چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۱
کیفیت هنری و درست نویسی حرف اول حرفه نویسندگی است

اردبیل- کیفیت هنری و درست نویسی حرف اول حرفه نویسندگی است و برای دستیابی به آن باید آموزش اصولی دید.

مدرس دوره های نویسندگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل، اظهار کرد: یک نویسنده در کنار مطالعه و نوشتن لازم است آموزش ببیند تا قواعد و ابزار نویسندگی را در متنش به خوبی به کار گیرد.

فرحناز فروغیان که خود دانش‌آموخته ادبیات و نویسنده است، عنوان کرد: از بچگی به نوشتن علاقه داشتم و زمانی که اولین کتابم را نوشتم، متوجه شدم نیاز به آموزش دارم و پنج سال مداوم در دوره‌های جلال آل احمد و کلاس های اساتید مجرب کشور از جمله سرهنگی، جزینی، محمدپور و زاهدی مطلق آموزش دیدم.

نویسنده ادبیات پایداری بیان کرد: زاده شهر خوزستانم ولی در گیلان زندگی می‌کنم. در اولین سفرم به تهران و طی شرکت در دوره نویسندگی جلال آل احمد متوجه شدم علاقه شدیدی به نوشتن در حوزه‌ی دفاع مقدس دارم و در نتیجه با تمرین و آموزش تاکنون ۱۵ کتاب نوشتم.

مدرس دوره‌های نویسندگی با بیان اینکه هشت سال است برای علاقه‌مندان به نویسندگی تدریس می‌کنم، عنوان کرد: برای نویسنده شدن نباید عجله کرد، هنرجویانی داشتم که گفته اند تمام دوره‌های آموزشی را دیده‌اند و همه چیز را می‌دانند و می خواهند کتاب چاپ کنند ولی وقتی متنی از آنان را خوانده‌ام متوجه شدم آنها به تمرین و آموزش اصولی نیاز دارند، بر همین اساس خیلی‌ها نوشته هایشان در طی دوره‌های آموزشی که در خدمت آنها بودم تقویت شده و اکنون نویسندگان خوبی هستند.

این مدرس ساده و روان توضیح دادن مبانی نویسندگی و جدا کردن حوزه داستان و خاطره و روشن ساختن هنرجویان را از وظایف اصلی مدرس کلاس‌های آموزش نویسندگی دانست و اضافه کرد: گاهی به بازار کتاب‌هایی وارد می شود که ارزش خواندن ندارند و اگر این کتاب ها قبل چاپ زیر نظر اساتید نویسندگی و ویراستارهای حرفه ای بازنویسی می شدند کتاب های به مراتب هنری و پر مخاطب می شدند.

فروغیان خواستار توجه مسئولان به کتاب‌های خوب شد و بیان کرد: تبلیغ کتاب در رسانه‌های مختلف سبب بالا رفتن فروش آن می شود و اگر فعالان حوزه کتاب و ناشران به این امر اهمیت دهند و کتابی که ارزش خواندن را دارد تبلیغ و کمک کنند، در کنار تولید کتاب با کیفیت از دلسردی نویسندگان نیز جلوگیری می شود.

مدرس دوره‌های نویسندگی خاطره را مادر نوشته‌ها عنوان و اظهار کرد: خاطره زیربنای ذهنی همه ماست. وقتی یک نویسنده بتواند چند خط جمله درست از خاطره یک روز خود بنویسند، می‌تواند خاطره دیگران را نیز ثبت و به نگارش در بیاورد و به مرور با رمان و داستان آشنا شده و نویسنده حرفه‌ای شود.

نویسنده کتاب آموزش مبانی داستان کوتاه ادامه داد: نباید برای هنرجو کار نویسندگی را سخت کرد باید با پیشگفتار نویسی شروع و مباحث را با ذکر مثال به ساده‌ترین شکل ممکن به هنرجو و نوقلمان آموخت و در کتاب مبانی داستان کوتاه که بزودی وارد بازار می شود مطالب به شکل روشن و روان آمده است.

فروغیان در ادامه با اشاره به کتاب‌های چاپ شده خود در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس، بیان کرد: «از شوش تا هامبورگ»، «دیده‌بان همیشه بیدار»، «آن‌سوی تپه ماهورها»، «چهل‌سال دلدادگی»، «آبروی هر دو جهانم حسن»، «وقتی بیست‌ساله بودم»، «علمدار کرخه»، «آموزش خاطره‌نویسی»، «فاتح گمنام بدر»، «از دریاکنار تا اروندکنار» و «آخرین روز تابستان» عناوین کتاب های نوشته شده از فرحناز فروغیان است.

به گفته وی کتاب «مبانی داستان کوتاه» در دست چاپ است و رمان «کوچه‌های تاریک خیال» مراحل پایانی خود است و بزودی وارد بازار نشر می شود.

فروغیان با بیان اینکه هیچ ارگان و نهادی برای تولید کتاب های او همکاری ندارد، بیان کرد: بیشتر کتاب‌های خاطره را به دلیل علاقه شخصی و گاهی با هزینه شخصی خاطره گو نوشته و چاپ شده است و از نویسندگان نوقلم نیز می خواهم اراده قوی داشته باشند با خواندن و نوشتن مداوم سختی ها را پشت سر بگذارند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • معصومه جعفری IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    استاد فروغیان از اساتید بنامی هستند که قبلا هنرجوی ایشان بودم و به خاطر کیفیت تدریس و حسن خلقشان هنوز هم در فضای مجازی کنارشان هستم. با تدریس عالی، ساده و روان، نویسندگی را تا حد اعلا در ذهن می‌‌نشانند. با یک بار شرکت در کلاس، شیفته‌ی نوع تدریس و بیانشان شده و تا آخرین مبانی ادامه می‌دهی. این روش تدریسشان هست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها