به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجموعه ترانه «خرداد» جدیدترین اثر پدیده شجاعی شاعر و ترانهسرای معاصر طی مراسمی با حضور شاعران، هنرمندان، منتقدان، علاقهمندان و… رونمایی شد.
پدیده شجاعی در این مراسم که با اجرای مجید صالحی شاعر، ترانهسرا و صاحب امتیاز نشر شانی و سخنان آهنگسازانی همچون مصطفی مومنی، مرتضی لطفی و علی عسگری همراه بود با اشاره به مضمون کتاب «خرداد» گفت: با وجود اینکه با غزل بزرگ شدهام فعلاً حال و هوای این روزهایم سرودن ترانه است.
او دو اثر پیشین خود با عناوین «بارانیات را بپوش» و «رسوب» را مجموعه غزل و رباعی خواند و افزود: مجموعه ترانه خرداد، حدود یک ماه پیش توسط نشر آئورا و متیان منتشر شده است.
این شاعر در ادامه با اشاره به اینکه ترانهسرایی را از سال ۹۰ به پیشنهاد استاد محمدعلی بهمنی و با توجه به حوزه فعالیتاش که موسیقی است شروع کرده، افزود: کتاب «خرداد» در ۱۳۷ صفحه مشتمل بر ۴۴ ترانه آهنگین در قالب چهارپاره سروده شده است.
در ادامه این مراسم، حمیدرضا شکارسری از شاعران و منتقدان شعر تصریح کرد: یکی از راههای روبهرو شدن با یک اثر ادبی این است که پیشینه آن را بررسی کنیم و ببینیم با سنت اتصال دارد یا خیر؛ زیرا اساساً در هنر و موسیقی ایران، ترانههایی موفق و ماندگار شدند که تبار خود را نه به نظم بلکه به شعر رساندند.
وی افزود: تبار سرودههای کتاب «خرداد» و حداقل تلاش شاعر این بوده که به سنت اتصال پیدا کند بنحوی که استفاده از صور خیال و اتصال به سنت ادبی در فرازهایی از اشعار این کتاب دیده میشود و این، یک حسن است.
امید صباغ نو نیز فراجنسیتی بودن این کتاب را از امتیازات آن خواند و افزود: جنون شاعرانه شاعر را در این کتاب بسیار دوست داشتم.
مجید معارفوند از شاعران و منتقدان شهر کرج نیز در تشریح مضمون این کتاب گفت: فضاسازیها در این کتاب عالی است و شاعر سعی کرده با فضاسازی، مطالب مد نظر خودش را به مخاطب القا کند.
حمید ناصحی، شاعر و ترانهسرا نیز با بیان این نکته که تعداد زنان ترانهسرا در ایران بیشتر از ۱۰ درصد جمعیت آن نیست، اظهار کرد: اینکه یک ترانهسرای زن در یک محیط مردانه، ترانه بنویسد بسیار ارزشمند است و جای تبریک دارد.
در ادامه شاعرانی بنامی همچون پیمان صفردوست، سامی تحصیلداری، مجید سعدآبدی، علیرضا مرتضی قلی و … در تشریح و تمجید کتاب ارزشمند «خرداد» مطالبی را به بحث نهادند.
نظر شما