین در این بخش گفت: من دنیایی حرف دارم منتها وقت نیست اما خیلی کوتاه می گویم من وام دار بزرگانی هستم که مربیان من هستند. اول محمدرضا عباسی امجد که اولین مربی تئاتر من بود و من که ترک تحصیل کرده بودم به بهانه تئاتر من را نجات دادند و دومین مربی من هم استاد داوود کیانیان است.

این نویسنده و مدرس تئاتر افزود: لطفاً برای تربیت مربیان تئاتر که بتوانند آینده تئاتر را رقم بزنند، آنها زمینه‌ساز تئاتر بزرگسال هستند پس باید برای این آینده‌سازی و تربیت مخاطب که از تئاتر نوجوان شروع می‌شود باید به تربیت مربیان پرداخت کاری که در کانون پرورش فکری شروع شد پس لطفاً به تربیت مربی تئاتر بپردازید.

وی اضافه کرد: لطفاً تئاتر را توسعه بدهید چون همه بچه‌ها به تئاتر و نعمت‌هایش در کشور نیازمند هستند.

فدایی حسین تصریح کرد: خواهش آخر من این است که جشنواره را به یک شهر محدود نکنید. من برای این موضوع فکر دارم و در نهایت از همه دبیران جشنواره‌ها تشکر می‌کنم که همراه بودند و از شهرام کرمی هم قدردانی می‌کنم که به ما بسیار کمک کرد.

در این بخش برگزیدگان بخش قصه نمایش (نمایشنامه‌نویسی هنرمندان زیر ۱۸ سال) معرفی شدند.

هیات داوران بدون در نظر گرفتن اولویت از آثار ذیل تقدیر به عمل می‌آورد:

- قصه نمایش «میکروب‌ها را بهتر بشناسیم» نوشته «آوا لباسی» ۹ ساله از همدان

- قصه نمایش «هدهد مغرور» از آراد ترابی ۱۲ ساله از همدان

- قصه نمایش «کاغذ حروم کن‌ها» از سارا کرمی ۱۲ ساله از بندر انزلی

- قصه نمایش «به دنبال پروانه‌ها» از صدرا سجاد پورسینی ۱۷ ساله از خراسان رضوی

- قصه نمایش «کسی هست منو بخوره؟» از مهیار عبداله‌زاده ۱۲ ساله از ماکو

در بخش بعدی آرای هیات داوران مسابقه نمایشنامه‌نویسی نیز معرفی شدند.

هیات داوران مسابقه نمایشنامه‌نویسی نیز بدون اولویت برگزیدگان خود را به شرح ذیل اعلام می‌دارد:

نمایشنامه انجمن لولوهای برنده علیرضا دهقانی

نمایشنامه باغ پرندگان نوشته مقداد شیری

نمایشنامه حسنقلی و گرگ بالان دیده نوشته جعفر دردانه

نمایشنامه مترسک برفی نوشته زهره شفیعی

برگزیدگان تئاتر ملل

هیات داوران بخش تئاتر ملل متشکل از آقایان علیرضا خمسه و امیر مشهدی‌عباس پس از مشاهده آثار برگزیدگان خود را به شرح ذیل اعلام می‌دارد:

به خاطر خلاقیت در کارگردانی جایزه خود را به نمایش چایخانه موزیکال از کشور ازبکستان و نمایش سیرک تراوایاتا از کشور ارمنستان اهدا می‌دارد.

در ادامه از برگزیدگان بخش‌های مختلف تئاتر خردسال، تئاتر کودک و تئاتر نوجوان تجلیل صورت گرفت.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ستاره صادقی راد IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    سلام و ارز ادب به نظر من خیلی خوب میشد شهرهای کوچک هم دیده میشدن مثل نمایش قصه ی پادشاه سرزمین قصه‌ها به کارگردانی خانم الهام نیکو اقبال

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها