محسن فراهانی، در حاشیه روز اول هشتمین رویداد آموزشی طنز «قلمه» استان آذربایجانغربی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه گفت: نوشتن طنز باید به دور از توهین باشد و با مسائلی همچون قومیت، خانواده، تنشهای قومیتی، ملیت و بسیاری از موراد نمیتوانیم طنز بنویسیم.
وی با اشاره به ویژگیهای زیست طنزپردازنه گفت: طنزنویسان در اتوبوس یا تاکسی هدفون به گوش ندارند و این نقطه ظریف است و خیلی افراد اهمیت خاصی به این نکته نمیدهند و طنزنویس با رعایت این نکته به محیط پیرامون خود اهمیت میدهد.
فراهانی بیان کرد: نکته دوم زیست طنزپردازنه این است که طنزنویسان معمولاً در متنهای خود ایموجی و استیکر استفاده نمیکنند.
وی افزود: مورد سوم اینکه طنزنویسان معمولاً در متنهای خود از عبارت «وغیره» و «و…» استفاده نمیکنند و این عبارات مخصوص متنهای رسمی است.
فراهانی بیان کرد: همچنین طنزنویسان کلیشهها باز تولید نمیکنند و این خیلی نکته مهمی است و طنزنویسان به فکر آینده متنهای خود هستند.
وی گفت: طنزنویسان از شهرت فراری هستند مگر بخواهند طنزنویسی را کنار بگذارند چون اگر این موضوع رعایت نشود شهرت باعث گوشهگیری طرف میشود.
فراهانی بیان کرد: طنزنویسان با معلولیت یا ایراداتی که خود فرد در آن نقشی ندارند، شوخی نمیکنند و همچنین طنزنویسان اخبار و وقایع روز را دنبال میکنند و در جریان اتفاقات اکثر حوزهها هستند.
وی گفت: همچنین طنزنویسان اژ داخل یک واقعه در مورد آن نمینویسند، از آن فاصله میگیرند و بعد در موردش مینویسند.
فراهانی بیان کرد: طنزنویس معمولاً از دریچه طنز به خیلی از مسائل نگاه میکنند؛ اما نه همه مسائل و طنزنویسان اولویتبندی دارند و موضوعات مهم را در اولویت کاری خود قرار میدهند.
وی صحت سنجی، داشتن انصاف، طرف مردم بودن، عدم ناراحتی از نقدشدن، عدم تکرار جوکها و شوخیهای رایج در فضای مجازی، حکمت داشتن، حدی گرفتن طنز، داشتن ذهن حساس به وقایع بانمک از دیگر نکات زیست طنزپردازنه عنوان کرد.
نظر شما