شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۷
اسناد تاریخی پلی بین گذشته و آینده است

آذربایجان‌غربی- مدیر کل امور بانوان و خانواده استان آذربایجان‌غربی گفت: جامعه‌ای که می‌خواهد ریشه‌های فرهنگی، فرزانگی و فرهیختگی خود را در تاریخ دریابد و گذشته و حال را به هم پیوند بزند، باید از اسناد ملی و میراث مکتوبی استفاده کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، نیر الهامی، ظهر شنبه، در بازدید از بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان‌غربی به مناسبت هفته کتاب، ضمن تبریک هفته کتاب گفت: جامعه‌ای که می‌خواهد ریشه‌های فرهنگی، فرزانگی و فرهیختگی خود را در تاریخ دریابد و گذشته و حال را به هم پیوند بزند و آینده خود را ترسیم کند باید از اسناد ملی و میراث مکتوبی که در طول سال‌های متمادی و فراز و نشیب‌های بسیار بدست آمده، استفاده کند.

وی افزود: ایران از نظر آثار تاریخی‌، صاحب میراث چشمگیری است و در بسیاری از خانه‌ها، کتاب، دست‌نوشته یا نسخه‌ای خطی از پدران و گذشتگان ما باقی مانده است که باید در نگهداری آنها تلاش کنیم.

الهامی ادامه داد: نسخ خطی یکی از مهم‌ترین منابع ما در دستیابی به حقایق تاریخی است. از بسیاری از منابع که می‌توانند ما را به رویدادهای تاریخی برسانند.

وجود بیش از ۴ هزار جلد کتاب در کتابخانه تخصصی بنیاد ایران‌شناسی آذربایجان‌غربی

سعید عضدالدینی ملکی، رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه استان آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم گفت: این بنیاد سال ۱۳۷۸ بنا به تقاضای استاندار وقت به منظور ایجاد کتابخانه تخصصی علوم انسانی و انجام کارهای پژوهشی تاسیس شد.

ملکی گفت: بیشترین کتاب های موجود در این مرکز در زمینه علوم انسانی نظیر تاریخ و جامعه شناسی و مردم شناسی می‌باشد و مراجعین در صورت نیاز فقط داخل بنیاد می‌توانند از این منابع استفاده نمایند یا در صورت نیاز عکس بگیرند.

وی در ادامه به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی مهمی که در بنیاد ایران شناسی ارومیه انجام گرفته اشاره کرد و گفت: کتاب مساجد دیرینه، پروژه ملی بازار، پروژه ملی امامزاده‌ها و تربت پاکان و نیکان و پیران از مهمزرترین پروژههای انجام گرفته در این بنیاد است.

ملکی در ادامه به دانش نامه زنان استان اشاره کرد و گفت: اخیراً بنیاد ایران‌شناسی ارومیه با همکاری دانشگاه الزهرا بر روی دانش نامه‌ای با عنوان زنان استان که از دوره قاجار تا کنون بانوان موفق در تمامی زمینه‌ها و تاثیرگذاری آنان در جامعه است، کار شده است.

اسناد ملی پلی بین گذشته و آینده است

رئیس بنیاد ایران‌شناسی شعبه آذربایجان‌غربی درحال حاضر بیش از ۴ هزار جلد کتاب تخصصی استان، ۱۰ هزار جلد فایل کتابی و نزدیک به ۷ هزار عکس و سند نگهداری می‌شود.

وی افزود: ایجاد محیط مناسب برای مطالعه و بهره‎گیری فرهیختگان استانی، دانش‌پژوهان و دانشجویان علاقه‌مند به امور فرهنگی و تمدنی آذربایجان‌غربی، ساماندهی و هماهنگ کردن پژوهش‌های مربوط به استان، بالابردن سطح آگاهی گروه‌های اجتماعی و فرهنگی مردم استان از پیشینه تاریخی تمدنی و فرهنگ ایران، تقویت حس میهن پرستی و آرمان خواهی مردم استان و تحکیم ارکان هویت ملی و اسلامی و مقاومت در برابر جلوه‌های گوناگون پنهان و آشکار تهاجم فرهنگی بیگانه از اهداف این بنیاد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها