به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گچساران، جشن ویژه تجلیل سپاس از برگزیدگان دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب در روستای خیرآباد جلیل شهرستان گچساران با حضور امین درخشان مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویر احمد، مجید بایگان معاون فرهنگی ومطبوعاتی، داوود طلوعی مدیر روابط عمومی، جلیل بهشتی کارشناس فرهنگی در کنار اورنگ نارکی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گچساران و جمعی دیگر مسئولان شهرستانی و استانی برگزار شد.
امین درخشان مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان پس از خوشآمدگویی بابت حضور مسئولین در این آیین اظهار داشت: تشکر ویژه از مسئول کتابخانه این روستا خانم افضلینژاد که حقیقتاً در این حوزه در کشور و در رقابت با ۱۵۲ روستای شرکتکننده در جشنواره کتاب و از مجموع بیش از ۱۴۰ شهرستان در کشور در رقابت خوبی موفق شدند نام این روستا را به عنوان یک روستای فرهنگی به کشور معرفی کنند.
درخشان افزود: گچساران به عنوان یک نماد نفتی در کشور شناخته میشود در کنارش یک نماد فرهنگی هم نام و نشان بلند پرآوازه گچساران را به خوبی معرفی کند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به تبع آن نهاد کتابخانههای عمومی کشور به عنوان دو نماد فرهنگی مکمل هم در حوزه کتاب، وظیفه ترویجی و تبلیغی برای توسعه مطالعه که همان رشد و توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و همه جانبه است و رسالت حمایتی، صیانتی و هدایتی در کشور دارند.
درخشان تصریح کرد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر وظیفه داریم نمادها و نهادهای حمایتی را به جشنواره تبدیل کنیم تا ظرفیتهای فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب در سطح کشور معرفی خوبی داشته باشیم.
وی عنوان کرد: ما در فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از مجموع ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی سفر دوم رئیس جمهور به استان چیزی نزدیک به ۴۰ میلیارد ریال را با نشست و تفاهمی که داشتیم به نهاد کتابخانههای عمومی استان اختصاص دادیم که این مقدار میتواند بخش قابل توجهی زیرساختی کتابخانهها را برطرف کند و این نشان از تعامل خوب میان فرهنگ و ارشاد و نهاد کتابخانهها در استان است.
وی با اشاره به جشنواره برگزار شده افزود: یکی از جشنوارههای مهم و معتبر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتاب است که ظرفیت روستاها برای تبلیغ، ترویج و شناسایی ظرفیتهای حمایتی در حوزه کتاب معرفی میکند که حقیقتاً کار بزرگی است. درخشان بیان کرد: این روستا در یک رقابت سنگین با بیش از ۱۵۰ روستای کشور در حوزه کتاب معرفی میشود و نام این روستا را در کشور به خوبی تبیین و معرفی میکند.
وی درپایان خطاب به ریاست مسکن و شهرسازی شهرستان گچساران گفت: از مهندس راغ پور که طراحی، خلاقیت توان و ظرفیت ایشان را به خوبی میشناسم، انتظار دارم که در ظرفیتسازی در حوزه عمرانی در روستاها حوزه فعالیتهای فرهنگی به ویژه حوزه کتاب را مدنظر داشته باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: میدانم محدودیتهایی به لحاظ ساختار عمرانی است اما این مهم را مورد توجه قرار دهند تا بعضی خلاءهای زیرساختی فرهنگی در حوزه روستاها مورد توجه قرار گیرد زیرا فرهنگ و ارشاد اسلامی و به ویژه کتابخانهها مشکل مالی دارند.
وی با اشاره به مشکلات کتابخانههای استان تصریح کرد: نهادهای کتابخانهها چشم به راه شهرداریها برای درصد محدود پیشبینی شده هستند که خود شهرداریها با توجه به شرایط مالی دچار مشکل هستند و معمولاً درصد کتابخانه را پرداخت نمیکنند.
محسن جبارنژار مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در این آیین پس از تشکر بابت حضور مسئولین و مردم در این آیین اظهار داشت: نگاه ما این است کتابخانه باید یک پاتوق اجتماعی و قلب تپنده هر شهر یا روستا باشد.
محسن جبارنژاد در ادامه گفت: من همیشه میگویم کتابخانه این روستا که مسئولیت آن برعهده خانم افضلی است کتابخانه، اداره پست و…است و بهمعنای واقعی یک کلمه پاتوق است و یک پناهگاهی برای مردم روستا است.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در کل کشور برگزار شد و خانم افضلی کتابدار این روستا جزو برگزیدگان این جشنواره بود.
جبارنژاد تصریح کرد: انشاالله با برگزاری این قبیل مراسم در رونق کتاب و کتابخوانی نقش داشته باشیم.
وی با اشاره به در پیش بودن هفته کتاب و کتابخوانی افزود: این هفته را خدمت همه کتابداران، اهالی فرهنگ و افرادی که با کتاب نسبت دارند تبریک عرض میکنم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان عنوان کرد: کتاب و کتابخوانی یکی از عناصر مهم رشد و ارتقادهنده فرهنگ ملی و دینی ماست ما ایرانیها در طول تاریخ همواره پیشتاز فرهنگ کتاب و کتابخوانی بودهایم.
وی در ادامه گفت: متاسفانه این روزها به واسطه فضای مجازی و جهان مدرنی که در آن زندگی میکنیم این فضا کمرنگ شده است و جهان مدرنی که در آن به سر میبریم مهمترین ویژگی آن سرعت بالا است و در سرعت بالا فرصت تفکر به ما نمیدهد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خاطرنشان کرد: تفکر از راه کتاب و خواندن حاصل میشود و لذا باید سعی کنیم پیوندمان با کتاب را قطع نکنیم و تلاش کنیم هر وقت فرصتی به دست میآید کتاب بخوانیم و و از این طریق خود را توسعه وجودی بدهیم و کسی که بتواند خودش توسعه وجودی پیدا کند میتواند جامعه خودش را به کمال برساند.
وی بیان کرد: وقتی آحاد یک جامعه خودشان اهل کتاب خواندن شوند قطعاً آن جامعه کتابخوان خواهد شد.
همچنین اورنگ نارکی ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از خوشآمدگویی به جمع حاضر اظهار داشت: این جشنواره ۱۰ سال است که در حال برگزاری است و ۱۵۲ روستا از کل کشور در این جشنواره شرکت کردند.
اورنگ نارکی افزود: از بین ۱۵۲ روستا ۱۲ روستا به عنوان روستای برگزیده کتابخوانی انتخاب شدند.
نارکی خاطرنشان کرد: روستای ده جلیل شهرستان گچساران جز این ۱۲ روستای برگزیده در کل کشور بوده است که خود جای افتخار دارد.
وی تصریح کرد: جالب این است که بگویم این روستا در جشنواره پنجم و ششم نیز جز روستاهای برگزیده در امر کتابخوانی بوده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد گچساران اظهار کرد: خیلی جای افتخار دارد که یک روستا در استان ما که شاید به لحاظ مالی و امکانات به پای روستاهای دیگر در کشور نرسد اما در رقابت با روستاهای کشور توانست به عنوان برگزیده انتخاب شود. وی در ادامه گفت: امیدواریم به همت دوستان ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی روستاهای دیگری در استان ما حائز این رتبه شوند چرا که هرچه جایگاه مطالعه در استان بالاتر میرود و قطعاً تاثیرات فضای مجازی کمتر خواهد بود.
نظر شما